BACK TO
TOP
Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

Σωστή εγκατάσταση και θρέψη καθορίζουν την απόδοση στην βιομηχανική ντομάτα

Η βιομηχανική τομάτα είναι ένα προϊόν με ιδιαίτερη οικονομική σημασία σε παγκόσμια κλίμακα, εξασφαλίζοντας σημαντικό εισόδημα στους παραγωγούς.

lydatimacagro3__1_

188
0

Αποτελώντας ένα απαιτητικό φυτό, οι ανάγκες της σε καλλιεργητικές φροντίδες ξεκινούν από τα πρώτα κιόλας στάδια του βιολογικού της κύκλου. Όπως συμβαίνει σε όλες τις καλλιέργειες, καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της καλλιέργειας βιομηχανικής τομάτας αποτελεί η σωστή εγκατάσταση, καθώς επίσης και ο εφοδιασμός των φυτών με τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Η δημιουργία ενός ισχυρού ριζικού συστήματος, η απρόσκοπτη φυτική ανάπτυξη και  η καρποφορία αποτελούν παράγοντες εξαιρετικής σημασίας για τη μεγιστοποίηση της τελικής απόδοσης των καλλιεργειών.

Ο εξειδικευμένος βιοδιεγέρτης της Timac Agro | ΛΥΔΑ Fertiactyl GZ αποτελεί για πάνω από δυο δεκαετίες τον ισχυρότερο σύμμαχο των παραγωγών για την επιτυχημένη εγκατάσταση της καλλιέργειας. Χάρη στην εγγυημένη σύνθεση της τεχνολογίας Fertiactyl Complex σε επιλεγμένα και ενεργοποιημένα χουμικά και φουλβικά οξέα, γλυκίνη μπεταΐνη και ζεατίνη, αποτελεί τον πλέον κατάλληλο βιοδιεγέρτη για την αποτελεσματικότερη εγκατάσταση της καλλιέργειας.

Η μοναδική τεχνολογία Fertiactyl Complex που περιέχει, συμβάλει στην κινητοποίηση και την αύξηση της διαθεσιμότητας των θρεπτικών στοιχείων. Μέσω της αποκλειστικής διαδικασίας ενεργοποίησης των επιλεγμένων χουμικών και φουλβικών οξέων, οι ενώσεις αυτές καθίστανται 120 φορές πιο διαλυτές συγκριτικά με άλλα χουμικά σκευάσματα της αγοράς. Παράλληλα, διεγείροντας την ανάπτυξη των ριζικών τριχιδίων, καθώς επίσης και των πλευρικών ριζών επιτυγχάνεται καλύτερη εδαφική εξερεύνηση και επομένως αυξημένη πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων από την καλλιέργεια.


Επιπλέον, χάρη στη γλυκίνη μπεταΐνη που ενσωματώνεται στην τεχνολογία Fertiactyl Complex βελτιστοποιείται η αντοχή των φυτών στα αβιοτικά στρες (διακυμάνσεις θερμοκρασίας, υγρασίας, ζιζανιοκτόνα κλπ.) συντελώντας στην ταχεία και αδιάκοπη φυτική ανάπτυξη και την ενίσχυση του φωτοσυνθετικού ρυθμού, και κατ’ επέκτασιν στην αύξηση της παραγωγής. Ταυτόχρονα, λόγω της περιεκτικότητας σε ζεατίνη, επιτείνεται η διαδικασία των κυτταροδιαίρεσων, αποτρέποντας το φαινόμενο της οξείδωσης και επομένως της γήρανσης του συστήματος φωτοσύνθεσης.

Το Fertiactyl GZ με την τεχνολογία Fertiactyl Complex είναι ένα από τα κορυφαία προϊόντα της εταιρείας Timac Agro | ΛΥΔΑ και αποτελεί την ιδανικότερη λύση για την αποτελεσματική και επιτυχημένη εγκατάσταση της καλλιέργειας βιομηχανικής τομάτας.

Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο περιοδικό "Μεγάλες Καλλιέργειες" που κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα Agrenda στις 20 Φεβρουαρίου 2021

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία