BACK TO
TOP
Γνώμες

Βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που βγήκατε από τη ζώνη ασφαλείας σας; Είναι εύκολο να εγκλωβιστείτε σε µια ρουτίνα, ιδιαιτέρως στη δουλειά, και το να βάλετε µια νέα πρόκληση στη ζωή σας είναι ένας ωραίος τρόπος να βγείτε από αυτή.

richard-branson_2

Ρίτσαρντ Μπράνσον

17
0

Στη Virgin χρησιµοποιώ δύο τεχνικές ώστε να απαλλάξω την οµάδα µας από τη ρουτίνα: το σπάσιµο των ρεκόρ και τα στοιχήµατα. Το να τολµάµε είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να προκαλώ τον εαυτό µου και την οµάδα µας και, επιπλέον, να πιέσω ώστε να ξεπεραστούν τα όρια ενόσω περνάµε καλά.

Πάντα µου άρεσαν οι προκλήσεις. Όταν η οικογένειά µου κι εγώ πήγαµε στην κοµητεία του Ντέβον για διακοπές, όταν ήµουν 4 ή 5, η θεία Τζόις µε προκάλεσε να βάλουµε στοίχηµα 10 σελίνια πως δεν θα είχα µάθει να κολυµπώ µέχρι να επιστρέψουµε σπίτι. Και, παραδόξως, δεν έµαθα όταν κοπανιόµουν στο νερό.

Αποφασισµένος να της αποδείξω ότι έκανε λάθος, εντόπισα ένα ποτάµι, στη διαδροµή της επιστροφής, ζήτησα από τον πατέρα µου να σταµατήσει το αυτοκίνητο και, τρέχοντας, έπεσα µέσα. Αρχικά βυθίστηκα, αλλά, όταν ακούµπησα βυθό, έδωσα ώθηση µε τα πόδια, βγήκα στην επιφάνεια και, προς έκπληξή µου, άρχισα να κολυµπάω στη φορά του ρεύµατος. Η επιβράβευσή µου ήταν 10 σελίνια, τα περισσότερα χρήµατα που είχα πιάσει ποτέ στα χέρια µου. Αυτή και µεταγενέστερες προκλήσεις µε έµαθαν ότι είναι σηµαντικό να δοκιµάζεις πράγµατα που µπορεί να µην αποδώσουν και στη συνέχεια να αυτοσχεδιάζεις µε πιθανές λύσεις, καθώς προχωράς. Ανακάλυψα ότι προσπάθειες να σπάσει κάποιο ρεκόρ µπορούν να οδηγήσουν σε τεχνολογικά βήµατα προς τα εµπρός. Για παράδειγµα, ο επιχειρηµατίας και λάτρης της περιπέτειας Στιβ Φόσετ έκανε τον γύρο της Γης µε το «Virgin Atlantic GlobalFlyer», όντας ο πρώτος που το κατάφερε µόνος του και χωρίς να σταµατήσει για καύσιµα.[...].

Όταν χρειάζεσαι ώθηση, µπορεί να είναι διασκεδαστικό να παραβγείς µε κάποιον από τους ανταγωνιστές σου.[...].

Ένα από τα µεγάλα οφέλη της αντιµετώπισης προκλήσεων στην επαγγελµατική ζωή είναι ότι εσείς και η οµάδα σας µαθαίνετε να αντιµετωπίζετε τον κίνδυνο µαζί – και επίσης να χάνετε µερικές φορές, γιατί, όταν βάζετε ένα καλό στοίχηµα, οι πιθανότητες δε θα είναι υπέρ σας. Τα ρίσκα που εσείς και η οµάδα σας παίρνετε πρέπει να είναι στρατηγικές κρίσεις, όχι τυφλός τζόγος.[...].

Πρέπει, λοιπόν, να πείτε «ναι» την επόµενη φορά που κάποιος προτείνει µια πρόκληση; Ναι, και στοιχηµατίζω κιόλας!



*Iδρυτής της Virgin Group

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία