BACK TO
TOP
Θεσμικά

Νέο μέτρο απονιτροποίησης, δασικά και 5 προγράμματα ως το 2022

Με έξι προκηρύξεις και µε ερωτηµατικό την Απονιτροποίηση, πορεύεται ο σχεδιασµός των διαχειριστικών αρχών για το ΠΑΑ 2021-2022.

18_18

Γιώργος Κοντονής

188
2

Συγκεκριµένα:

Νέοι Αγρότες: Έχει εκδοθεί η προδηµοσίευση, προϋπολογισµού 420 εκατ. ευρώ. Πρόσκληση αναµένεται τον Σεπτέµβριο.

Σχέδια Βελτίωσης: Γνωστός επισήµως έχει γίνει µόνο ο προϋπολογισµός των 180-200 εκατ. Σχεδιάζεται η προκήρυξη του Οκτωβρίου κυρίως για µικρού προϋπολογισµού έργα.

Βιολογικά: Έχει εκδοθεί η προδηµοσίευση και έχουν αποσταλεί προς έγκριση στις Βρυξέλλες οι προσθήκες των νέων καλλιεργητικών οµάδων. Αρµοδίως έχει δηλωθεί, πως ο προϋπολογισµός θα είναι 400 εκατ. και θα αφορά 3ετεις δεσµεύσεις διατήρησης των βιολογικών πρακτικών για αγρότες, κτηνοτρόφους, µελισσοκόµους. Η πρόσκληση αναµένεται Σεπτέµβριο σύµφωνα µε την διεύθυνση Συστηµάτων Ποιότητας του ΥΠΑΑΤ.

∆άσωση Γεωργικών Γαιών: Ανατέθηκε η µελέτη επαναϋπολογισµού της ενίσχυσης έως τις 31 Αυγούστου. Η πρόσκληση αναµένεται τέλη του 2021 ή αρχές του 2022. Ο προϋπολογισµός δεν θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. .

Επιδότηση κόστους πιστοποίησης (Μέτρο 3.1): Kάλυψη 100% των εξόδων πιστοποίησης αγροτών για το σύστηµα AGRO 2, η µελέτη για το ακριβές ποσό της µέγιστης ενίσχυσης θα ολοκληρωθεί µέχρι το τέλος Οκτωβρίου.  Πρόσκληση αρχές του 2022.

Πρόγραµµα προστασίας της χοιροτροφίας (Μέτρο 5.1.2): Το Μέτρο «Επενδύσεις πρόληψης και προστασίας του ζωικού κεφαλαίου από µεταδοτικές ασθένειες και φυσικές καταστροφές» εκχωρήθηκε προς την αρµόδια ∆ιεύθυνση Κτηνιατρικής.Αφορά µόνο χοιροτρόφους και επιδοτεί δαπάνες στο 80% του κόστους, για έξοδα εκσυγχρονισµού στάβλων µε στόχο την πρόληψη ζωονόσων. H προκήρυξη αναµένεται εντός του έτους.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

17-08-2021 21:27Αρίσταρχος

Είναι αγανακτισμένοι όλοι οι νέοι Αγρότες, οι ξεφτιλισμενοι τους κοροϊδεύουν με τη β' δόση ένα χρόνο τώρα και εξαγγελουν νέα προγράμματα γιατί νομίζουν ότι απευθύνονται σε ζωντανά. Θέλουν να διώξουν στο εξωτερικό και τους λίγους νέους που τους πίστεψαν για να παρκάρουν εδώ και τους Αφγανούς όπως και τα άλλα ρεμαλια που μας φόρτωσαν. Να τους χαιρόμαστε τους πατριώτες

Απάντηση

15-08-2021 11:45neos agrotis

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ!!!Η 2Η ΔΟΣΗΩΤΒΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ 2016 ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ!!!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές