Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Πίσω οι δηλώσεις αγροτών λόγω ανατροπής στην υπόθεση ΟΣΔΕ

«Μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια», λέει η γνωστή λαϊκή ρήση και ταιριάζει γάντι με ό,τι συμβαίνει αυτό τον καιρό στην υπόθεση του ΟΣΔΕ.

agrotes_biblio

Γιάννης Πανάγος

13
3

Για το στενό συμφέρον κάποιων κατ’ επίφασιν πληροφορικάριων κινδυνεύει πραγματικά, αυτή τη φορά, να τιναχθεί στον αέρα η συγκέντρωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ, ενώ ήδη τα παρατράγουδα αυτής της καθυστέρησης δυσκολεύουν καθημερινά τη δουλειά και τη χρηματοδότηση των αγροτών.

 Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών με απόφαση Α 46/2021 της 29ης Μαρτίου να «αναστέλλει την επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου ή την ανάθεση με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία μέρους ή του συνόλου των υπηρεσιών που δημοπρατήθηκαν με τη με αριθμό 7759/2020 διακήρυξη του ΟΠΕΚΕΠΕ, για τις οποίες έχουν υποβληθεί προσφορές στο πλαίσιο του διεθνή, δημόσιου διαγωνισμού που διεξάγεται μέσω της διαδικτυακής πύλης του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. υπό το συστημικό αριθμό 94978, μέχρι την έκδοση απόφασης από την Α.Ε.Π.Π. επί της με ΓΑΚ ΑΕΠΠ 585/2021 προδικαστικής προσφυγής».     

 Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι μέχρι τις 24 Απριλίου, όταν το εν λόγω ζήτημα θα εκδικασθεί εκ νέου και επί της ουσίας, καμιά ανάθεση έργου δεν μπορεί να γίνει, πράγμα που σημαίνει ότι όλο το πλαίσιο λειτουργίας του ΟΣΔΕ είναι στον αέρα, επομένως η διαδικασία παραλαβής των δηλώσεων (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2021) δεν μπορεί να αρχίσει.

 Η παραπάνω εξέλιξη φέρνει, όπως είναι φυσικό, σε πολύ δύσκολη θέση τον πρόεδρο του Οργανισμού, Δημήτρη Μελά, ο οποίος με το που ανέλαβε τη νέα του θέση ανέκρουσε πρύμναν, εγκαταλείποντας τον διαγωνισμό και επαναφέροντας τη «λύση» της απ’ ευθείας ανάθεσης του έργου (τεχνικού συμβούλου κ.λ.π.).

Φέρνει όμως σε ακόμα πιο δύσκολη θέση,πολιτικά τουλάχιστον, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος, όπως δείχνουν τα πράγματα δεν αποφεύγει στην πράξη, αυτό το οποίο με σπασμωδικές κινήσεις και κινούμενος στα όρια της νομιμότητας, προσπαθούσε να αποφύγει. Δηλαδή, τις καθυστερήσεις.  

 Αρκεί να αναφερθεί ότι σε μια εποχή που ακόμα και η προμήθεια των covid test γίνεται με ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες, παρά το επείγον του θέματος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, επέλεξαν να προχωρήσουν, ένα έργο που θα μπορούσε να έχει κλείσει από το καλοκαίρι του 2020, με απ’ ευθείας ανάθεση, μόνο και μόνο γιατί αυτό υπαγόρευε μια «κάστα» υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ, κι αυτό κρίθηκε σκόπιμο… για να μην σπάσουν αυγά. 

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

30-03-2021 08:20Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Εγώ λέω να ξεκινήσουμε κατά τις 24 Μαΐου είναι πιο καλά . Προλαβαίνουμε ...τι δεν προλαβαίνουμε; Μόνο και μόνο για να κάνουμε τα χατίρια όλων των παιδιών που θέλουν να γίνουν νταβατζήδες στη θέση του νταβατζή. Λαμπρά!!!

Απάντηση

29-03-2021 19:58ΚΑΣΤΑ ΧΑΧΑ

Δεν είναι κάστα υπαλλήλων. Είναι οι διαπλεκόμενοι με τα βοσκοτόπια διευθυντές και οι ημιμαθείς από το ΙΤ. Μονο όταν ο οργανισμός απελευθερωθεί από αυτούς θα πάει μπροστά.

Απάντηση

29-03-2021 19:09ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Τρέλα, το ΟΣΔΕ να γίνει όπως οι Φορολογικες Δηλώσεις ανοικτά όλο το χρόνο και όλα τα χρόνια στο κυβερνητικό νέφος. Τι περιμένει ο Μητσοτάκης, να φαγωθεί και ο Μελάς και πάλι από την αρχή. Ότι δε λύνεται κόβεται

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία