BACK TO
TOP
Φορολογικά

Χωρίς ενημερότητα όσοι δήλωσαν έγκαιρα το φόρο επιτηδεύματος

Αντιμέτωποι με ένα ακόμη από τα πολλά ευτράπελα της δημόσιας διοίκησης βρίσκονται αυτές τις μέρες χιλιάδες αγρότες κι αυτό γιατί φρόντισαν να συμπεριλάβουν έγκαιρα, δηλαδή πριν από τη θεσμοθέτηση της σχετικής απαλλαγής, στη φετινή δήλωση εισοδήματος το φόρο επιτηδεύματος ύψους 650 ευρώ για το 2019.

28431570035_ba71d63a64_o

Γιάννης Πανάγος

10
2

Ως γνωστόν, με τροπολογία που πέρασε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή, έχει ανασταλεί η εφαρμογή του εν λόγω φόρου για τους αγρότες. Προφανώς, όσοι δεν είχαν υποβάλει τη δήλωσή τους νωρίτερα, κάνουν χρήση της απαλλαγής.

Τι γίνεται όμως με τους χιλιάδες αγρότες που είχαν υποβάλει και είχαν οριστικοποιήσει πολύ νωρίτερα τη φορολογική τους δήλωση;

Οι πληροφορίες θέλουν τις αρμόδιες οικονομικές αρχές να μην αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη απέναντί τους και να απαιτούν κανονικά την καταβολή του φόρου. Στις περιπτώσεις μάλιστα που αυτό δεν γίνεται, καθίσταται ανέφικτη η έκδοση φορολογικής ενημερότητας, με αποτέλεσμα της ταλαιπωρία των ανθρώπων που θέλησαν να είναι τυπικοί με τις προθεσμίες και τις υποχρεώσεις τους.

Η περαιτέρω ενημέρωση λέει, ότι οι αγρότες που έχουν συμπεριλάβει το φόρο επιτηδεύματος στη δήλωσή τους, αν δεν θέλουν να πληρώσουν αναίτια το φόρο, θα πρέπει να περιμένουν να ολοκληρωθεί η υποβολή των δηλώσεων και να ανοίξει η διαδικασία υποβολής διορθωτικής δήλωσης, όπου θα γίνεται χρήση της απαλλαγής. Έως τότε δεν θα μπορούν να έχουν διαθέσιμη τη φορολογική ενημερότητα.
Μια ακόμα επιβεβαίωση, ότι, σ’ αυτή τη χώρα οι νομοταγείς τιμωρούνται!  

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

07-08-2020 13:15dp

ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ. ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ, ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΝ. ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

Απάντηση

06-08-2020 12:43ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Το μονο που εκανε η ααδε ειναι οτι πηγε την πρωτη δόση της 31/7 στις 31/8 χωρις προσαυξήσεις με αλλα τωρα υπαρχουν δύο δόσεις τον Αύγουστο

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία