BACK TO
TOP
Φορολογικά

Με τη φορολογική δήλωση 2018 στο Μητρώο νεοεισερχόμενοι

Για την απόδειξη της κατοχής αγροτικής εκμετάλλευσης και τον υπολογισμό του ετήσιου χρόνου απασχόλησης στην αγροτική εκμετάλλευση θα πρέπει να προσκομίζεται αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, σύμφωνα με τις εθνικές διατάξεις, του αντίστοιχου έτους με την Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος. Αντίστοιχα, δήλωση ΟΣΔΕ 2019, εφόσον υποβάλλεται πρώτη φορά, λαμβάνεται υπόψη, σε συσχέτιση με τα οικονομικά στοιχεία του φορολογικού έτους 2018, μόνο για τη χορήγηση βεβαιώσεων στους νεοεισερχόμενους στον αγροτικό τομέα.

6Antwnoglou

Μαρία Γιουρουκέλη

13
1

Αυτό διευκρινίζει εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκου Αντώνογλου, προς τις διευθύνσεις αποκεντρωμένων υπηρεσιών, τα τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και την Διεύθυνση Πληροφορικής (Τμήμα Διαχείρισης Μητρώων) του ΟΠΕΚΕΠΕ, σχετικά με τη χορήγηση βεβαιώσεων από το Mητρώο Αγροτών Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ( Μ.Α.Α.Ε) και την υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (δήλωσης ΟΣΔΕ).

Έτσι, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το Μ.Α.Α.Ε., και ειδικότερα την υπ’ αριθμ.360/26071/1-3-2016 εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ, «Εγκύκλιος δικαιολογητικών για τη χορήγηση βεβαίωσης Μ.Α.Α.Ε.», προκειμένου για τη χορήγηση βεβαίωσης εγγραφής στο Μ.Α.Α.Ε. και τον έλεγχο για την απόδοση της ιδιότητας του επαγγελματία αγρότη ή του κατόχου αγροτικής εκμετάλλευσης ή του επαγγελματία αγρότη νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα, θα πρέπει υποχρεωτικά, να προσκομίζεται:

«Για την απόδειξη της κατοχής αγροτικής εκμετάλλευσης και τον υπολογισμό του ετήσιου χρόνου απασχόλησης στην αγροτική εκμετάλλευση: Αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, σύμφωνα με τις εθνικές διατάξεις, του αντίστοιχου έτους με την Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος», αναφέρει η εγκύκλιος.

Συμπληρωματικά διευκρινίζεται ότι:

α) Έως και την ημερομηνία λήξης της υποβολής της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018, για τη χορήγηση βεβαιώσεων Μ.Α.Α.Ε. λαμβάνονται υπόψη:

αα) Στην περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί η Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, τα οικονομικά στοιχεία φορολογικού έτους 2017, σε συσχέτιση με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (δήλωση ΟΣΔΕ) 2017 και τη δήλωση ΟΣΔΕ 2018 προς απόδειξη ότι συνεχίζεται η κατοχή της αγροτικής εκμετάλλευσης, ή

αβ) Τα οικονομικά στοιχεία του φορολογικού έτους 2018, σε συσχέτιση με τη δήλωση ΟΣΔΕ 2018.

β) Από την ημερομηνία λήξης υποβολής της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, για τη χορήγηση βεβαιώσεων Μ.Α.Α.Ε., λαμβάνεται υπόψη η δήλωση ΟΣΔΕ 2018 σε συσχέτιση με τα οικονομικά στοιχεία του φορολογικού έτους 2018.

γ) Η δήλωση ΟΣΔΕ 2019, εφόσον υποβάλλεται για πρώτη φορά, λαμβάνεται υπόψη, σε συσχέτιση με τα οικονομικά στοιχεία του φορολογικού έτους 2018, μόνο για τη χορήγηση βεβαιώσεων στους νεοεισερχόμενους στον αγροτικό τομέα, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του Μ.Α.Α.Ε. και ιδίως την υπ’ αριθμ. 909/61979/27-5-2016 εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ.

 
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο του Υπουργείου, εδώ.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

29-06-2019 03:14Νινα

Ομως ο ελεγχος για την κατοχη και δηλωση εκτασεωνν πρεπει να επεκταθει τουλαχιστον για πενταετια αναφρομικα καθοτι ειμασε στην χωρα των θαυματων λαι δηλωθηκαν δικαιουχοι πανω σε ασχετα κτηματα που δεν τους ανηκαν εν αγνοια των πραγματικων ιδιοκτητων που φεν ειχαν σπευσει να δηλωσουν τα κτηματα τους Πρεπει να επιστραφουν τα χρηματα αυτα γιατι ετσι ενισχυεται η καταπατηση των συνταγματικων δικαιωματων περιουσιας

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία