BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Εικόνες από άλλη εποχή

Στο ιστορικό χωριό των Καπετανιανών που φωλιάζει σε μια πέτρινη ράχη της οροσειράς των Αστερουσίων, η Θαλόρη συνδυάζει την γνήσια κρητική φιλοξενία με ένα πλήθος φυσιολατρικών δραστηριοτήτων σε βουνό και θάλασσα. «Θαλόρη» σημαίνει «θάλασσα» και «όρος» και είναι αυτή η σπάνια σύζευξη που χαρίζει μια μοναδική εμπειρία διαμονής στη νότια Κρήτη.

house_one_room50m1

73
0

Τα Καπετανιανά είναι χτισμένα σε μια πραγματικά προνομιούχα θέση, σε ένα φυσικό «μπαλκόνι» με απέραντη θέα στο Λιβυκό πέλαγος και στην ιερή κορυφή του Κόφινα. Εδώ που ο ορίζοντας συναντά τη θάλασσα και τον πέτρινο όγκο των Αστερουσίων, συναντιέται και η ιστορία με τον μύθο και η πνευματικότητα με τη σύγχρονη κρητική φιλοξενία.Περπατήστε στα γραφικά στενά του χωριού, μέρος του οποίου αποτελούν και οι ξενώνες της Θαλόρης, επισκεφτείτε την υπέροχα εικονογραφημένη εκκλησία της Παναγίας, γνωρίστε τους φιλόξενους κατοίκους του χωριού, γευτείτε τα προϊόντα που παράγουν, και βέβαια, απολαύστε την άπλετη θέα που προσφέρει μαγικές εικόνες κάθε εποχή του χρόνου.

Η Θαλόρη αποτελείται από 20 παραδοσιακές οικίες, κάθε μία με ξεχωριστή προσωπικότητα. Οι οικίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του χωριού, διατηρώντας την κρητική αρχιτεκτονική τους και συνδυάζοντας την παραδοσιακή αισθητική με τις ανέσεις του σήμερα. Στο εστιατόριο του ξενώνα σερβίρονται πιάτα της κρητικής κουζίνας από αγνά ντόπια υλικά, ενώ η λίστα με τις προτεινόμενες δραστηριότητες (φυσιολατρικές και μη) αλλά και τα αξιοθέατα της περιοχής καλύπτει όλες τις προτιμήσεις.

Διαμονή
Οι ξενώνες της Θαλόρης αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του οικιστικού συνόλου των Καπετανιανών. Πρόκειται για παραδοσιακά σπίτια που ανακαινίστηκαν με σεβασμό στην κρητική αρχιτεκτονική τους, διατηρώντας τα φρουριακά και μοναστηριακά στοιχεία τους που συνδέονται με την ιστορία του οικισμού. Ταυτόχρονα όμως, ιδιαίτερη επιμέλεια δόθηκε και στη διατήρηση της ιδιαίτερης ταυτότητας κάθε οικίας – ξενώνα.



Η πέτρα και το ξύλο παραμένουν τα κυρίαρχα υλικά των ξενώνων, ενώ ο φυσικός βράχος ενσωματώνεται αρμονικά ακόμα και στους εσωτερικούς χώρους τους. Ο ξύλινος οντάς, οι πέτρινες καμάρες, οι χρηστικές εσοχές στους τοίχους, τα πετρόχτιστα τζάκια, είναι κάποια ακόμα στοιχεία της παραδοσιακής κρητικής αρχιτεκτονικής που θα συναντήσετε εδώ. Αυτή την αυθεντική κρητική ατμόσφαιρα συμπληρώνουν τα υφαντά και κεντητά χαλιά και υφάσματα, οι χειροποίητες κουρτίνες και τα παραδοσιακά διακοσμητικά αντικείμενα. Είναι ιδανικοί για ζευγάρια, για παρέες και βεβαίως, για οικογένειες.

Φαγητό

Η παράδοση, οι ντόπιες γεύσεις και τα αρώματα, οι συνταγές των γιαγιάδων μας, η πέτρα και το ξύλο, η επιβλητική θέα: το εστιατόριο της Θαλόρης είναι όλα αυτά μαζί - κι ακόμη περισσότερα! Σε αυτόν τον φιλόξενο χώρο με την παραδοσιακή αισθητική και το μεγάλο πέτρινο τζάκι θα απολαύσετε αυθεντικά  πιάτα της διάσημης κρητικής κουζίνας, μαγειρεμένα με αγνά ντόπια υλικά και προσήλωση στις παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα δυναμωτικό «κρητικό» πρωινό, με ευωδιαστό  μέλι και ζυμωτό ψωμί.

Δραστηριότητες



Οι διακοπές στη Θαλόρη και στα Καπετανιανά είναι με μια λέξη: πολυδιάστατες! Άλλωστε ο μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας στην περιοχή των Αστερουσίων καλύπτει όλες τις προτιμήσεις. Ετοιμαστείτε λοιπόν για αδρεναλίνη, δράση, συναρπαστικές εξερευνήσεις, φυσιολατρικές δραστηριότητες και σπάνιες ευκαιρίες επαφής με τη ντόπια κουλτούρα που θα απογειώσουν τη διαμονή σας. Απολαύστε την ελεύθερη ιππασία στην μοναδική φύση των Αστερουσίων, αναρρίχηση, ποδηλασία βουνού, Μαθήματα μαγειρικής,  Συμμετοχή στις αγροτικές-κτηνοτροφικές εργασίες, πεζοπορία και άλλα πολλα.

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ξενώνες Θαλόρη επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:www.thalori.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία