BACK TO
TOP
Γνώμες

Είναι πολλά τα λεφτά …. Μάγδα

Σήμερα, 22 Ιουλίου είναι η Γιορτή της Μαρίας της Μαγδαληνής. Σήμερα, 22 Ιουλίου 2019, γίνεται η εγκατάσταση των νέων Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Με το καλό, καλή τους επιτυχία. Οι Γενικοί Γραμματείς προΐστανται όλης της δομημένης ιεραρχίας της Δημόσιας Διοίκησης σε κάποιο Υπουργείο.

aMixailidisblackwhite

Δημήτρης Μιχαηλίδης

16
1

Αν η αποτελεσματικότητα του συστήματος της Δημόσιας Διοίκησης είναι το γινόμενο της απόδοσης των Δημοσίων Υπαλλήλων και της θέλησης & δυνατότητας της Πολιτικής Ηγεσίας, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, από το 2012, η αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης στο θέμα της νομιμοποίησης της λειτουργίας των σταβλικών εγκαταστάσεων είναι ένα μεγαλοπρεπές μηδέν (0)

Το 2012 είναι το  κομβικό σημείο, όπου οι αντιπρόσωποι της Ελληνικής κοινωνίας στην Ελληνική Βουλή, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ την επίλυση του προβλήματος των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και με εντολή τους εκδόθηκε από την Κυβέρνηση το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), τον Μάρτιο (νόμος 4056/12-3-2012).

Όλοι είχαν καλή διάθεση. Αλλά, είτε οι εισηγητές ήταν άσχετοι, είτε οι καταγράψαντες τον νόμο ήταν μαξιμαλιστές (για ιδανικές συνθήκες), είτε οι αποφασίσαντες ήταν άτολμοι, είτε το πλέγμα της δημόσιας διοίκησης είναι αναποτελεσματικό, είτε οι εντελλόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν ακατάλληλοι για επίλυση προβλημάτων, είτε δεν ήθελαν κάποιοι (υπάλληλοι ή εκλεγμένοι) να λύσουν προβλήματα, είτε οι δημόσιοι λειτουργοί είχαν άλλα συμφέροντα (και δεν αποκλείονται τα εκχηματισμένα ή απλά χρηματισμένα …), είτε …, είτε … το τελικό αποτέλεσμα σήμερα είναι ότι το 80% των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων είναι χωρίς κανονικές άδειες λειτουργίας.

Και αυτό, το 80% μη «κανονικά» αδειοδοτημέντων στάβλων, μετά το 2012, μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις, και ερμηνευτικές εγκυκλίους, και ταλαιπωρίες, και πολλά έξοδα από τους κτηνοτρόφους, και κανονική μισθοδότηση όλης της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας …, συνεχίζει να είναι «μη κανονικά» αδειοδοτημένο. (όπου το «κανονικά» είναι μια αστική αντίληψη γραφειοκρατών, που φαίνεται ότι «μισούν» τους πολίτες …).

Ίσως θα ήταν ακριβέστερο, εάν μπορούσαμε να βάλουμε αρνητικό πρόσημο. Λόγω της προόδου της υπόλοιπης κοινωνίας, το τελικό αποτέλεσμα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ …

Προφανώς, εκ του αποτελέσματος, ο νόμος ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ο νόμος 4056/2012 δεν έλυσε κανένα σχεδόν, πρόβλημα, πλήρωσε σωρεία τοπογράφων, δικηγόρων, μελετητών γεωπόνων, συμβολαιογράφων, πολιτικών μηχανικών, δημοσίων υπαλλήλων, συμβούλων και πολλών άλλων «μεσαζόντων».

Ο νόμος ήταν ένα μεγάλο λάθος, εις βάρος μόνο των κτηνοτρόφων. Ακόμα και στην οριακή περίπτωση, ότι οι κτηνοτρόφοι δεν τον υλοποιούν, είναι προφανές ότι δεν έλαβε υπ’ όψη τους πραγματικούς έλληνες κτηνοτρόφους, είτε δεν τους ενημέρωσε επαρκώς, είτε δεν έλαβε την πραγματική κατάσταση των ελλήνων κτηνοτρόφων, είτε απευθυνόταν σε κάποια ιδεατή, ουτοπική χώρα …

Ο νόμος ήταν ένα μεγάλο λάθος, διότι δεν έλαβε υπ’ όψη την συντεχνία των «κακών» δημόσιων λειτουργών. Αυτών των υπαλλήλων, που δεν θέλουν να καταλάβουν ότι είναι υπάλληλοι, και όχι κυρίαρχοι, ούτε «άρχοντες». Αυτών που εξευτελίζουν τους άρχοντες-πολίτες (άρχων σημαίνει στα ελληνικά, αυτός που έχει γη-«αρ»….) και καθιστούν τους πολίτες-κτηνοτρόφους «κλητήρες» μεταφοράς εγγράφων από τον ένα δημόσιο υπάλληλο στον άλλο δημόσιο υπάλληλο. Αυτών των «κακών» (αν υπάρχουν, είναι θέμα που μπορεί να βεβαιώσει ή διαψεύσει ο κάθε έλληνας πολίτης) δημόσιων υπαλλήλων, που εξαναγκάζουν τους πολίτες-επιχειρηματίες-κτηνοτρόφους να εγκαταλείπουν την παραγωγική διαδικασία στους στάβλους και να εκθέτουν σε κινδύνους την επιχείρηση τους και το ζωικό κεφάλαιό τους, για να «παίζουν» με τις επιθυμίες και τις ιδιοτροπίες του κάθε πιθανού δημόσιου λειτουργού, που απαιτεί, καθισμένος σε αναπαυτική καρέκλα, μέσα σε κλιματιζόμενο χώρο και σε προφυλαγμένο χώρο, χωρίς να εκτίθεται σε καμιάς μορφής κίνδυνο.

Ανίκανοι σύμβουλοι, ή ακόμα και απλά ιδεολόγοι μελετητές, είτε «σοφοί» εμπειρογνώμονες (όπου το «σοφοί» είναι μαχητό), παρέσυραν τους αντιπροσώπους των Ελλήνων πολιτών και ψήφισαν στην Βουλή έναν νόμο, που οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, εκ του αποτελέσματος, ΔΕΝ θέλουν να εφαρμόσουν.

Ήδη ξέρουμε πολύ καλά ότι παρ’ ότι ο νόμος ψηφίσθηκε και ακολούθως δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 12-3-2012, οι λεγόμενοι δημόσιοι λειτουργεί ΔΕΝ τον εφάρμοσαν και τον Σεπ 2012, λανθασμένα, εκποίησαν λειτουργούσα και παράγουσα κανονικά κτηνοτροφική μονάδα στο Μενίδι (Λαθέα), απλά και μόνο επειδή δεν είχαν εκδοθεί «ερμηνευτικές» εγκύκλιοι για την πλήρη εφαρμογή του νόμου (άλλη ελληνική εφεύρεση κωλυσιεργίας και άρνησης εφαρμογής ψηφισθέντων νόμων από την ελληνική Βουλή, ή ανικανότητας να ψηφίζονται επαρκώς σαφείς νόμοι, που να εφαρμόζονται από έλληνες, στην Ελλάδα …).

Και σήμερα, επτά (7!...) χρόνια μετά την δημοσίευση του νόμου, ο νόμος αφού δέχθηκε και άλλες διευκρινιστικές νομοθετικές ρυθμίσεις, παραμένει ανίκανος να επιλύσει σοβαρά προβλήματα και μάλιστα είναι και ΑΝΗΘΙΚΟΣ. Αν ηθική είναι οι κανόνες για την επιβίωση μιας κοινωνίας, ο νόμος 4056/2012, συνεχίζει να μην διευκολύνει την επιβίωση των ελλήνων πολιτών-κτηνοτρόφων και των βιώσιμων (μέχρι προ τινός) αγροτικών κοινωνιών της υπαίθρου της Αττικής. Ιδιαίτερα των κτηνοτρόφων της Αττικής, οι οποίοι υπέστησαν την επίθεση της τσιμεντοποίησης των νεοαστών εποίκων της υπαίθρου της Αττικής, εκδιώκοντας, με πολλούς τρόπους, τους παραδοσιακούς κατοίκους-φροντιστές της υπαίθρου της Αττικής.

Η αλλαγή χρήσης της γης που προορίζονταν για την παραγωγή τροφής και την εξασφάλιση της επιβίωσης των κατοίκων της περιοχής και την βιωσιμότητας του συγκεκριμένου περιβάλλοντος, ΔΕΝ συνέβαλλε στην επιβίωση των τοπικών κοινωνιών (άρα ήταν ανήθικη …).

Αλλά και από απλά νομική άποψη, οι «τιμεντιστές» έποικοι βρήκαν εκεί τους στάβλους και τους κτηνοτρόφους και τα λιβάδια. Το ήξεραν όταν «αγόραζαν» ψεύτικα όνειρα και γη, ακριβώς δίπλα σε λειτουργούσα παραγωγική κτηνοτροφική μονάδα, ότι εκεί υπήρχε στάβλος … Το ότι οι νεοαστοί πέτυχαν με πολιτικές λειτουργίες, ή απλά ψηφοθηρικές, να αλλάξουν την πατροπαράδοτη χρήση της γης, είναι ΑΝΗΘΙΚΟ να την επιβάλλουν και σε όσους προϋπήρχαν εκεί για αιώνες. Και το ότι κάποιοι πιθανόν εκλεγμένοι ίσως να είχαν οικονομικά συμφέροντα για να αποκτήσουν χρηματική αξία τα οικόπεδα τους, δεν δημιουργεί «δίκαιο». Και σίγουρα ΔΕΝ δημιουργεί δίκαιο και ηθικό η περίεργη συμπεριφορά υπεύθυνων για τα πολεοδόμηση και την δασοκάλυψη δημόσιων λειτουργών ….

Οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, όλες ανεξαιρέτως οι κατασκευές που εξυπηρετούσαν στάβλους και υπήρχαν το 2012, ή/& αργότερα μέχρι σήμερα, πρέπει να συνεχίσουν αν υπάρχουν και να εξυπηρετούν τους παραγωγικούς στόχους για τους οποίους τις δημιούργησαν οι επιχειρηματίες αγρότες-κτηνοτρόφοι.

Εάν κάποιοι, που βρήκαν εκεί τις σταβλικές εγκαταστάσεις, ενοχλούνται σήμερα, η οποιαδήποτε εξέλιξη και πρόοδος (!...) ΔΕΝ μπορεί να γίνει εις βάρος των κτηνοτρόφων που βρίσκονταν εκεί το 2012 ή/& σήμερα, και που σήμερα συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται και να καταστρέφονται, ανήθικα.

Αλλά μια κυβέρνηση δεν εκλέγεται για να εφαρμόζει απλά νόμους, αλλά και για να λύνει προβλήματα και να προτείνει νέες νομοθετικές ρυθμίσεις αν κρίνει ότι χρειάζονται, για να λυθούν προβλήματα. Και επτά (7) χρόνια τώρα δεν μπόρεσαν οι κυβερνήσεις, ή μήπως δεν ήθελαν, να λύσουν το πρόβλημα της αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και την υποβοήθηση της παραγωγής αγροδιατροφικών προϊόντων. Ούτε βοήθησαν στην αυτάρκεια της ελληνικής διατροφής. Το ισοζύγιο πληρωμών σε διατροφικά προϊόντα παραμένει ΤΡΑΓΙΚΑ ελλειμματικό, εις βάρος της αυτάρκειας της Ελλάδος  και εις βάρος της αυτονομίας του Ελληνικού Κράτους …

Μόνο εκποιήσεις έχουμε καταγράψει. Εκποίηση είναι η τελική φάση όταν μια κτηνοτροφική μονάδα, με κανονικό κωδικό παραγωγικής εκτροφής δεν έχει άδεια λειτουργίας, και ο ψηφοθηρικά λειτουργών δήμαρχος, με την συμπαιγνία ανεύθυνων δημόσιων υπαλλήλων, (ή έστω ευθυνόφοβων… ή ακόμα και υπεξαιρώντας της λειτουργίες της θέσης τους) και την πλήρη στήριξη των κερδοσκοπικά λειτουργούντων τσιμεντόφρακτων εποικιστών καθώς και «αργυρώνηταν» πολεοδόμων, προβαίνουν στην κατάσχεση του ζωικού κεφαλαίου και την εκποίησή του, συνήθως σφαγή …

Τον Σεπ 2012 είχαμε καταγράψει μια τέτοια ανάλγητη εκποίηση, παρά το ότι είχε αποφασίσει η Ελληνική Βουλή για μια κάποια διαδικασία αδειοδότησης, αλλά οι «Δημόσιοι Υπάλληλοι» και οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες περίμεναν «διευκρινιστικές» εγκυκλίους … και οι αγελάδες του βουστασίου εκποιήθηκαν.

Τον Ιούλ 2019 φαίνεται να έχουμε μια νέα ανάλγητη εκποίηση, διότι απλά η Ελληνική Βουλή δεν εξέδωσε τον απαραίτητο νόμο που πηγαινοέρχεται στα κλιματιζόμενα γραφεία και τους ποικιλώνυμους συμβούλους υπουργών, από τον Νοε 2018, λόγω προεκλογικών προτεραιοτήτων …

Κάποιος πρέπει να βάλει σε τάξη την ανικανότητα επίλυσης πραγματικών προβλημάτων των ελλήνων πολιτών. Οι πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες, είναι ισοδυνάμου αποτελέσματος με άρνηση του λεγόμενου «κράτους» να επιτρέψει την λειτουργία παραγωγικών μονάδων. Πρέπει να εκδοθεί με απόλυτη προτεραιότητα ο νόμος για τις «ρυθμίσεις για την λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων», με την συμμετοχή και σύμφωνη γνώμη των κτηνοτρόφων.

Οι κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν την παραγωγή με ραγδαία επιτάχυνση. Η Ελλάδα γίνεται καθημερινά και περισσότερο εξαρτώμενη από εισαγωγές τροφής και κατά περίπτωση και της «εισαγόμενης» πολιτικής.

Και το μόνο υπουργείο που θα μπορούσε, ίσως, να παράγει πραγματικό πλούτο και να στηρίξει την αυτονομία και ανεξαρτησία της Ελλάδας και των Ελλήνων , όλων των Ελλήνων βρίσκεται 16ο στην ιεραρχία υπουργείο σε 17 συνολικά υπουργεία.

 

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-07-2019 12:09Κοτσανίδης Δημόκριτος

Κ. Μιχαηλίδη γιά την πρώτη παράγραφο του άρθρου σας έχω να ΄πω ότι στα μαθηματικά υπάρχουν και αρνητικά γινόμενα, αλλά κυρίως θά ΄θελα να τονίσω ότι η χρήση γης δεν μπορεί να παραμένει εσαεί ίδια και οφείλει να μεταβάλλεται από τις ανάγκες τις κοινωνίας. Ωστόσο το πρόβλημα που δεν λύνεται είναι γιατί δεν φροντίζει η πολιτεία η γεωργική-κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας να αναπτυχθεί και να τονώσει πληθυσμιακά την ύπαιθρο παρά συνεχίζει να συγκεντρώνει κόσμο στην πρωτεύουσα. Το σχετικό υπουργείο είναι τελευταίο στην σπουδαιότητα και οι αγρότες επαγγελματίες έχουν εικόνα κοινωνικής παρίας. Η δε ύπαιθρος έχει -με τις ευλογίες και την προτροπή των αθηναικών κυβερνήσεων- απόστρατεύσει κάθε δυνατότητα παραγωγικής ικανότητας. Απομένουν λίγοι ήρωες που οσονούπω θα τελειώσουν και αυτοί.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία