BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Sofie’s Farm

Στην ορεινή Αργολίδα, σε υψόμετρο 1000 μέτρων, βρίσκεται η οικολογική φάρμα της Σοφίας. Ως διαχειρίστρια της φάρμας με σπουδές γεωπονικής και τυροκομίας, έχει καθετοποιήσει την μονάδα και παράγει τα δικά της προϊόντα. Διατηρεί ένα κοπάδι αιγών που τρέφονται μόνο με φυτά και βότανα της περιοχής.

sophies_farm

12
0

Η οικογένεια της, συνεχίζει την εκτροφή της γηγενούς αυτής φυλής, και την παραδοσιακή τυροκόμιση, συνεχίζοντας μια παράδοση τριών γενεών, που ξεκινάει από τους παππούδες της που ήταν οι πρώτοι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Στην φάρμα της Σοφίας, ο επισκέπτης μπορεί να γίνει για «μια μέρα βοσκός». Να συμμετέχει σε όλες τις εργασίες που κάνει ο κτηνοτρόφος, να μάθει να αρμέγει με παραδοσιακό τρόπο, να περιηγηθεί στην περιοχή που βόσκει το κοπάδι, να φτιάξει τυρί, να μαζέψει βοτανα και μυρωδικά, αλλά και να επισκεφθεί τη μοναδική φυσική πέτρινη βρύση της περιοχής, από την οποία πήρε και το όνομα του, το χωριό.

Ο επισκέπτης φεύγοντας, εκτός από τις εμπειρίες, μπορεί να πάρει μαζί του και προϊόντα που παράγει η φάρμα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή.



Περισσότερες πληροφορίες:www.facebook.com/sofiesfarm

Πηγή:openfarm.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία