BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Οικογένεια Σωτήραλη

Η «Οικογένεια Σωτήραλη» είναι μια οικογενειακή φάρμα-αγρόκτημα από τα Βατικά Λακωνίας. Παράγει εκλεκτά Βιολογικά και Παραδοσιακά προϊόντα για καταναλωτές με απαιτητικά γούστα διότι «η ζωή αξίζει το καλύτερο».

sotir333

33
0

Ασχολείται με τη γεωργία από το 1987. Από το 1999 τα κτήματα εντάσσονται στη βιολογική γεωργία και το 2006 ξεκινά την τυποποίηση ελαιολάδου και μελιού. Η επιχείρηση παράγει βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ποικιλίας Αθηνολιάς, μια σειρά από εξαιρετικής ποιότητας μέλια (θυμαρίσιο, ρείκι και ανθέων), γύρη αλλά και δύο ιδιαίτερα προϊόντα. Την κεραλοιφή από κερί και βιολογικό ελαιόλαδο, για την προστασία του δέρματος (ξηροδερμία, εγκαύματα) και το υδρομέλι, ένα τοπικό ηδύποτο από μέλι και νερό, που έφτιαχναν οι βατικιώτες μελισσοκόμοι εδώ και εκατοντάδες χρόνια και έπιναν οι νεόνυμφοι κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος ο οποίος του χρωστάει το όνομά του.

Ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στα κτήματα και στον χώρο του τυποποιητηρίου, να παρακολουθήσει από κοντά την διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας του ελαιολάδου και του υδρόμελου. Ακόμα να γνωρίσει το μελιτόξυδο που είναι ένα φυσικό προϊόν το οποίο παρασκευάζεται από τη ζύμωση 3 ειδών μελιού (θυμαρίσιο, ρεικίσιο και ανθέων) και συνοδεύει εξαιρετικά τα κρεατικά, δίνει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση στις σαλάτες, ενώ αποτελεί την ιδανική βάση για γλυκόξινες σάλτσες. Θα μάθει για ένα ακόμα προϊόν της Οικογένειας Σωτήραλη που είναι τo βαλσαμέλαιο, το οποίο έχει μοναδικές επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες κατά τραυμάτων και πληγών, ελαφρών εγκαυμάτων, δερματοπαθειών και κιρσών.


Παράγεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είναι κατάλληλο και για τον στομαχόπονο. Τέλος θα ενημερωθεί για την Πρόπολη, μια κολλώδης ουσία που παράγεται από τις μέλισσες οι οποίες την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες. Το βάμμα Πρόπολης παρασκευάζεται με καθαρή αλκοόλη και πρόπολη. Οι βιολογικές ιδιότητες της Πρόπολης ήταν ήδη γνωστές στην αρχαιότητα. Συγκεκριμένα θεωρείται φυσικό αντιβιοτικό καθώς έχει αντιφλεγμονώδη δράση, αντιϊκές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, αντισταμινική και αντιοξειδωτική δράση.

Πηγή:openfarm.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία