Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Ενίσχυση 2% ζωοτροφών και στους μη εγγεγραμένους κτηνοτρόφους

Ρύθμιση θα φέρουν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών ώστε να μπορέσουν να εγγραφούν στα Μητρώα Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και οι κτηνοτρόφοι που δεν ήταν εγγεγραμμένοι, με σκοπό να πληρωθούν την ενίσχυση του 2% επί του τζίρου για τις ζωοτροφές.

αρνια

2543
1

Αυτό επισήμανε ο Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελίας Λιακούλη, προσθέτοντας πως ήδη έχουν πληρωθεί 39 εκατ. ευρώ ενώ με τη ρύθμιση που θα γίνει για όσους δεν έχουν εγγραφεί στο ΜΑΕ, θα πληρωθούν επιπλέον 10 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός στη συνέχεια αναφέρθηκε συνολικά στα μέτρα στήριξης προς τους κτηνοτρόφους που έχει λάβει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί διεθνώς από την αύξηση των ζωοτροφών, ως συνέπεια της ενεργειακής κρίσης.

Τέλος ο Γιώργος Γεωργαντάς αναφέρθηκε στη μεγάλη μεταρρύθμιση μέσω της οποίας οι δηλώσεις ΟΣΔΕ γίνονται πλέον, για πρώτη φορά, στο gov.gr, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η  διαφάνεια και η αξιοπιστία, καθώς το κράτος έχει τον έλεγχο της διαδικασίας των δηλώσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενός Οργανισμού που ετησίως δίνει στους αγρότες ενισχύσεις ύψους 2,2 δις ευρώ.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

11-05-2022 06:54Κατια

Ανοίξτε το οσδε.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία