BACK TO
TOP
Γνώμες

Τιμοκατάλογος της κακιάς ώρας

Αυτό που έγινε µε τους τιµοκαταλόγους των τρακτέρ τους οποίους ανακοίνωσε το υπουργείο (διαχειριστικές αρχές) ως βάση για τον υπολογισµό της επιχορήγησης στα Σχέδια Βελτίωσης, είναι ένα ακόµη αντιπροσωπευτικό δείγµα του τρόπου µε τον οποίο ασκείται η πολιτική σ’ αυτό τον τόπο.

panagos_2

Γιάννης Πανάγος

14
7

Για ένα πρόγραµµα (Μέτρο 4.1) που προετοιµάζεται από την αρχή της προγραµµατικής περιόδου (2014-2020), το οποίο έµεινε ανοικτό να υποδέχεται αιτήσεις περί τους 6 µήνες και στο οποίο έγιναν -µεσούσης της προκήρυξης- διαδοχικές τροποποιήσεις, ξαφνικά προκύπτει ένα νέο δεδοµένο που αλλάζει εκ βάθρων τα πράγµατα. Πρόκειται για τον «τιµοκατάλογο» των τρακτέρ που εµπνεύσθηκαν οι ιθύνοντες του υπουργείου και ο οποίος τινάζει στον αέρα κάθε λειτουργία της αγοράς και κάθε προγραµµατισµό που είχε γίνει από την πλευρά των αιτούντων συµµετοχής στα προγράµµατα.

Ένας θεωρητικός τιµοκατάλογος, ο οποίος έρχεται για να έχει ισχύ µόνο στον υπολογισµό της επιχορήγησης, όσων αγροτών καταφέρουν τελικά να πάρουν έγκριση για τα Σχέδια Βελτίωσης, ανατρέπει συνολικά ό,τι ισχύει γύρω από τους κανόνες όχι µόνο της εγχώριας αλλά και της ευρωπαϊκής αγοράς. Και γίνεται αυτό, µόνο και µόνο για να βγουν από τη δύσκολη θέση οι κρατούντες, οι οποίοι, το µόνο που επιδιώκουν είναι να µοιράζουν, ιδίως προεκλογικά, από λίγα και σε πολλούς, αδιαφορώντας για την αντικειµενικότητα των πραγµάτων.

Είναι βέβαιο ότι το όλο εγχείρηµα επιχειρείται να ντυθεί µε τον µανδύα της προσπάθειας που έρχεται να βάλει τέλος στις υπερτιµολογήσεις. ∆ηλαδή, πονάει δόντι κόβει κεφάλι! Έτσι όµως η επιστροφή στην κανονικότητα θα παραµένει ζητούµενο, ενώ οι εµπλεκόµενοι θα ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια.  

*Εκδότης-Διευθυντής εφημερίδα Agrenda

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

19-03-2019 09:36Σάκης

Το γεγονός ότι τα τρακτέρ συγκεκριμένης εταιρίας δεν έχουν απόκλιση στις τιμές εσάς δεν σας βρωμάει;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

19-03-2019 07:36Κυριάκος θεραπογλου

Καταρχήν για να μην γελιόμαστε όλα τα Τρακτερ τα έχουμε πάρει εδώ και πολύ καιρό άμα το πάνε κανονικά τότε θα πρέπει να μας κόψουν όλους γιατί όλα είναι με πολλές ώρες άρα μεταχειρισμένο φαίνεται

Απάντηση

19-03-2019 01:21Δημήτρης

Για ποιο λόγω το υπουργείο δεν έβγαλε στην δημοσιότητα αυτόν τον τιμοκατάλογο πρώτου υποβληθούν τα σχέδια ? Πολιτική του ποδαριού , και αυτό φάνηκε από την ώρα που δινόταν παράταση στην παράταση και τροποποίειση στη τροποποίειση κατά τα αλλά «πηγαίνετε στην επαρχία και αξιοποιείστε τον πρωτογενή τομέα που είναι ο μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας μας» .....Μπούρδες γεμάτες ψέματα , και κολοτουμπα στην κολοτουμπα θα πω εγώ .

Απάντηση

18-03-2019 21:51Τακης

Ας μας πει το υπουργείο Τι τιμή έχουν τα ΤΡΑΚΤΕΡ στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ , στην ΓΑΛΛΙΑ , στην ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ .Μονο τότε θα ξέρουμε Ποιως έχει δίκιο .....

Απάντηση

18-03-2019 20:01γιωργος

Μπορει να ειναι γραφεικρατικο το μετρο του τιμοκαταλογου,αλλα δεν ειναι δυνατον οι εμποροι να διπλασιαζουν τις τιμες των μηχανηματων....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία