BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Ταξίδι Olive Farm

Η Χριστίνα και ο Αντώνης, τα μεγαλύτερα από τα 4 αδέρφια μιας οικογένειας με μακρόχρονη παράδοση στην παραγωγή ελαιόλαδου. Οι οικογενειακοί ελαιώνες βρίσκονται στη Ζάκρο της Σητείας, στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, και στην καρδιά του Γεωπάρκου της Σητείας υπό την Unesco.

tree

80
0

Το 2017 αποφάσισαν να αρχίσουν να τυποποιούν το πλεόνασμα της οικογενειακής παραγωγής εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Πριν ξεκινήσουν ωστόσο, ήθελαν να είναι σίγουροι ότι ξεκινούν σε γερές βάσεις. Έτσι, παρακολούθησαν σεμινάρια για την παραγωγή ποιοτικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, διάβασαν (πολύ), παρακολούθησαν μερικά ακόμα σεμινάρια….και μερικά ακόμα.


Και εκπλάγηκαν από τα πόσα δεν ήξεραν, παρά την παράδοση της οικογένειας και της περιοχής στην παραγωγή ελαιολάδου. Και σκέφτηκαν πόσα δεν ξέρει ο απλός καταναλωτής. Και κάπως έτσι άρχισαν να διοργανώνουν τις «εκπαιδευτικές» γευσιγνωσίες ελαιολάδου, στους ελαιώνες τους αλλά και με συνεργαζόμενες τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής. Πρώτος πυλώνας της φιλοσοφίας τους λοιπόν: μοιραζόμαστε τη γνώση.

Έχουν όμως και άλλες ανησυχίες: περιβάλλον, κλιματική αλλαγή, επιπτώσεις βιομηχανικής γεωργίας στη βιοποικιλότητα και πολλά πολλά άλλα. Έτσι, και μετά από διάφορες εμπειρίες και ερεθίσματα, άρχισαν να εξερευνούν τη φυσική καλλιέργεια, την αναγεννητική γεωργία και πώς μπορούν να εφαρμόσουν τις αρχές τους στην καλλιέργεια της ελιάς. Δεύτερος πυλώνας της φιλοσοφίας τους λοιπόν: αγροοικολογία.

Κι επειδή τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη στήριξη των καταναλωτών των προϊόντων, την αλλαγή στάσης και τρόπου σκέψης, και επειδή θεωρούν ότι ο μόνος δρόμος για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους μας είναι η επανασύνδεσή μας με τη διαδικασία παραγωγής της τροφής μας, και επειδή λατρεύουν να γνωρίζουν κόσμο και να μιλάνε μαζί του, γίνονται μέλη της οικογένειας του Open Farm. Συμπληρώνεται έτσι ο τρίτος πυλώνας της φιλοσοφίας μας: εξωστρέφεια και προσωπική σχέση παραγωγού-καταναλωτή.


Κατά την επίσκεψή σας, θα περπατήσετε στους ελαιώνες τους, θα μιλήσετε για την καλλιέργεια και ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου υψηλής ποιότητας, θα κάνετε γευσιγνωσία και θα μάθετε για τις γεύσεις και τα αρώματα του ελαιολάδου, θα συζητήσετε για αγροοικολογία γενικά, και για αγροοικολογία ειδικά, θα απολαύσετε τοπικούς μεζέδες. Φεύγοντας, μπορείτε να αγοράσετε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής. Οι πιο θαρραλέοι, μπορούν (κατόπιν συνεννόησης) να συμμετέχουν στη συγκομιδή το φθινόπωρο αλλά και σε άλλες δραστηριότητες.

 
Περισσότερες πληροφορίες: www.taxidiolivefarm.com

Πηγή:openfarm.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία