BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Παραδοσιακή ατμόσφαιρα 300 χρόνων

Στην κορυφή του φαραγγιού που οδηγεί από τον Άσπρο Ποταμό βρίσκεται το πανέμορφο παραδοσιακό χωριό Πεύκη, το οποίο χρονολογείται από την εποχή των Βενετών.

ασπρος_ποταμ

38
0

Ο Άσπρος Ποταμός είναι γνωστός ως ο αρχαιότερος οικισμός στην περιοχή Πεύκη. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική Κρήτη. Η περιοχή είναι διάσημη για τη φυσική ομορφιά της, η οποία αποτελείται από πολυάριθμες παρθένες παραλίες, παραδοσιακά γραφικά χωριά και τα τέσσερα μαγευτικά φαράγγια της. Ο οικισμός του χαρακτηρίζεται παραδοσιακός και η αυθεντικότητά του προστατεύεται από την ελληνική κυβέρνηση.


Η αρχιτεκτονική της περιοχής είναι χαρακτηριστική στη νοτιοανατολική Κρήτη. Τα πέτρινα σπίτια (συνολικά 10) είναι αρμονικά με τη φύση και ο επισκέπτης θα νιώθει σαν να ζούσε παλιά. Τα σπίτια χτίστηκαν πριν από 300 χρόνια και ανακαινίστηκαν για τελευταία φορά το 2011. Η διακόσμηση είναι απλή και απλή με παραδοσιακά αντικείμενα όπως μικρά τραπέζια, παλιά ξύλα, αξεσουάρ για παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, παλιά υφαντά υφάσματα και κατσαρόλες.Τα κρεβάτια από πέτρα, τα αρχικά παράθυρα και οι τοίχοι του βράχου, οι οροφές των διασταυρωμένων δοκών, η χρήση άχυρου και χώματος για μόνωση, όλα συμβάλλουν στη δημιουργία του παραδοσιακού στυλ. Τα σπίτια συνδέονται με ένα δίκτυο παραδοσιακών λιθόστρωτων μονοπατιών. Πάχους εξωτερικούς τοίχους από πέτρα και βράχο κρατούν τα σπίτια δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά το χειμώνα.

Σε σχέση με τη φύση και το περιβάλλον, ο Άσπρος Ποταμός χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έχουμε εγκαταστήσει ένα ηλιακό φωτοβολταϊκό σύστημα που έχει κερδίσει το πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Ελλάδα. Αυτό το ηλιακό σύστημα παράγει τη δική του ηλεκτρική ενέργεια, η οποία χρησιμοποιείται για την φωτισμό των χώρων και των κήπων, την ανάγνωση των λαμπτήρων πάνω από τα κρεβάτια, το φως του μπάνιου, καθώς και ψυγεία στην κουζίνα. Επίσης με αυτό το σύστημα παράγεται ζεστό νερό για το ντους. Τα κεριά και τα έλαια παρέχουν το κύριο φωτισμό στα σπίτια. Δεν υπάρχουν ηλεκτρικές πρίζες στα σπίτια. Στην αίθουσα υποδοχής οι πελάτες μας μπορούν να χρεώνουν οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή. Στο ίδιο δωμάτιο υπάρχει βιβλιοθήκη, διαδίκτυο και WiFi. Όλα δωρεάν.


Πολλοί λάτρεις της φύσης, πεζοπόροι, ορειβάτες και άνθρωποι που αναζητούν κάτι διαφορετικό στις διακοπές τους, μας επισκέπτονται κάθε χρόνο. Η τοποθεσία είναι ιδανική για όσους αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση και συνδυάζει διακοπές στη χώρα και στη θάλασσα.

 

Μια επίσκεψη στο φαράγγι του Πεύκου, που ξεκινάει από το χωριό Πεύκη και καταλήγει στον Ασπρό Ποταμό, είναι αναμφισβήτητα απαραίτητη κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Ο ξενώνας είναι επίσης κατάλληλος για σεμινάρια Γιόγκα ή Tai Chi, μαθήματα ζωγραφικής κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ξενώνα Άσπρο ποταμό επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.asprospotamos.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία