BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Βιολογικός αμπελώνας Georga’s Family

Με το ήθος του αμπελουργού και μικρού οινοποιού, και σεβασμό στην γη, παράγουμε και οινοποιούμε σταφύλι από τους δικούς μας πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες μας στα Μεσόγεια.

harvest_savat_2-1170x760

112
0

Εξελίσσουμε την παράδοση του οικογενειακού μας δένδρου – 4η γενιά - στην αμπελουργία και πειραματική οινοποίηση στο επισκέψιμο οινοποιείο μας στα Σπάτα – όπου παράγουμε μια σειρά από βιολογικά -και μόνο- αυθεντικά προϊόντα σταφυλιού. Ειλικρινή προϊόντα υψηλής διατροφικής ποιότητας, προσιτά στο καθημερινό τραπέζι. Με συνείδηση και λιτότητα εφαρμόζουμε τις προδιαγραφές της οργανικής οινοποίησης, αποφεύγοντας επεμβάσεις και προσθήκες ουσιών.

Επιπλέον παράγουμε μη αλκοολούχα προϊόντα σταφυλιού υψηλής διατροφικής αξίας, όπως χυμούς σταφυλιού σε χάρτινη ασεπτική συσκευασία Tetrapack, νωπά συμπυκνώματα σταφυλιού, πετιμέζι και φυτικό νερό σταφυλιού.

Δραστηριότητες

Επισκέψιμο οινοποιείο – αμπελώνας για παιδιά-σχολεία
Η ξενάγηση διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία των επισκεπτών. Αποτελεί μια βιωματική εμπειρία για τα παιδιά καθώς θα εξοικειωθούν με τον χώρο παραγωγής των βιολογικών προϊόντων σταφυλιού κρασιών, και την τυποποίηση των παραδοσιακών συμπυκνωμάτων σταφυλιού (πετιμέζι) καθώς και του χυμού σταφυλιού.
Στην συνέχεια στον αμπελώνα θα γνωριστούν με τον “κύριο αμπέλι” και θα ακούσουν (δίπλα στα φυτά) την ιστορία του μεγαλώματος του βιολογικού σταφυλιού, ενώ παράλληλα θα ξεναγηθούν στα στάδια καλλιεργητικής φροντίδας , με έμφαση στις βιολογικές εργασίες που βρίσκονται την στιγμή αυτή υπό εξέλιξη.
Επίσης θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν φρέσκο χυμό σταφυλιού και να προμηθευτούν κάποια από τα προϊόντα αυτά.
Η διάρκεια ξενάγησης – δοκιμής στο οινοποιείο διαρκεί περί τα 45′ λεπτά και ο μέγιστος αριθμός παιδιών ανά ομάδα είναι καλό να περιορίζεται στα 40 άτομα, ενώ είναι λίγο μεγαλύτερος για μικρότερα παιδιά. Σε περίπτωση μεγαλυτέρων ομάδων, αυτές θα πρέπει να χωριστούν σε μικρότερες, οι οποίες θα εισέλθουν για ξενάγηση διαδοχικά στο οινοποιείο.
Η πρόσβαση στον χώρο παραγωγής είναι ασφαλής, καθώς κατά την επίσκεψη κανένα μηχάνημα δεν θα βρίσκεται σε λειτουργία.
Η επίσκεψη ολοκληρώνεται στο γειτονικό αμπελώνα (σε λιγότερα από 1 χλμ.) – όπου γίνεται γνωριμία με το αμπέλι (κύκλος ανάπτυξης, καλλιεργητικές εργασίες εποχή, παρασκευή τροφής – κομπόστ) όπου μπορεί να κάνεται το διάλειμμα για “κολατσιό” σας, κάτω από τον μεγάλο πεύκο.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον αμπελώνα
Θα περπατήσουμε μέσα στον αμπελώνα και θα γνωρίσουμε : το φυτό “αμπέλι”, τον ετήσιος κύκλος του, το οικοσύστημα του αμπελώνα, τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, την παραδοσιακή αμπελοκαλλιέργεια, τις βιολογικές πρακτικές, τις βιοδυναμικές εφαρμογές, την παραγωγή του κομπόστ

Σιγά, το αμπέλι κοιμάται (Χειμώνας) :  Περπατάμε μέσα στον χειμωνιάτικο αμπελώνα. Ρωτάμε τις κλιματοβέργες και μαθαίνουμε την ιστορία τους. Ο θαυμάσιος κύκλος του αμπελιού ! Παρατηρούμε την δραστηριότητα των μικρών οργανισμών στο σύστημα «έδαφος», μυρίζουμε τα άγρια χόρτα. Όλοι τους είναι σημαντικοί σύντροφοι μας σ΄ αυτή τη ξενάγηση.
Από τον βιολογικό αμπελώνα πάμε στο οινοποιείο για να συζητήσουμε και να δοκιμάζουμε προϊόντα. Μια 2ωρη εκπαιδευτική βιωματική περιήγηση, προσαρμοσμένη στο γνωστικό επίπεδο της ομάδας των επισκεπτών.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο οινοποιείο για ενήλικες
Η ξενάγηση στο οινοποιείο διαρκεί 3/4 – 1 ώρα. Η περιγραφή του τεχνικού μέρος της παραγωγής προσαρμόζεται στο γνωστικό επίπεδο της ομάδας των ακροατών που θα παρακολουθήσουν:

  • Υποδοχή – επεξεργασία σταφυλιού
  • Στάδια οινοποίησης (ερυθρά, λευκή) – Το θαύμα της ζύμωσης
  • Τι είναι η οργανική οινοποίηση
  • Ξενάγηση στο μηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής – στάδια τυποποίησης
  • Γευστική δοκιμή των φετινών γλευκών- χυμών
  • Γευστική δοκιμή των πειραματικών οινοποιήσεων (που δεν κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά)
  • Αγορά προϊόντων σε τιμές οινοποιείου

Συνδυασμοί με άλλα αξιοθέατα:
“Αττικό Πάρκο” Πουλιά & ζώα από όλο τον κόσμο (συνορεύει με τον αμπελώνα).

Για τις επισκέψεις:  Ρωτήστε μας  για την ποικιλία από εξειδικευμένες ατομικές ξενάγησης και μικρών ομάδων στο αμπελώνα και οινοποιείο με γευστική δοκιμή


Περισσότερες πληροφορίες: www.geowines.gr




Πηγή:openfarm.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία