BACK TO
TOP
Θεσμικά

Κατευθύνσεις για χρηματοδότηση αγροτών με 480 εκατ. από τράπεζες

Το ζήτημα ρευστότητας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων παγιώνεται στο δημόσιο διάλογο, με τις τράπεζες να παίρνουν πλέον σαφείς κατευθύνσεις από την κυβέρνηση ώστε να κάνουν ουσιαστική δουλειά στον αγροτικό τομέα, αναλαμβάνοντας και αυτές το κομμάτι ρίσκου που τους αναλογεί σε οποιαδήποτε επιχειρηματική προσπάθεια.

DSC_4616_2

10
41

Στην ανάγκη αξιοποίησης των εργαλείων του Ταμείου Εγγυήσεων προκειμένου να προωθηθούν τα αναπτυξιακά αιτήματα που διατυπώνει ο αγροτικός κλάδος επανήλθε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, από το Ζάππειο.  Ενδεικτικό της απουσίας διάθεσης για προώθηση επενδυτικών πλάνων αγροτών, είναι η έγκριση μόλις 70 σε σύνολο 1.200 αιτήσεων χρηματοδότησης προς τις τράπεζες, μέσα από τους πόρους του Ταμείου Εγγυήσεων. 
Με εισήγησή του στο Olympia Forum που διενεργείται από 20 έως 23 Οκτωβρίου, ο  Σπήλιος  Λιβανός, όσον αφορά τη χρηματοδότηση των αγροτών ανέφερε πως η μέχρι σήμερα πορεία του Ταμείου Εγγυήσεων δεν είναι η ενδεδειγμένη, καθώς από τα 480 εκατ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για τον αγροτικό τομέα έχουν εκταμιευθεί μόνο 4 εκατ. ευρώ. Κάλεσε λοιπόν τις τράπεζες να ανοίξουν την «κάνουλα» της ρευστότητας και να κάνουν αναπτυξιακή και ουσιαστική δουλειά στον αγροτικό τομέα, χρησιμοποιώντας και αυτό το εργαλείο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ζητούμενο είναι να «μπολιαστεί» ο αγροτικός τομέας με τις αρχές της επιχειρηματικότητας, ώστε να εισρεύσουν προς αυτόν και νέα χρήματα από επενδυτές που δραστηριοποιούνται μέχρι σήμερα εκτός του κλάδου. Πέρα από ζητήματα εκπαίδευσης και κατεύθυνσης των αγροτών προς τη λύση των συλλογικών σχημάτων, ουσιαστικό ρόλο καλείται να παίξει το τραπεζικό σύστημα. «Οι τράπεζες χρειάζεται να βγάλουν ευνοϊκά πακέτα και να τα επικοινωνήσουν στους αγρότες» επεσήμανε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι αναγκαίο να πάψουν οι απαιτήσεις εκ μέρους των τραπεζών για προσωπικές εγγυήσεις αγροτών προκειμένου να εκταμιευθεί κάποιο επιχειρηματικό δάνειο. «Να δουλέψουν ανοιχτά οι τράπεζες, να πάρουν και αυτές το ρίσκο σε έναν επιχειρηματικό κλάδο που βλέπουμε ότι επικερδής και να αναπτυχθούμε πιο γρήγορα» είπε.


Αφιερωμένο στην τοπική και περιφερειακή διακυβέρνηση και πολιτική συνοχή, ατόχος του συνεδρίου Olympia Forum, είναι η προώθηση και ανταλλαγή καλών πρακτικών για τις προκλήσεις της Περιφερειακής Ανάπτυξης τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε συζήτηση για τον ρόλο του αγροτικού τομέα στην περιφερειακή ανάπτυξη, την οποία συντονίζει ο εκδότης της Agrenda, Γιάννης Πανάγος, τοποθετήθηκε και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος στάθηκε στις ελλείψεις του κτηνοτροφικού τομέα.

«Δεν μπορείς να πηγαίνεις στην αγορά και να βλέπεις ελληνικό γιαούρτι από τη Λετονία. Αυτό καλούμαστε άμεσα να διορθώσουμε. Το ελληνικό γιαούρτι δεν πρέπει να παράγεται από αφυδατωμένο γάλα. Λανθασμένη η κατάργηση του φρέσκου γάλακτος για το γιαούρτι, που σχεδόν διέλυσε την ελληνική αγελαδοτροφία» σχολίασε ο περιφερειάρχης, εκτιμώντας πως ζητήματα διασφάλισης των ελληνικών προϊόντων σε επίπεδο ελέγχων αναμένεται να επιλυθούν προσεχώς. «Θα αλλάξουν τα πράγματα αν εφαρμοστεί το Αρτεμις 2. Ότι έρθει από εσωτερικό η εξωτερικό θα ακολουθήσει τη διαδρομή του προϊόντος ως το ράφι. Θα αναγράφεται κάθε ποσότητα στο σύστημα, τι μπήκε, τι έφυγε, που πήγε, το τιμολόγιο. Απλά πράγματα», είπε.

Την ανάγκη να θεσπιστούν σρηματοδοτικά εργαλεία για πιστοποιήσεις στον αγροτικό τομέα ανέδειξε κατά την τοποθέτησή του ο Πλάτων Μαρλαφέκας, αντιπρόεδρος της Lux και επικεφαλής μάρκετινγκ και εξαγωγών της εταιρείας. «Δεν έχουμε συνδέσει την αγροτική παραγωγή με την τουριστική βιομηχανία. Το ποσοστό συμμετοχής στο αγροτικό ΑΕΠ του τουρισμού είναι μονοψήφιο, όταν στην Ιταλία, ο αντίστοιχος δείκτης γράφει 67%» είπε ο ίδιος, συνεχίζοντας: «Η πρώτη εξαγωγή που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι στα ξενοδοχεία».Ο πρωτογενής τομέας ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

Απάντηση στην ερώτηση “Πώς μπορεί ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης” επιχείρησαν να δώσουν οι συμμετέχοντες στο Olympia Forum II, που οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, τόνισε ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της ελληνικής οικονομίας. Ο υπουργός εξήγησε ότι οι προσπάθειες που γίνονται εδώ και καιρό από την ελληνική κυβέρνηση ήδη αποδίδουν, καθώς αυξάνονται οι εξαγωγές μας και για πρώτη φορά πέρυσι είχαμε θετικό ισοζύγιο.

Ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να αυξήσουμε τους πόρους, να ενισχύσουμε τις υποδομές, να ενισχύσουμε την κατάρτιση και την εκπαίδευση και, γενικά, να κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε ο Έλληνας αγρότης να γίνει επιχειρηματίας, καθώς και να δημιουργήσουμε branding. Ο υπουργός είπε ότι είναι πολύ αισιόδοξος για την εξέλιξη του αγροτικού τομέα, καθώς τα επόμενα χρόνια θα δοθούν 22 δισ. ευρώ στον πρωτογενή τομέα. Όπως τόνισε, “πήραμε 20 δισ. και από τη νέα ΚΑΠ χωρίς τη μείωση που υπέστησαν οι άλλες χώρες, μετά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη”, όμως επεσήμανε και ένα σημαντικό πρόβλημα, ότι μέχρι στιγμής έχουν εκταμιευτεί ελάχιστα χρήματα. Ως αιτία ανέφερε τον κορονοϊό, αλλά και το γεγονός ότι δεν προωθείται αρκετά αυτό το εργαλείο από τις τράπεζες.

“Δεν μπορεί να απαιτούν οι τράπεζες να βάζουν οι αγρότες ή όσοι επιχειρούν στον τραπεζικό τομέα ως εγγυήσεις την προσωπική τους περιουσία, καθώς πρόκειται για μία επιχειρηματική προσπάθεια”, τόνισε ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε ότι “αντιλαμβάνομαι την ανάγκη μείωσης των εξόδων, αλλά καλώ τις τράπεζες όχι μόνο να μην κλείσουν άλλα τραπεζικά καταστήματα στην περιφέρεια, αλλά να ανοίξουν και άλλα – από αυτό οι τράπεζες θα βγουν κερδισμένες”.

Τέλος, στο ερώτημα “πώς θα γίνουν οι αγρότες επιχειρηματίες”, απάντησε ότι πρέπει να εξελιχθεί η νοοτροπία που υπάρχει στον αγροτικό κόσμο. Όσο μπαίνουν στο χώρο νέοι άνθρωποι, μπορούν να είναι πιο ανοιχτοί στις νέες τεχνολογίες. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο προσπαθεί να προσελκύσει επενδυτές από άλλους χώρους – εγχώριους και ξένους, ότι πρέπει να διαχειριστούμε το θέμα των συνεταιρισμών, ειδικά των υπερχρεωμένων, και τέλος, ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις στα έργα υποδομής.

Όσον αφορά στο ρόλο του αγροτικού τομέα στην περιφερειακή ανάπτυξη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, παρέθεσε τα προβλήματα που υπάρχουν στην πρωτογενή παραγωγή, στην πιστοποίηση και μία σειρά άλλους τομείς, τονίζοντας ότι η περιφέρεια θέλει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης στην Ήπειρο. Αναφέρθηκε στις αυξημένες εξαγωγές σε προϊόντα όπως το ακτινίδιο, στις δυνατότητες από τα χιλιάδες βότανα που παράγονται, αλλά και τα τεράστια προβλήματα στην γαλακτοπαραγωγή στην Ελλάδα και την τυποποίηση στο κρέας. Εκτίμησε δε ότι σίγουρα θα αλλάξουν τα πράγματα όταν εφαρμοστεί το “Άρτεμις 2”, το οποίο παρομοίωσε με τη Διαύγεια.

Ο Πλάτων Μαρλαφέκας, Αντιπρόεδρος & Επικεφαλής τμ. Marketing και Εξαγωγών, Lux, τόνισε ότι μέσα στην πανδημία, θυμηθήκαμε ξανά την ανάγκη να παράγουμε και να έχουμε αυτονομία και υπογράμμισε τη σημασία του να έχουμε παραγωγή σε μία βιώσιμη τιμή. Αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα της πιστοποίησης και είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε αποτύχει να συνδέσουμε την πρωτογενή παραγωγή με τον τουρισμό. Η πρώτη μας εξαγωγή, είπε ο κ. Μαρλαφέκας, “είναι τα ξενοδοχεία, εκεί έρχεται ο τουρίστας, πρέπει να συνδέσουμε την τουριστική βιομηχανία με ό,τι παράγεται στην περιοχή και να φέρουμε καλύτερο τουρισμό για να πουλάμε τα προϊόντα σε καλύτερες τιμές”.

Ο Θωμάς Αραπογιάννης, Agriculture Vice President, TUV Hellas, τόνισε το έλλειμμα στην εκπαίδευση, παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα. “Ο παραγωγός δεν γνωρίζει πώς να πουλήσει “ακριβά” αυτό που παράγει” και έδωσε ως παράδειγμα τα βιολογικά προϊόντα. Η εταιρεία του προσφέρει διαδικασίες εκπαίδευσης και, όπως είπε, έχουμε δει και κάποια αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, ενώ εκτίμησε ότι η πιστοποίηση δεν είναι ακριβή όταν εφαρμόζεται σωστά.

Ο Μανώλης Παναγιωτόπουλος, Country Commercial Lead, Crop Science, Bayer Hellas, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της εκπαίδευσης. Μίλησε για τη βιώσιμη παραγωγή και τόνισε ότι η εταιρεία του “διαθέτει οργανωμένο πρόγραμμα, που βασίζεται στις αρχές της πιστοποίησης”.

Ο Δημήτρης Κουρέτας, Υπεύθυνος Καθηγητής Φυσιολογίας – Τοξικολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εκτίμησε ότι στην Ελλάδα κάνουμε λάθος επιλογές, γι' αυτό και είμαστε από τις χώρες με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα για τους αγρότες. Ως βασικό πρόβλημα ανέφερε τι γεγονός ότι δεν παίρνουμε την προστιθέμενη αξία των προϊόντων που παράγουμε και σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Πανάγου, εκδότη της Green Box, ανέλυσε την ανάγκη για ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην αγροτική παραγωγή.

Το Olympia Forum II διεξάγεται στις 20-21 Οκτωβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις 22-23 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ για την παρέμβαση Λιβανού στο Olympia Forum

Την ανάγκη οι 7 συνεργαζόμενες Τράπεζες με το Ταμείο Εγγυοδοσίας να διευκολύνουν περισσότερο και με ταχύτερους ρυθμούς τους αγρότες, για να επωφεληθούν όσο περισσότεροι από τους ευνοϊκούς όρους δανεισμού που προσφέρονται με τα συγκεκριμένα δανειοδοτικά εργαλεία, επανέλαβε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός στην εκδήλωση του Olympia Forum, που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο, κατά τη διάρκεια συζήτησης που συντόνισε η δημοσιογράφος Γωγώ Κατσέλη.

Όπως είπε ο κ. Λιβανός, ενώ θα μπορούσαν να έχουν εισρεύσει δάνεια ύψους 480 εκατ. ευρώ στην αγορά από την ίδρυση του ίδρυση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί μόνον 70 εκατ. από τις 1.200 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί και εξ αυτών, έχουν εκταμιευτεί λιγότερα από 4 εκατ. ευρώ.

«Πέραν του προβλήματος του κορωνοϊού, ένας δεύτερο λόγος για τον οποίον συμβαίνει αυτή η καθυστέρηση, είναι  ότι αυτό το project, αυτό το εργαλείο δεν προωθείται επαρκώς από τις ίδιες τις τράπεζες. Απευθύνομαι, λοιπόν, εκ νέου στις Τράπεζες, τις οποίες βλέπουμε ως εταίρους στην εθνική προσπάθεια ανάπτυξης και στήριξης του πρωτογενούς τομέα και τους ζητώ να διευκολύνουν πολύ περισσότερο τους αγρότες μας, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα σημαντικά αυτά εργαλεία», είπε ο ΥΠΑΑΤ και πρόσθεσε ότι είναι τώρα η ευκαιρία να αναλάβει ο τραπεζικός κλάδος τις ευθύνες του απέναντι στον πρωτογενή τομέα, απέναντι στην πρωτογενή επιχειρηματικότητα και στην μεταποίηση.

Εξειδικεύοντας, ο κ. Λιβανός είπε «ότι δεν είναι δυνατόν να απαιτούν οι τράπεζες, να βάζουν οι αγρότες οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν στον αγροτικό τομέα, την προσωπική τους περιουσία ως εγγύηση. Πρόκειται για μια επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία φαίνεται, ακόμα και στις δύσκολες μέρες που ζούμε, ότι είναι επικερδής. Αυτό το οποίο περιμένω εγώ από τις τράπεζες είναι να πάρουν το ρίσκο μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν στον χώρο μας και να αναπτυχθούμε πολύ πιο γρήγορα».

Εκτίμηση του κ. Λιβανού είναι ότι είναι ευκαιρία για κάποιες εκ των τραπεζών που συμμετέχουν να λειτουργήσουν σε ένα μεγάλο βαθμό και ως σύμβουλοι προς τους αγρότες για τη διαμόρφωση του business plan, τη δημιουργία  εταιρικών σχημάτων, με επενδύσεις τρίτων, για να μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Κλείνοντας την αναφορά του στις Τράπεζες ο ΥΠΑΑΤ τόνισε ότι κατανοεί την ανάγκη μείωσης των λειτουργικών τους εξόδων και την εξ αυτής της πολιτικής μείωση του αριθμού των υποκαταστημάτων τους. Απηύθυνε, ωστόσο, δημόσια έκκληση, όχι μόνο να μην κλείσουν τα υποκαταστήματά τους στην ελληνική περιφέρεια, «εκεί που χτυπάει η καρδιά της αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης», αλλά και να ανοίξουν και νέα.

Κατά τη σημερινή συζήτηση, ο κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι το ΥΠΑΑΤ εργάζεται εντατικά και συστηματικά για τη βελτίωση της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων και την αύξηση των εξαγωγών αλλά και για την ορθολογικότερη διαχείριση των κοινοτικών πόρων, για την ενίσχυση των υποδομών, την ανάπτυξη της εκπαίδευσης και κατάρτισης των παραγωγών.

«Θέλουμε να μπολιάσουμε τον αγροτικό τομέα με τις αρχές της επιχειρηματικότητας αλλά και με νέα χρήματα τα οποία θα έρθουν να επενδύσουν σε αυτόν.  Πρέπει να δημιουργήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία από τον ιδιωτικό τομέα για να αλλάξει η μοίρα του Έλληνα αγρότη και να μπορέσει σιγά σιγά να γίνει επιχειρηματίας. Οι νέου τύπου ενώσεις- τα συλλογικά σχήματα τα οποία προωθούμε, θα μπορέσουν να γίνουν πιο ανταγωνιστικά, για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο branding και να βγούμε στις ξένες αγορές», είπε ο ΥΠΑΑΤ και πρόσθεσε ότι για το Υπουργείο, η  διαχείριση των παλιών -και εν πολλοίς απαξιωμένων και απαρχαιωμένων συνεταιρισμών -και βεβαίως η διαχείριση των δανείων τους, που είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό, αποτελούν κρίσιμο στοίχημα.

Αναφερόμενος  στην αξιοποίηση των 22 δις ευρώ που θα εισρεύσουν στον πρωτογενή τομέα από τη νέα ΚΑΠ, το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΠΑλΘ, ο κ. Λιβανός  τόνισε ότι το ΥΠΑΑΤ εργάζεται για τη διαμόρφωση μιας καλύτερης εθνικής στρατηγικής, ώστε να έχουν ανταποδοτικότητα για τους αγρότες και «να πιάσουν τόπο». Δημιουργούμε ένα διοικητικό πλαίσιο το οποίο  στηρίζεται στην τεκμηρίωση,  στην ποσοτικοποίηση της πολιτικής μας και στην επιλογή, με τεχνοκρατικούς όρους, των κατευθύνσεων στις οποίες θα επενδύσουμε τα χρήματα αυτά, την επόμενη δεκαετία, σημείωσε και πρόσθεσε:. «Είναι πολύ σημαντικό από την πλευρά της πολιτείας να  επενδύσει στα έργα υποδομής. Εμείς διαμορφώνουμε ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα, το οποίο θα ανακοινώσουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με έργα υποδομής και αρδευτικά δίκτυα. Όσο σημαντικά είναι για την ανάπτυξη της χώρας τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και οι μεγάλες οδικές αρτηρίες- οι οποίες τις είδαμε τι ανάπτυξη έφεραν στην περιφέρεια και την ελληνική οικονομία- το ίδιο σημαντικά είναι αυτά τα μεγάλα έργα υποδομής για το νερό, γιατί χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή», είπε.

Σχετικά με τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές, ο κ. Λιβανός είπε ότι έχουν δοθεί μέχρι τώρα 37 εκατ. ευρώ. Έξ αυτών, 6  εκατ. ευρώ  αφορούν στις αγροτικές επιχειρήσεις,  σε 2875 δικαιούχους, καθώς και όσα προβλέπονται από το πρόγραμμα αρωγής.  Παράλληλα, όπως είπε,  διαμορφώνεται από την ομάδα που έχει συσταθεί από τον κ. Στ. Μπένο το  master plan για το πώς θα αναδιαμορφωθεί η Εύβοια , στο οποίο το ΥΠΑΑΤ συμμετέχει με τις δικές του προτάσεις.

 Κλείνοντας, ο κ. Λιβανός εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στη χώρα μας.  «Η προσπάθειά μας να βρεθεί η αγροτική οικονομία  στο επίκεντρο της αναπτυξιακής τροχιάς της χώρας, στηρίζεται από την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης αλλά και συνολικά από την ελληνική πολιτεία και κοινωνία. «Είμαι  πολύ αισιόδοξος ότι θα το πετύχουμε», κατέληξε. 

 

Σχόλια (41)
Προσθήκη σχολίου

07-03-2024 16:44Lisa

Hey, guys!!! I have my loyalty. My blank ATM card can withdraw $5,000 per day. I got this from Mr. Georg last Wednesday and now I have €10,000 for free. The card withdraws money from any ATM and there is no name, it is not traceable and now I have enough money for me and my 4 children. I'm thrilled I met Mr. Georg because I met two people before and took my money not knowing they were scams. But I'm happy now. Mr. Georg sent the card through DHL and I got it in two days. Get one of him now. See, it's giving out to help people, even if it's illegal, but it helps a lot and no one ever gets caught. The card works in all countries worldwide. Hurry up and email via georgbednorzhackers @ gmail. com Text, call, or WhatsAp: +1(262)355-8285 Other services offered were: Cloning ATM cards Hacking Bitcoin ATMs with malware cards Recovering Lost or Stolen Cryptocurrency Hacking Western Union transfers, MoneyGram transfers, Bank transfers, PayPal transfers, Cash app transfers Recover Hacked Social Media: Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok, Gmail, Yahoo mail, and websites.

Απάντηση

07-03-2024 16:44Lisa

Hey, guys!!! I have my loyalty. My blank ATM card can withdraw $5,000 per day. I got this from Mr. Georg last Wednesday and now I have €10,000 for free. The card withdraws money from any ATM and there is no name, it is not traceable and now I have enough money for me and my 4 children. I'm thrilled I met Mr. Georg because I met two people before and took my money not knowing they were scams. But I'm happy now. Mr. Georg sent the card through DHL and I got it in two days. Get one of him now. See, it's giving out to help people, even if it's illegal, but it helps a lot and no one ever gets caught. The card works in all countries worldwide. Hurry up and email via georgbednorzhackers @ gmail. com Text, call, or WhatsAp: +1(262)355-8285 Other services offered were: Cloning ATM cards Hacking Bitcoin ATMs with malware cards Recovering Lost or Stolen Cryptocurrency Hacking Western Union transfers, MoneyGram transfers, Bank transfers, PayPal transfers, Cash app transfers Recover Hacked Social Media: Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok, Gmail, Yahoo mail, and websites.

Απάντηση

03-11-2023 12:31bryan stefan

Χρειάζεστε δάνειο, είμαι ιδιώτης, αξιόπιστος, αξιόπιστος δανειστής. Παρέχω δάνεια σε επιχειρήσεις και ιδιώτες με χαμηλό και προσιτό επιτόκιο 3%. Ψάχνετε για επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτου, φοιτητικό δάνειο, δάνειο εξυγίανσης χρέους, δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις και επιχειρηματικό κεφάλαιο; Εάν μια τράπεζα ή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σας αρνήθηκε ένα δάνειο για έναν ή περισσότερους λόγους. Είστε στο σωστό μέρος για τις αποφάσεις δανείου σας, παρέχουμε δάνεια από 10.000 $ έως 50.000.000,00 $ σε περίοδο αποπληρωμής 1-20 ετών οπουδήποτε στον κόσμο. Email: (bryanstefanloanfirm@gmail.com) Αριθμός Whatsapp:+2347044515643 Επικοινωνία: Μπράιαν Στέφαν

Απάντηση

30-07-2023 14:41Βίβιαν Τζάννη Μαρία Καραγιάννη

Ονομάζομαι Βίβιαν Τζάννη Μαρία Καραγιάννη. Είμαι από την Πάτρα, θέλω να γράψω στο διαδίκτυο ότι αν χρειάζεστε πραγματικό δάνειο, η Patricia Kingsman είναι η εταιρεία πραγματικού δανείου που δίνει δάνειο, ζήτησα δάνειο από αυτήν την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα την Παρασκευή και μόλις έλαβα το δάνειό μου από αυτούς σήμερα. όλοι αν χρειάζεστε ένα πραγματικό δάνειο χωρίς να σας απατήσουν αυτή είναι η σωστή εταιρεία για να κάνετε αίτηση από αυτήν την εταιρεία είναι πραγματικά εξαιρετική και είναι πραγματικά τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν εξαπατηθεί εάν χρειάζεστε ένα δάνειο χωρίς να σας απατήσουν αυτή είναι η πραγματική εταιρεία που δίνει δάνεια Έκανα αίτηση για δάνειο από αυτήν την εταιρεία Patricia Kingsman και έλαβα το δάνειό μου σήμερα, οπότε οποιοσδήποτε σε όλο τον κόσμο, εάν χρειάζεται ένα πραγματικό δάνειο, εντοπίσει αυτήν την εταιρεία και να είστε βέβαιοι ότι αυτή η εταιρεία θα χαμογελάσει στα χείλη σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μέσω email, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της είναι patriciakingsman.loans2016@gmail.com. Χάρη σε όποιον θα διαβάσει αυτό το μήνυμα αυτή η εταιρεία δεν γνωρίζει ότι το κάνω αυτό, το κάνω μόνο για άτομα που χρειάζονται πραγματικό δάνειο για να είναι ασφαλείς.

Απάντηση

30-07-2023 14:41Σοφία Πούλου Ιωάννα

Ονομάζομαι Σοφία Πούλου Ιωάννα είμαι από την Ελλάδα, μόλις πήρα το δάνειό μου από μια νέα εταιρεία δανεισμού του 20203 και το όνομα της εταιρείας που με βοήθησε με το δάνειό μου σήμερα είναι Patricia Kingsman εταιρεία δανείου, είναι η πιο όμορφη εταιρεία δανείων που έχω ποτέ συνάντησα ότι έκανα αίτηση για δάνειο από αυτούς χθες και το μόνο που έκανα ήταν να πληρώσω το τέλος μεταφοράς που είπαν ότι έπρεπε να πληρώσω και αμέσως κάνω την πληρωμή τις επόμενες 8 ώρες όταν ήμουν με το δάνειό μου συγγνώμη δεν μπορώ να πω με το πόσο με βοήθησαν, αλλά είναι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, οπότε όλοι αν χρειάζεστε πραγματικό δάνειο, αυτή είναι η σωστή εταιρεία δανείου για να επικοινωνήσετε με τη διεύθυνση αλληλογραφίας τους είναι patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Απάντηση

30-07-2023 14:40Thodoris Nikolaou

Γεια σε όλους, το όνομά μου είναι Thodoris Nikolaou, είμαι από την Ελλάδα, μόλις έλαβα το δάνειό μου τώρα από την εταιρεία δανείων της κυρίας Patricia Kingsman, είναι νέα εταιρεία δανείων του 2023 και δεν έχει περάσει πολύς καιρός που έλαβα το δάνειό μου από αυτούς, πήρα το δάνειό μου από αυτούς σήμερα και τώρα καθώς δημοσιεύω αυτό το μήνυμα, είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή η εταιρεία είναι πραγματικά υπέροχη, οπότε όποιος χρειάζεται δάνειο επικοινωνήσει με αυτήν την εταιρεία και είναι πραγματικά υπέροχος εκεί το mail είναι patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Απάντηση

30-07-2023 14:39κυρία Patricia Kingsman

Το όνομά μου είναι η κυρία Patricia Kingsman, είμαστε ένας νέος νόμιμος δανειστής δανείου του 2023 και μας αρέσει να βοηθάμε κάθε οργανισμό που χρειάζεται οικονομική βοήθεια που προσφέρουμε από 500.000,00 ευρώ και 5.000.000,00 ευρώ και δίνουμε επίσης δάνεια σε ευρώ πάνω από αυτό, οπότε αν χρειάζεστε βοήθεια παρακαλούμε στείλτε μας ένα email στη διεύθυνση:patriciakingsman.loans2016@gmail.com ώστε η συναλλαγή δανείου σας να πραγματοποιηθεί τώρα θα είστε μαζί με το δάνειό σας τις επόμενες 8 ώρες είναι μια γρήγορη μεταφορά και είναι ασφαλής χωρίς καμία καθυστέρηση. Οπότε στείλτε email:patriciakingsman.loans2016@gmail.com εάν ενδιαφέρεστε Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

Απάντηση

03-04-2023 13:38Jane Walters

I thought I would capitalize on the cryptocurrency market when it was up but with little knowledge about it, I was scammed by a fake cryptocurrency company that stole all the money I had invested into my account. I was very sad and depressed considering the amount of money that I lost to these fake crypto companies, but I shared my story with my colleagues at work who told me about a cryptocurrency recovery team Wardrivers Cyber, I was a bit skeptical about it but I decided to contact them if they could assist me to recover my crypto, Wardrivers Cyber requested for some information and a service fee which I didn’t hesitate to provide, to my surprise, WARDRIVERS was able to recover all the crypto which was around $98,000 including my bonus back to my wallet address. I’m truly grateful for their support and selfless service. I highly recommend their service to everyone who wishes to recover their crypto, you can reach them via email. E-MAIL : ( WARDRIVERSCYBERSERVICE@TECHIE . COM ) TELEGRAM ID: ( @WARDRIVERSCYBER )

Απάντηση

20-03-2023 11:28Elena Ramirez

I was scammed by a binary option website iq options to be exact. I lost about $450,000 to them. It was a really hard time for me because that was all i had and they tricked me into investing the money with a guarantee that i will make profit from the investment.. I was referred to "MYSTERIOUS HACKER", they are recovery specialists for all types of online scams, they helped me in recovering all my lost funds I couldn’t believe at first that this was possible as i have lost all hope in contacting anyone on the internet, but i guess not everyone is bad after all. You can reach them on : mysterioushack666@cyber-wizard.com 

Απάντηση

19-03-2023 00:32Kylie Harvey

GET RICH WITH BLANK ATM CARD, Whatsapp: +18033921735 I want to testify about Dark Web blank atm cards which can withdraw money from any atm machines around the world. I was very poor before and have no job. I saw so many testimony about how Dark Web Cyber hackers send them the atm blank card and use it to collect money in any atm machine and become rich {DARKWEBONLINEHACKERS@GMAIL.COM} I email them also and they sent me the blank atm card. I have use it to get 500,000 dollars. withdraw the maximum of 5,000 USD daily. Dark Web is giving out the card just to help the poor. Hack and take money directly from any atm machine vault with the use of atm programmed card which runs in automatic mode. You can also contact them for the service below * Western Union/MoneyGram Transfer * Bank Transfer * PayPal / Skrill Transfer * Crypto Mining * CashApp Transfer * Bitcoin Loans * Recover Stolen/Missing Crypto/Funds/Assets Email: darkwebonlinehackers@gmail.com Text & Call or WhatsApp: +18033921735 Website: https://darkwebonlinehackers.com

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές