BACK TO
TOP
Γνώμες

Η αγελάδα της Γασκώνης

«Το λιμάνι του Ρότερνταμ έφτασε να… ταϊζει ολόκληρη την Ευρώπη. Αντί λοιπόν, οι υποψήφιοι να αναλώνονται σε ασαφείς υποσχέσεις ας οργανώσουν μια αληθινή αγροτική πολιτική».

Η χώρα στον βάλτο

0
0

Αυτό ήταν πριν από λίγες μέρες το σχόλιο της Liberation με αφορμή την προεκλογική καμπάνια των υποψηφίων για την προεδρία στη Γαλλία και την αγωνιώδη προσπάθειά των Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ να πείσουν, κυρίως βέβαια με επικοινωνιακά τρικ, το κρίσιμο ποσοστό του 8% (κάπου 3 εκατομμύρια) στο οποίο υπολογίζονται σήμερα οι Γάλλοι αγρότες.
Αρκεί να αναφερθεί ότι ο Σαρκοζί ανέβηκε μέχρι και σε τυροκομείο των γαλλικών Άλπεων προκειμένου να δείξει το ενδιαφέρον του για τους αγελαδοτρόφους, ενώ ο Ολάντ παρέμεινε για δέκα περίπου ώρες στο Αγροτικό Σαλόνι του Παρισιού, όπου επέβλεψε σχολαστικά το άρμεγμα και στη συνέχεια έπλυνε και βούρτσισε ο ίδιος τη Βαλεντίνα, μια διάσημη αγελάδα της Γασκώνης!
Στην Ελλάδα ούτε αυτό! Τα αγροτικά προγράμματα των κομμάτων μια απόστροφος στα προεκλογικά μπαλκόνια ή ένα πρόσωπο σε μια από τις τελευταίες τιμητικές θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Κανένα πλάνο, καμιά δέσμευση, κανένας προγραμματισμός!   Κι αυτό, την ώρα που το αγροτικό ΑΕΠ, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι το μόνο που ανθίσταται στην ύφεση!

Γιάννης Πανάγος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία