BACK TO
TOP
Γνώμες

Μήπως φταίνε και κάποια ΚΥΔ

Το σκάνδαλο µε τη διαχείριση των βοσκοτόπων και τις προκλητικές ενισχύσεις από το εθνικό απόθεµα, χιλιάδων επιτήδειων, κατά βάση άσχετων µε την αγροτική δραστηριότητα είναι δεδοµένο.

panagos_2_13__1_

Γιάννης Πανάγος

441
0

Όχι γιατί το λέει η Agrenda, αλλά γιατί το έχουν αναγνωρίσει, έστω και µε µισόλογα, µέσα από τις ανακοινώσεις τους, οι ιθύνοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παράλληλα µε το απόλυτα τεκµηριωµένο ρεπορτάζ, η Agrenda έχει φιλοξενήσει στις σελίδες της, διαδοχικά τον τελευταίο καιρό, πολύ συγκεκριµένες καταγγελίες. Σ’ αυτές περιγράφεται λεπτοµερώς η δράση των πρωταγωνιστών της απάτης και είναι πολλαπλώς επιβεβαιωµένο πως έχουν περιέλθει σε γνώση τόσο  της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου όσο και των εισαγγελικών αρχών.

Ο ίδιος ο Οργανισµός Πληρωµών επιβεβαιώνει σε µια από τις τελευταίες του ανακοινώσεις ότι κατ’ εφαρµογή των διατάξεων του Κανονισµού Omnibus και του διευρυµένου ορισµού για τον βοσκότοπο που αυτός προβλέπει, προκύπτει αύξηση περίπου 20% της συνολικής έκτασης των επιλέξιµων βοσκοτοπικών εκτάσεων.

Μπορεί να µας πει κάποιος υπεύθυνα πόσες ακριβώς είναι αυτές οι εκτάσεις; Σε κάθε περίπτωση η διαχείρισή τους επιδρά καταλυτικά στην κατανοµή των ενισχύσεων. Γι’ αυτό και µόνο, υπουργείο και ΟΠΕΚΕΠΕ οφείλουν, όχι σήµερα αλλά από το 2018, όταν τέθηκε σε εφαρµογή ο εν λόγω Κανονισµός, να κάνουν γνωστή και την πολιτική τους επί του θέµατος.

Πού πηγαίνουν αυτές οι εκτάσεις; Πώς επιδρά η επιλεξιµότητά τους στη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων; Ποιοι έχουν επωφεληθεί µέχρι σήµερα απ’ αυτό το καθεστώς; Σε τι ποσοστό, οι µέχρι σήµερα ωφεληµένοι είναι αγρότες; Τι θα γίνει τελικά µ’ εκείνους που αποδεδειγµένα εκµεταλλεύθηκαν τις «χαραµάδες» του νόµου και τις «τρύπες» του ΟΠΕΚΕΠΕ, για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των πραγµατικών παραγωγών;

Κι επειδή, οι αποφάσεις της δικαιοσύνης αργούν να τελεσιδικήσουν, µήπως τα πολύ συγκεκριµένα Κέντρα Υποδοχής ∆ηλώσεων (ΚΥ∆) που µε απόλυτη βεβαιότητα έχουν εµπλοκή στην οργάνωση και εκτέλεση της απάτης, θα ’πρεπε, τουλάχιστον να κλείσουν; Μήπως αυτό θα βοηθούσε, σ’ αυτή τη φάση τόσο στη διαλεύκανση της υπόθεσης όσο και στην αποφυγή νέων κρουσµάτων;
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία