BACK TO
TOP
Γνώμες

Μόνο κόμματα, τίποτα άλλο!

Όταν η Ελληνική Βιοµηχανία Ζάχαρης δίδασκε συµβολαιακή γεωργία, ακόµα και σε Ευρωπαίους τευτλοκαλλιεργητές δεν µας άρεσε. Όταν οι εργαζόµενοι στην ΕΒΖ ήταν από τους καλύτερα αµειβόµενους στη χώρα, πάλι, αυτό, ήταν λίγο. Όταν η κρατικού ενδιαφέροντος εταιρεία µε τα 5 εργοστάσια στην Ελλάδα, αγόραζε άλλα δύο στη Σερβία, ακόµα και τότε, κάποιοι µουρµούριζαν.

panagos_2

16
0
Σήµερα, ένας ολόκληρος κλάδος, µια ολόκληρη κυβέρνηση, έφτασαν να ικετεύουν έναν νεογιάπη. Έναν ακόµη διαχειριστή fund, απ’ αυτά που αγοράζουν φθηνά, «σουλουπώνουν» κάπως την κατάσταση και ξαναπουλάνε όπως µπορούν. Τον καλούν να σώσει την παρτίδα.

Είναι κι αυτό δείγµα των καιρών. Όπως είναι δείγµα των καιρών τα 2 εκκοκκιστήρια της άλλοτε κραταιάς ΕΑΣ Λάρισας που έχουν µοιρασθεί σε ιδιώτες συντελεστές του κλάδου, όπως είναι τα σήµατα της ΕΑΣ Σητείας που πέρασαν σε ιδιωτικά χέρια, όπως είναι η εµπορική διαχείριση της ΕΑΣ Πεζών που ανατέθηκε σε γνωστή εταιρεία διανοµής τροφίµων, όπως είναι οι µονάδες της ΕΑΣ Ηρακλείου που µόνο συνεταιριστικές δεν τις λες.

Θα περάσουν δύσκολα οι αγρότες στην Ελλάδα τα επόµενα χρόνια, όπως κι αν εξελιχθεί η κατάσταση διεθνώς. Όχι µόνο γιατί τα παλιά καλά χρόνια της συµµετοχής στην ΕΕ δεν έγιναν οι επενδύσεις που µπορούσαν να γίνουν, όχι µόνο γιατί ο σχεδιασµός στον τοµέα κινείται µε αποκλειστικό γνώµονα την ηµέρα των εκλογών.

Οι αγρότες θα περάσουν δύσκολα, γιατί µέσα σε µια δεκαετία χάθηκαν υποδοµές και περιουσίες µιας ζωής. Γιατί, µέσα απ’ αυτή τη διαδικασία «ξεπουλήµατος» που συνεχίζεται ασταµάτητα, χάθηκε κάθε είδους εµπιστοσύνη στον συνεργατισµό, χάθηκε κάθε είδους εµπιστοσύνη στους θεσµούς.

Στην Ελλάδα, κυριαρχούν τα κόµµατα και όσοι ξέρουν να τα διαχειρίζονται, είτε από µέσα, είτε απέξω. Τίποτα άλλο!

Agrenda
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία