Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Στα µονοπάτια της Πάτµου

Η περιπλάνηση στους παλιούς αγροτικούς δρόµους αποκαλύπτει αρχαία και νεότερα µνηµεία, τη φυσική οµορφιά και τις ιστορίες των κατοίκων του νησιού.

podilasia-patmos

47
0

Θησαυρούς απίστευτης οµορφιάς για τους λάτρες της ποδηλασίας και της πεζοπορίας κρύβει το δίκτυο παλαιών µονοπατιών που διατρέχει την Πάτµο. Πρόκειται για ένα σύµπλεγµα παραδοσιακών δρόµων που συνέδεαν τους οικισµούς µε τις αγροτικές περιοχές, τα βοσκοτόπια και την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Επιπλέον, κάποια από αυτά τα µονοπάτια οδηγούν στα ερηµητήρια και τα καθίσµατα που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί.

Πρώτη επιλογή των περιπατητών είναι φυσικά ο Απορθιανός δρόµος, το ιστορικό πέτρινο καλντερίµι µήκους 2,4χλµ. που ενώνει την Χώρα µε την Σκάλα. Πρόκειται για τον πρώτο δηµόσιο δρόµο του νησιού, που κατασκευάστηκε το 1819 και αποκαταστάθηκε το 2010, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να περιηγηθεί σε αυτό.

Περιπλανηθείτε στους παλιούς δρόµους και ανακαλύψτε συγκλονιστικά τοπία, αρχαία και νεότερα µνηµεία, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα την πανέµορφη ακτογραµµή, αλλά κυρίως τις µοναδικές ιστορίες των κατοίκων του νησιού.


Οι µύλοι της χώρας
Κόσµηµα του νησιού είναι και  οι τρεις ανεµόµυλοι τής Χώρας, κτισµένοι στην κορυφή ενός λοφίσκου. Η αποκατάσταση τους  ξεκίνησε το 2010. Οι συγκεκριµένοι ανεµόµυλοι, δύο εκ των οποίων χρονολογούνται στο 1588, έπεσαν σε αχρηστία στα τέλη της δεκαετίας 1950, όταν η βιοµηχανική αλευροποιΐα αντικατέστησε την παραδοσιακή παραγωγή. Σήµερα, ο πρώτος µύλος επαναλειτουργεί ως αλευρόµυλος, µε απώτερο σκοπό να προσφέρει στους επισκέπτες του την εικόνα και τη γνώση της παραδοσιακής τεχνολογίας.

 

Το Ιερό Σπήλαιο 
Τοποθετηµένο στο λόφο µεταξύ της Σκάλας και της Χώρας, το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης είναι ένα από τα σηµεία αναφοράς όχι µόνο της Πάτµου, αλλά του χριστιανισµού παγκοσµίως. Το σπήλαιο αυτό αποτέλεσε το καταφύγιο του Μαθητή του Ιησού, Ιωάννη, το 95 µ.Χ. Σήµερα, έχει διαµορφωθεί σε λατρευτικό χώρο, όπου δίνεται η δυνατότητα στον προσκυνητή να δει το χώρο στον οποίο γράφτηκε η Αποκάλυψη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία