BACK TO
TOP
Θεσμικά

Πιο δύσκολα οι βεβαιώσεις μετακίνησης αγροτών στις εκμεταλλεύσεις

Πιο δύσκολο γίνεται το πλαίσιο μετακίνησης αγροτών και κτηνοτρόφων από και προς τις εκμεταλλεύσεις ή τις μονάδες τους, αφού από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου έως τουλάχιστον το τέλος του μήνα, η διαδικασία έκδοσης Βεβαιώσεων Μετακίνησης γίνεται σύνθετη.

63a13b32-c9d7-4707-b902-d8e45c9aabb4_570

Πέτρος Γκόγκος

39
15

Αυτό γιατί ως γνωστόν τα απαραίτητα έντυπα μετακίνησης εκδίδονται από το από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και από το Π.Σ. ΑΑΔΕ., με προσωπικούς κωδικούς TaxisNet, μια διαδικασία περισσότερο χρονοβόρα και σύνθετη για μεγάλη μερίδα του αγροτικού κόσμου που κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί την συμβολή κάποιου λογιστή ή καλύτερα εξοικειωμένου με γραφειοκρατικά ζητήματα.

Πέρας αυτού όμως, κενό της νομοθεσίας έρχεται να περιπλέξει την κατάσταση για τις επόμενες δύο εβδομάδες τουλάχιστον, για όσους αγρότες και κτηνοτρόφους διευκολύνονται στις καθημερινές εργασίες της εκμετάλλευσης από μέλη της οικογένειας που δεν απασχολούνται τυπικά σε αυτήν. Σε αυτές τις περιπτώσεις η έκδοση βεβαίωσης μετακίνησης από το Π.Σ «ΕΡΓΑΝΗ» δεν είναι εφικτή ενώ και οι αρμόδιες αρχές, τα αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν σε αγροτικές περιοχές δεν έχουν ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν την κατάσταση, σύμφωνα με επικοινωνία που είχε το Agronews με κάποια εξ αυτών.

Σε κάθε περίπτωση, οι βεβαιώσεις μετακίνησης που ίσχυαν μέχρι τώρα δεν μπορούν να εγγυηθούν την ανεμπόδιστη μετάβαση των ενδιαφερομένων αγροτών και κτηνοτρόφων στις εκμεταλλεύσεις τους και μένει να φανεί αν θα υπάρξει επιείκεια από τις αρχές προς τους εν δυνάμει παραβάτες.  

Σχόλια (15)
Προσθήκη σχολίου

19-02-2021 17:02Βασίλειος Ντάφος

Η γυναίκα μου είναι αγρότης δεν έχει όμως δίπλωμα οδήγησης καί την μεταφέρω εγώ πού είμαι συνταξιούχος άλλου ταμείου τώρα πώς θά μετακινηθεί αφού δεν μπορώ εγώ να την βοηθήσω ???

Απάντηση

17-02-2021 12:47kourasanis30@gmail.com

ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΚΤΗΜΑΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΑΔΕΨΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΚΛΠ ;ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ;;

Απάντηση

16-02-2021 18:23Τακης

Καθε λίγο και αλλα χαρτιά λες και δεν εχουν δουλεια. (ή μαλλον εχουν να τα παιρνουν απο αυτούς που εργαζονται...)

Απάντηση

16-02-2021 15:59Παν. Κης

Πέρυσι οι μπάρες από 700 δέντρα ελιές μου έμειναν κάτω .γιατι δεν πρόλαβα να τις κάψω, τις έκαψα Οκτώβρη.φετος πάλι με τον καιρό θα ξεκινήσω να κλαδευω αν τα καταφέρω μέσα Μάρτη για να δούμε θα αποφασίσουν οι απαίδευτοι και άσχετοι από αγροτικές εργασίες ιθύνοντες.Ασε τα αμπέλια άσε την καλλιέργεια μετά τις τόσες βροχές, ασε τα στάρια κλπ

Απάντηση

16-02-2021 10:46MK

ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΤΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ;

Απάντηση

16-02-2021 10:23Alexandros

Έχει ξεφτιλιστει το σύστημα....θα μας κάνουν να παρατήσουμε και τις δουλειές μας τώρα

Απάντηση

16-02-2021 10:06Δημητρης

Εμένα κάνεις δεν με ενόχλησε όσο υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτό γίνεται για όσους μένουν στις πόλεις και με πρόφαση τις ελιές φεύγει από την Αθήνα και έρχεται στο χωριό πιστεύω πως οι αρχές με την δήλωση του οσδε και μόνο να μπορεί να κάνει την δουλειά του ο κόσμος της αγροτιάς.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

16-02-2021 09:56ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Το κλάδεμα στα ακτινίδια είχει αρχίσει από αρχές Ιανουαρίου με πολλές καθυστερήσεις λόγω βροχοπτώσεων και αρκετοί παραγωγοί διαμένουν σε άλλο νομό και μέχρι τέλους Φεβρουαρίου πρέπει να τελειώσει το κλάδεμα και άλλες εργασίες. Οπότε καλό είναι να μην υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις εφόσον φυσικά έχουμε μαζί τα φορολογικά έγγραφα, δήλωση ΟΣΔΕ.

Απάντηση

16-02-2021 09:55Γιώργος Βερουσης

Ο Κορωναίος θεραπεύεται η βλακεία οχι

Απάντηση

16-02-2021 08:46spiros

Δυστηχως οι κυβςενωντες δεν γνωριζουν απο αγροτικη ζωη

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές