BACK TO
TOP
Θεσμικά

«Χαρτιά» για 300.000 παράτυπους μετανάστες σαν λύση για εργάτες γης

Νέες λεπτομέρειες γύρω από το φημολογούμενο νομοσχέδιο που θα κάλυπτε το μεγάλο κενό εργατών γης μέσα από την νομιμοποίηση παράτυπων μεταναστών φέρνουν στην επιφάνεια δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, με τον σχεδιασμό να θέλει τη διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα δώσει χαρτιά σε 300.000 μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά ή οι άδειες παραμονής τους έχουν λήξει.  

Screenshot_2023-09-26_at_20_08_37

1614
4

Ρύθμιση για χαρτιά σε 300.000 παράτυπους μετανάστες φέρνει η κυβέρνηση ως λύση στους εργάτες γης
Οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, σχετικά με το μεγάλο πρόγραμμα νομιμοποίησης των μεταναστών για την κάλυψη των «πιεστικών» αναγκών στην αγορά εργασίας βρίσκονται σε αρμονία με όσα είχε πει πριν λίγες ημέρες, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ότι δηλαδή εξετάζεται, από κοινού με το Υπουργείο Μετανάστευσης, σχέδιο που θα διευκολύνει την νόμιμη εργασία των παράτυπων μεταναστών στη γεωργία, διευρύνοντας ο ίδιος τους κλάδους εργασίας. Ο κ. Καιρίδης, τόνισε πως στην χώρα μας υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες σε εργατικό δυναμικό

Ο Δημήτρης Καιρίδης δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα στοχεύσει σε περίπου 300.000 μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά ή των οποίων οι άδειες παραμονής έχουν λήξει, ώστε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των οξυμένων ελλείψεων στη γεωργία, τις κατασκευές και τον τουρισμό.

Το σχέδιο - παρόμοιο με μια μεταρρύθμιση του 2020 στην Ιταλία – το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στο Μέγαρο Μαξίμου όπου βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν είναι πρώτη φορά που θα συζητηθεί το Μεταναστευτικό, Και στα προηγούμενα ΚΥΣΕΑ στα οποία έχω την τιμή να συμμετέχω από τότε που αναλάβαμε από τα τέλη Ιουνίου έχει συζητηθεί το ζήτημα και προφανώς ακόμη περισσότερο σήμερα, καθώς έχουμε αυτά τα προβλήματα με τις αυξημένες ροές αλλά και την κινητικότητα σε διπλωματικό επίπεδο μέσω Ευρώπης, με Τουρκία και ούτω καθεξής» ανέφερε ο υπουργός.

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα κίνητρα για περαιτέρω παράνομες μεταναστευτικές ροές, διότι αυτός είναι ο κίνδυνος», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης. « Από την άλλη, θέλουμε να πάμε από το μαύρο στο άσπρο. Θέλουμε να υπάρξει δημόσια τάξη και ευταξία στην Ελλάδα, να ξέρουμε ακριβώς ποιοι είναι εδώ. Θέλουμε να ενισχύσουμε τα δημόσια έσοδα, διότι όλα αυτά είναι φόροι και εισφορές στην άσπρη εργασία σε σχέση με τη μαύρη. Θέλουμε να μπει μια τάξη και θέλουμε προφανώς να βοηθήσουμε και την πιεζόμενη αγορά εργασίας, η οποία χάρη στην πολύ μεγάλη ανάπτυξη που έχουμε τα τελευταία χρόνια, έχουμε δραματικές ελλείψεις σε συγκεκριμένους κλάδους».

Ο κ. Καϊρίδης δήλωσε ότι οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού επιβραδύνουν έργα-ορόσημα στα δημόσια έργα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του μετρό στη Θεσσαλονίκη, και ενός νέου αεροδρομίου στο νησί της Κρήτης.

«Δεν μπορούν να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα στη χώρα μας. Για παράδειγμα το Ελληνικό, το νέο διεθνές αεροδρόμιο της Κρήτης ή ο ΒΟΑΚ, η γραμμή 4 του Μετρό, αν δεν κάνουμε κάτι και στις κατασκευές για παράδειγμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καιρίδης.

 

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

27-09-2023 14:59Ζωή

Οι αγροτικές ασχολίες απαιτούν τόσο σωματικές όσο και πνευματικές δυνάμεις, αλλά και εμπειρία ώστε να πραγματοποιηθούν σωστά. Σε όλους τους εργασιακούς χώρους δίνεται η ευκαιρία στους επιχειρηματίες να προσλάβουν έμπειρο προσωπικό. Στους επιχειρηματίες αγρότες θα δοθεί η δυνατότητα από τους 300.000 αλλοδαπούς "εργάτες" να τους γνωστοποιηθεί πόσοι γνωρίζουν από εργασίες χωραφιών? Υπάρχουν αγροτικές δουλειές στις οποίες χρειάζονται για 5 μέρες 1.000 μεροκάματα. Πότε θα αντιληφθεί ο αγρότης ποιος εργάτης του είναι ικανός και ποιος όχι. Το κόστος εργασίας το αναλαμβάνει ο επιχειρηματίας αγρότης το κόστος αεργίας ποιος θα το επωμιστεί?

Απάντηση

27-09-2023 13:56STEVE

Έμμεσες εφαρμογές νομιμοποίησης εισβολέων? Αντί να έρθουν επιλεγμένοι θα μας καβαλήσουν οι παράνομοι!!!

Απάντηση

27-09-2023 09:18Κασεράκης

Ωραίο τρόπο βρήκαν να τους νομιμοποιησουν. Να τους δώσουμε και τις κόρες μας. Αυτοί εντωμεταξυ ειναι ολοι τεμπελχανάδες

Απάντηση

26-09-2023 21:33Ενας

Γιατί δεν το λένε καθαρά θέλουν να τους νομιμοποίησουν και τίποτα άλλο αυτοί αν δούλευαν θα δούλευαν και στα μέρη τους

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές