BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Νέα τροποποίηση ΚΑΠ με μεγαλύτερο πριμ για νεαρούς κτηνοτρόφους

Η αύξηση του πριµ πρώτης εγκατάστασης άνω των 40.000 ευρώ για τους κτηνοτρόφους, ο εξορθολογισµός των eco-schemes σε συνδυασµό µε την υιοθέτηση νέων παρεµβάσεων που µοιάζουν να εστιάζουν στην ελαιοκαλλιέργεια, περιλαµβάνονται στις προτάσεις φορέων και κοµµάτων που θα εξεταστούν ενόψει της δεύτερης τροποποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ.

tropopoihseis-kap

Γιώργος Κοντονής

2927
13

Νέα τροποποίηση ΚΑΠ με μεγαλύτερο πριμ για νεαρούς κτηνοτρόφους και πρόσθετες δράσεις eco-schemes στην ελιά

Πρόκειται για προτάσεις, που όπως ανέφερε από το βήµα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την ενηµέρωση για την πορεία αλλαγών στην ΚΑΠ, έχουν ληφθεί υπόψη και εξετάζονται πέρα από τις γνωστές 19 τροποποιήσεις που προωθούνται. Παράλληλα, ο υπουργός, αναφέρθηκε και σε προτάσεις που είναι διατεθειµένος να εξετάσει, µόνο εφόσον γίνει αύξηση του συνολικού προϋπολογισµού της ΚΑΠ σε επίπεδο ΕΕ, όπως είναι για παράδειγµα η υιοθέτηση συνδεδεµένων ενισχύσεων σε παραδοσιακούς ελαιώνες και η αύξηση του τσεκ.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 961 της Agrenda


Ενδεικτικά αναφέρονται οι προτάσεις αύξησης των διαθέσιµων πόρων της ΚΑΠ για:

  • Στήριξη των παραγωγών ως κίνητρο για να αναλάβουν πρόσθετες δεσµεύσεις για το περιβάλλον και την ικανοποίηση της µεγάλης ζήτησης στις εθελοντικές παρεµβάσεις και των δύο Πυλώνων του ΣΣ ΚΑΠ, όπως τα οικολογικά σχήµατα του Πυλώνα Ι, οι γεωργοπεριβαλλοντικές και επενδυτικές (σχέδια βελτίωσης, νέοι γεωργοί, µεταποίηση) δράσεις του Πυλώνα ΙΙ.
  • Την αύξηση του αριθµού των παρεµβάσεων του ΣΣ ΚΑΠ που αφορούν κυρίως σε συνδεδεµένες ενισχύσεις.
  • Την αύξηση των µοναδιαίων ποσών ενίσχυσης ανά κατηγορία παρεµβάσεων του ΣΣ ΚΑΠ και ειδικά τη βασική, την αναδιανεµητική, τις συνδεδεµένες, το πριµ πρώτης εγκατάστασης για νέους κτηνοτρόφους, την ειδική ενίσχυση γεωργών νεαρής ηλικίας, κλπ.
  • Τη δηµιουργία νέας αγρονοµικής περιφέρειας στο καθεστώς της βασικής ενίσχυσης που θα αφορά στην ελαιοκαλλιέργεια, καθώς και ένταξη της µελισσοκοµίας στην άµεσες ενισχύσεις.

Νέες προτάσεις που αφορούν τροποποίηση του ΣΣ ΚΑΠ

Επίσης, έχουν υποβληθεί προτάσεις που θα εξετασθούν στο πλαίσιο της 2ης τροποποίησης του ΣΣ ΚΑΠ που θα υποβληθεί στην Ε.Ε. εντός του έτους.

Ενδεικτικά αφορούν τα εξής:

  • Μείωση του αριθµού ή τροποποίηση των οικολογικών σχηµάτων και επανεξέταση των όρων που εφαρµόζονται.
  • Νέες παρεµβάσεις για τη µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος εντατικών καλλιεργειών, καθώς και νέα οικολογικά σχήµατα για ελαιοκαλλιέργεια και µελισσοκοµία.
  • Αύξηση του πριµ πρώτης εγκατάστασης για νέους κτηνοτρόφους.
  • Τη µείωση των παρεµβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), εφόσον απαιτείται, λόγω µειωµένης ζήτησης.

Σχόλια (13)
Προσθήκη σχολίου

20-04-2024 15:15Γιάννης Χρήστου

Γαμω το μουνι της μάνας σου κρατικοδίαιτο κοπρόσκυλο Κοντονή. Σταμάτα να γράφεις μαλακίες για νέους αγρότες τη στιγμή που οι προηγούμενοι όχι απλά δεν τους βοήθησε κανείς αλλά τους έκοψαν κιόλας λεφτά η κυβέρνηση που σου πετάει κοκκαλακια για να γράφεις τις παπαριές σου. Όσο για τα οικολογικά που τάζουν τα αφεντικά σου ρε ξεφτίλα πες τους πρώτα να ανακοινώσουν πόσα λεφτά θα δώσουν ανά καλλιέργεια στα οικολογικά ΦΈΤΟΣ και μετά πες μας για τα πρασιναλογα σου. Βλακα

Απάντηση

16-04-2024 22:44ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ

425 οικολ 86εκατ βασική 245εκατ συνδ 110ζωικ ΘΑ ΧΕΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΛΗΡΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Απάντηση

15-04-2024 22:58Γιωργος

Πολυ χεσιμο εχει πεσει εδω μεσα.....μαλλον θα ειστε ανθρωποι του κωλου..

Απάντηση

15-04-2024 20:04ΛΑΜΠΡΟΣ

ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

Απάντηση

15-04-2024 14:58ΑΕΛ

ΜΕΤΡΗΣΕΣ,ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΊΤΗ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΜΕ ΚΊΝΔΥΝΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΡΑΙΏΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ 25 ΤΟΥ ΜΗΝΑ,ΘΕΛΟΥΝ ΒΡΙΣΙΔΙΑ**********

Απάντηση

15-04-2024 11:55Και τα βουνά έχουν καημους

425 οικολ 86εκατ βασική 245εκατ συνδ 110ζωικ τα χρήματα τα χετε ; τι είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ γκέτο κ δεν μπορείτε να επιβληθειτε; τόσο καιρό τι κάνατε δεν ζοριζεται τους υπαλλήλους να δουλεψουν; Μήπως οι παραδες πηγαν άλλου κ τωρα περιμενετε να παρετε από τον ΕΝΦΙΑ τέλος του μηνός;Όπως κ να'χει το πραγμα είστε απαράδεκτοι. Ο αγρικτηνοτροφικος κόσμος είναι σε μη αναστρέψιμη κατάσταση. 42χρονια α Γροκτηνοτριφος δεν έζησα τέτοιες καταστάσεις. Καλημερα σολους..........😍🍒

Απάντηση

15-04-2024 10:43Κτηνοτροφος

Μαυριστε τους στης ευρωεκλογές όπως έχουν μαυρίσει της ψυχές μας αυτοί

Απάντηση

15-04-2024 10:06Άχρηστοι !

Δώσε τα λεφτά ρε πούστη !!! Δώσε τα λεφτά ρε μουνοπανο!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (4)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά