BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Οι «περήφανες» αρκαδικές κορυφές

Στην «καρδιά» της Πελοποννήσου, συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα της Αρκαδίας, δεσπόζουν επιβλητικές μέσα στους αιώνες οι κορυφές του βουνού Μαίναλο. Στην υψηλότερη από αυτές, την Οστρακίνα που «αγγίζει» τα 1.981 μέτρα, φιλοξενείται ο επίγειος παράδεισος για τους λάτρεις των χειμερινών δραστηριοτήτων, όπως το ski και το snowboard. Σε απόσταση 162 χλμ, μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαίναλου από το 1965.

mainalo

10
0

Αν ψάχνετε έναν κοντινό προορισμό για να χαλαρώσετε από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, το Μαίναλο είναι το πλησιέστερο «καταφύγιο» που πρέπει να αναζητήσετε. Είναι ιδανικό είτε για μία μονοήμερη εκδρομή, είτε για το επόμενο διαθέσιμο τριήμερο που θα έχετε.

Ένα πολύπλευρο ανάγλυφο
Το Μαίναλο είναι τόσο μεγάλο που καταφέρνει και καταλαμβάνει όλο το βόρειο τμήμα του νομού Αρκαδίας. Οι «αναπάντεχες» και συνεχείς εναλλαγές από τις απότομες χαράδρες στις απροσέγγιστες κορυφές, δημιουργεί ένα άκρως εντυπωσιακό ανάγλυφο. Η συνολική του έκταση φτάνει τα 1.000.000 στρέμματα, με τα 700.000 από αυτά να καταλαμβάνουν την ορεινή του ζώνη που το ύψος της ξεπερνάει τα 1000μ. Η χλωρίδα του όρους Μαίναλου είναι ιδιαίτερα πλούσια και προσμετράει 570 διαφορετικά είδη. Χαρακτηρίζεται από άγρια βλάστηση με καταπράσινα έλατα να πρωταγωνιστούν στη βορειοδυτική του πλευρά, ενώ στην νότια κυριαρχεί το πεύκο και το κυπαρίσσι. Στα εδάφη του, συναντάμε δύο παραπόταμους του Αλφειού, τον Λούσιο με το δημοφιλές φαράγγι και τον Ελισσώνα που προσφέρουν στους επισκέπτες εναλλακτικούς τρόπους ψυχαγωγίας, όπως πεζοπορίες μέσα στη Φύση και για τους πιο τολμηρούς κανόε, καγιάκ και ράφτινγκ.



Σλάλομ για όλη την οικογένεια
Από το μακρινό 1965 που άνοιξε τις πόρτες του, το Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαίναλου αναβαθμίζεται συνεχώς χαρίζοντας σε όσους το επιλέγουν μία από τις καλύτερες εμπειρίες σκι στην Ελλάδα. Όχι μόνο δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στα βουνίσια αθλήματα, αλλά διαθέτει στις εγκαταστάσεις του οκτώ διαφορετικές πίστες κλιμακούμενης δυσκολίας, καταρτισμένο προσωπικό από έμπειρους εκπαιδευτές ski, snowpark για παιδιά, καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, τρία café bar, εστιατόριο και σαλέ με θέα στις χιονισμένες πλαγιές που κάνουν την εκδρομή σας ακόμη πιο άνετη και φιλόξενη.



Οι γραφικοί οικισμοί του
Το Μαίναλο απλώνεται από την Τρίπολη μέχρι το φαράγγι του Λούσιου που προαναφέραμε, από τη λίμνη Λάδωνα μέχρι και τη Μεγαλόπολη. Στην τεράστια αυτή έκταση υπάρχουν πολλοί παραδοσιακοί και ιστορικοί οικισμοί που από τις αρχές του Φθινοπώρου γίνονται πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών. Μερικά από αυτά είναι η «αρχόντισσα» Δημητσάνα με τα γραφικά καλντερίμια της, η αμφιθεατρική πετρόχτιστη Στεμνίτσα, η Καρύταινα με το ιστορικό κάστρο της και η μαγευτική καταπράσινη Ελάτη. Τα χωριά του, εξαιτίας της αυξημένης κινητικότητας τους χειμερινούς μήνες, διαθέτουν παλιά αρχοντικά που έχουν μετατραπεί σε παραδοσιακούς ξενώνες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, εστιατόρια που προσφέρουν ντόπιες γεύσεις και γραφικά καφέ για να απολαύσετε ζεστά ροφήματα.



Με την πρώτη ευκαιρία που θα σας δοθεί, φορέστε ζεστά ρούχα και κατευθυνθείτε προς τους πρόποδες του Μαίναλου. Στη «σκιά» των περήφανων κορυφών του, κρύβονται όλες οι γνήσιες ομορφιές της ελληνικής επαρχίας, που θα σας κάνουν να λατρέψετε την Αρκαδία!

Πηγή:cnn.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία