Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Agrenda

22-35a_10

Ζυµώσεις για µια ανοδική αντίδραση στην αγορά σιτηρών της ΕΕ διαβλέπουν αρκετοί συντελεστές, έπειτα και από την πρόσφατη δραστηριότητα που πυροδότησε η ζήτηση ποιοτικών ποσοτήτων από τους εγχώριους µύλους.

της_πιατσας_18_2

Φτάνουν, σου λέει, από βδοµάδα επιτελείς ευρωπαϊκών ελεγκτικών οργανισµών στη ∆οµοκού για έλεγχο της λειτουργίας του Οργανισµού. Τι να σηµαίνει αυτό άραγε για τ...

papadogianis_M_3_5

Στην ελληνική σοδειά σκληρού σίτου βλέπουµε µια µικρή διόρθωση τιµών στην εξαγωγή. Ενώ µέχρι πρότινος οι Ιταλοί αγοραστές πλήρωναν µέχρι 340-345 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, πλέον οι τιµές τους κυµαίνονται στα 330 ευρώ ο τόνος FOB, επίπεδα στα οποία σηµειώθηκαν νέες πωλήσεις. Στην τοπική αγορά οι µύλοι αγοράζουν τα καλά φετινά σκληρά γύρω από τα 350 ευρώ ο τόνος παραδοτέα στον µύλο.

18-19_01_2

Προγράµµατα Leader, Μεταποίησης-Εµπορίας του ΠΑΑ, ΕΣΠΑ και καθεστώς Αγροδιατροφής Αναπτυξιακού Νόµου συνθέτουν τα επενδυτικά εργαλεία που θα ξεκινήσουν να γίνονται διαθέσιµα τους επόµενους µήνες, για όσους θέλουν να κάνουν το βήµα προς την επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων ή να εκσυγχρονίσουν την υφιστάµενη επιχείρησή τους.

18-19_pin_33

Στις γνωµοδοτικές βρίσκονται αυτό το διάστηµα οι φάκελοι των Σχεδίων Βελτίωσης µετά το πέρας της αξιολόγησης σε ορισµένες περιφέρειες της χώρας, όπως αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας.

4-5_34

Συνολικά τέσσερις πηγές χρηµατοδότησης για την αύξηση της αξίας των ενεργοποιηθέντων δικαιωµάτων, θα εξεταστούν ενόψει της εξόφλησης του ∆εκεµβρίου, των συµπληρωµατικών πληρωµών του 2024, αλλά και για τα επόµενα έτη της ΚΑΠ.

27-30_pin_6

«Προσοχή ακόµη και στα οργώµατα» έγραφε ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Agrenda στις αρχές του Ιουνίου µε βάση τις απαιτήσεις για τη λήψη όλων των άµεσων ενισχύσεων, οι οποίες πλέον έχουν ξεκινήσει να απασχολούν έντονα τους καλλιεργητές ενόψει και των χειµερινών σπορών.

6_pin_154

Ξεκίνησε, όπως είχε προγραµµατιστεί, η διαδικασία πίστωσης των λογαριασµών των παραγωγών µε την προκαταβολή (75%) των προγραµµάτων, ύψους 180 εκατ. ευρώ για Βιολογική Γεωργία και Βιολογική Κτηνοτροφία, Απονιτροποίηση, Κοµφούζιο, Αυτόχθονες Φυλές, Αµπελώνα Θήρας και Ελαιώνα Άµφισσας.

papadogianis_M_3_5

Βιώνουµε ένα crash test µακροοικονοµικών στοιχείων που επηρεάζουν όλα τα χρηµατιστήρια εµπορευµάτων µε τα θεµελιώδη στοιχεία πάνω στο βαµβάκι. Από τη µία η γενικευµένη εικόνα της παγκόσµιας οικονοµίας δεν είναι υποσχόµενη, µε πολλά ανοιχτά µέτωπα, από τον πληθωρισµό των τροφίµων µέχρι τους πολέµους.

27-30_cover_26

Στην ακριτική Ξάνθη, μια πόλη μνημείο σύγχρονης αγροτικής ιστορίας σε μια περιοχή αναφοράς για τις δυνατότητες της αγροτικής παραγωγής, φιλοξενείται φέτος η μεγάλη γιορτή απονομής των βραβείων Αγρότης της Χρονιάς.

Πanagos_trimmata_3_2_2_3_2_2_16

Καίμε λίπος

27 Νοεμβρίου

Οι συνθήκες στις αγορές των αγροτικών προϊόντων είναι το σηµαντικότερο από τα θέµατα που καλούνται να λάβουν υπόψη τους οι αγρότες τον επόµενο χρόνο.

40-41_01_19

Ένας πρώην λέκτορας στα εφαρµοσµένα µαθηµατικά και την πληροφορική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης µε καταγωγή από τη Χαλκιδική, συνδύασε πριν αρκετά χρόνια την παραγωγική παρακαταθήκη που έλαβε, µε περίπου 6 στρέµµατα γης που διατηρούσε η σύζυγός του ως περιουσία στην Καλαµάτα. Προερχόµενος από αγροτική οικογένεια, αποφάσισε να αφοσιωθεί σε αυτήν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία