BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Τα καλούδια της Πάντοβας

Ταξιδεύοντας στη Νότια Λακωνία με κατεύθυνση τη Μονεμβασιά και την Ελαφόνησο θα συναντήσεις τα κτήματα της Κωσταντίνας Μακρή και του Παναγιώτη Σταμαδιάνου. Οι δυο τους ανέλαβαν τα οικογενειακά κτήματα στην Απιδιά Λακωνίας το 2007, τα οποία με πολύ μεράκι και κόπο διαμόρφωσαν στο επισκέψιμο αγρόκτημα Agro family pk με 70 στρέμματα εσπεριδοειδή και 30 στρέμματα ελιές το 2010.

padova

24
0

Το 2016 ένας ακόμη στόχος γίνεται πραγματικότητα με τη δημιουργία ενός μικρού εργαστηρίου παραδοσιακών εδεσμάτων – γλυκισμάτων, με σκοπό τη διατήρηση των εξαιρετικών παραδοσιακών συνταγών της περιοχής όπως αυτές διασώθηκαν από τις γυναίκες της οικογένειας.

Στο εργαστήριο «Τα καλούδια της Πάντοβας», παράγονται παραδοσιακές μαρμελάδες και βουτήματα (κουλουράκια και παξιμάδια), από αγνές πρώτες ύλες, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ολόφρεσκα φρούτα της Λακωνικής γής.

«Τα καλούδια της Πάντοβας»:

  • Παξιμάδια κρασιού, γλυκάνισου ,κανέλας, πορτοκαλιού
  • Μαρμελάδα πορτοκάλι, ροδάκινο, βερίκοκο κ.α.

Στο κτήμα Agro Family pk ο επισκεπτης απολαμβάνει το πανέμορφο φυσικό τοπίο. Ανάμεσα στις ελιές και τις πορτοκαλιές, ο χρόνος σταματά και «ξεχνάς» τα καθημερινά προβλήματα να χαλάρωση από τα βάρη της καθημερινότητας. Για λίγες ώρες μπορεί να συμμετέχει στις αγροτικές εργασίες (περιποίηση δέντρων, συγκομιδή κλπ), αλλά και να φτιάξει μαρμελάδες με τα φρούτα που ο ίδιος έχει μαζέψει.

Οι μεγαλύτεροι μαθαίνουν πληροφορίες για τις καλλιέργεις μας, αλλά και ιδιαίτερα μυστικά για τα γλυκίσματα τους. Οι μικρότεροι θα μάθουν για την αγροτική ζωή και θα μάθουν να φτιάχνουν κουλουράκια.

Όλοι φυσικά θα δοκιμάσουν στο τέλος τα «καλούδια της Πάντοβας» και όχι μόνο! Μετά από συννενόηση, παρουσίαζουμε και εκτελούμε τις συνταγές με τα ανάλογα φρούτα.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.kaloudiapantovas.gr

Πηγή:openfarm.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία