BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ενεργοί όσοι γεωργοί δεν λαμβάνουν τσεκ αν έχουν 10% αγροτικό εισόδημα

Τροποποιείται ο ορισμός του ενεργού γεωργού προκειμένου να μην αποκλείονται κατηγορίες που αιτούνται στήριξη συγκεκριμένων μέτρων του ΠΑΑ όπως μελισσοκόμοι και χοιροτρόφοι διότι δεν λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις.

neoi-agrotes-e1621862118812

8613
0

Οι κατηγορίες αυτές θα θεωρούνται ενεργοί αν το εισόδημα που απέκτησαν από γεωργικές δραστηριότητες κατά το τελευταίο φορολογικό έτος είναι τουλάχιστον 10% έναντι των συνολικών εσόδων που απέκτησαν κατά το ίδιο φορολογικό έτος.

Υπενθυμίζεται ότι θέμα με τον ενεργό αγρότη προέκυψε στο πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας όσον αφορά τους μελισσοκόμους το οποίο και βαίνει προς λύση, ενώ, το ερχόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξουν δύο Μέτρα (Ευζωία και Προστασία ζωικού κεφαλαίου) αποκλειστικά για τους χοιροτρόφους της χώρας.

Αναλυτικότερα, η σχετική τροποποιητική αναφέρει:

Τροποποιείται η υπ’αρ. 104/7056/21-01-2015 υπουργική απόφαση (Β’ 147) ως εξής:

  1. Το άρθρο 3 τροποποιείται ως εξής:

Προστίθεται περίπτωση γ) στην παράγραφο 3 ως εξής: «γ. Γεωργοί που δεν λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις και υποβάλλουν αίτηση στήριξης/πληρωμής αποκλειστικά για μέτρα του Προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020, εφόσον το εισόδημα που απέκτησαν από γεωργικές δραστηριότητες κατά το τελευταίο φορολογικό έτος είναι τουλάχιστον 10% έναντι των συνολικών εσόδων που απέκτησαν κατά το ίδιο φορολογικό έτος.»

  1. Το άρθρο 38 τροποποιείται ως εξής: Προστίθεται παράγραφος 13 ως εξής: «13. Ειδικά για το έτος αιτήσεων 2022 αντί της ημερομηνίας 15η Μαΐου που αναφέρεται στην παράγραφο 3 του παρόντος άρθρου, ορίζεται η ημερομηνία 30ή Ιουνίου.»
Η σχετική τροποποιητική απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ διαθέσιμη εδώ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές