BACK TO
TOP
Γνώμες

Με τον αραμπά δεν πάμε πουθενά

Στην πολιτική οι συµβολισµοί έχουν την αξία τους, ωστόσο πολιτική δεν µπορεί να είναι µόνο οι συµβολισµοί.

panagos01_3

Γιάννης Πανάγος

16
0

Στην πολιτική οι συµβολισµοί έχουν την αξία τους, ωστόσο πολιτική δεν µπορεί να είναι µόνο οι συµβολισµοί. Ο λόγος για την τελευταία αναδιάρθρωση στο πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η αντικατάσταση της Σερραίας υφυπουργού Φωτεινής Αραµπατζή, από τον Ευβοιώτη Σίµο Κεδίκογλου. Είχε προηγηθεί λίγες µέρες νωρίτερα η αντικατάσταση του εκλεγµένου στη Φθιώτιδα βουλευτή, γεωπόνου στο επάγγελµα, Γιάννη Οικονόµου, από τον Αρτινό µηχανικό πληροφορικών συστηµάτων, Γιώργο Στύλιο. Η αντικειµενική προσέγγιση των πραγµάτων λέει ότι ο µόνος που είχε µια αξιόλογη αντίληψη για τα θέµατα του αγροτικού χώρου ήταν ο Γιάννης Οικονόµου. Εκτιµήθηκε ωστόσο ότι θα ήταν πιο χρήσιµος, ως υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, σε ρόλο Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο Μέγαρο Μαξίµου.

Για τη συµπαθέστατη κατά τα λοιπά, Φωτεινή Αραµπατζή, ούτε λόγος. Ήλθον, είδον και απήλθον. Η αντικατάστασή της ωστόσο από τον Σίµο Κεδίκογλου έγινε για λόγους συµβολικούς. Έπρεπε, λένε οι πολιτικοί αναλυτές, ένας βουλευτής από την κατακαµένη Εύβοια, να πάρει θέση στο κυβερνητικό σχήµα. Επιλέχθηκε, λοιπόν, ο Κεδίκογλου. Λίγους µήνες νωρίτερα, στις αρχές του χρόνου (6 Ιανουαρίου) είχε επιλεγεί για το τιµόνι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στη θέση του Μάκη Βορίδη, ο Σπήλιος Λιβανός. Όχι πως είχε ιδιαίτερη σχέση µε τα θέµατα της αγροτικής παραγωγής. Στην Αθήνα µεγάλωσε και πολιτικές επιστήµες σπούδασε ο άνθρωπος. Ήταν βέβαια µαζί στο Κολλέγιο µε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι έγινε υπουργός. Εν τω µεταξύ, η κατάσταση στον αγροτικό χώρο γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Χωρίς στρατηγικό σχεδιασµό, χωρίς πυξίδα, στο αγροτικό επάγγελµα καταφέρνουν να επιβιώσουν όλο και λιγότεροι. Τα τελευταία δύο χρόνια, χρόνια διαπραγµάτευσης για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική στις Βρυξέλλες, είχαν την ευθύνη επί του θέµατος τρεις υφυπουργοί. Κώστας Σκρέκας, Γιάννης Οικονόµου, Γιώργος Στύλιος.

Η κατάρτιση του εθνικού φακέλου για τη νέα ΚΑΠ µοιάζει µε ραντεβού στα τυφλά. Όταν τίθεται ζήτηµα υιοθέτησης κάποιων αλλαγών στον τρόπο προσέγγισης θεµάτων που σχετίζονται µε το Περιφερειακό Μοντέλο των ενισχύσεων, η απάντηση είναι ρωτήστε τον τεχνικό σύµβουλο (του ΟΠΕΚΕΠΕ) να δούµε να το σηκώνει και το σύστηµα (ηλεκτρονική βάση). Βέβαια, µε τον αραµπά δεν πάµε πουθενά!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία