BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Εν αναμονή αποφάσεων από την πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στην Νίκαια

Ραντεβού στη Νίκαια της Λάρισας, στις 12 το μεσημέρι, έχουν δώσει εκπρόσωποι των αγροτών από όλα τα μπλόκα της χώρας.

τρακτερ-scaled-e1706116671415-768x611

20
0

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου ξεκινά η προγραμματισμένη πανελλαδική παναγροτική σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Στη σύσκεψη τους στη Λάρισα, οι αγρότες αναμένεται να αποφασίσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Μάλιστα στα σχέδιά τους είναι τόσο ο αποκλεισμός των εθνικών οδών και του Ισθμού της Κορίνθου ενώ δεν αποκλείεται και η κάθοδος τους στην Αθήνα με τρακτέρ και διαδηλώσεις έξω από τη Βουλή. Υπάρχουν ακόμη σκέψεις για το κλείσιμο μεγάλων τελωνείων, καθώς από χθες τρακτέρ είναι παραταγμένα στο μεθοριακό σταθμό Νίκης στη Φλώρινα, αλλά και πορείες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στα κέντρα των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Κύρια αιτήματά τους παραμένουν οι επιδοτήσεις για ακαρπία, η μείωση του ΦΠΑ σε αγροτικό πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα και εφόδια, καθώς και η παροχή σαφούς σχεδιαγράμματος για τις αποζημιώσεις που θα λάβουν, αλλαγή της ΚΑΠ αλλά και άλλα.

Στα Τρίκαλα, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, με την προσυγκέντρωση στις 11.00 στο Κολυμβητήριο. Αγρότες και κτηνοτρόφοι ήδη συζητούν αν θα κατεβούν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία