Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Μιχάλης Τζελέπης: Αναδείχθηκε στην πτώση

Οι παλιότεροι τον ήξεραν... σαν παιδί του Καραµίχα. Συνεταιριστικός υπάλληλος και πρόεδρος της ΟΣΕΓΟ για ένα φεγγάρι, ο Μιχάλης Τζελέπης, έφθασε στην κεντρική πολιτική σκηνή, περνώντας υποµονετικά απ’ όλα τα προκαταρκτικά στάδια. Αυτό σηµαίνει, πρώτα απ’ όλα ότι είναι «ψηµένος»!

Μιχάλης Τζελέπης: Αναδείχθηκε στην πτώση

0
4

Το κακό γι’ αυτόν είναι ότι κατάφερε να γίνει βουλευτής Σερρών, όταν το ΠΑΣΟΚ έπεφτε! Παρ’ όλα αυτά, του δόθηκε η ευκαιρία, να πάρει πάνω του κοινοβουλευτικά το λόγο της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης (αρχικά) και του Κινήµατος Αλλαγής (τελευταία), αποδεικνύοντας ότι έχει την πολιτική στόφα για να παίξει και σε µεγαλύτερο γήπεδο. ∆εν υπάρχει αµφιβολία ότι η κοινοβουλευτική του παρουσία, πάντοτε µε επίκεντρο τα αγροτικά ζητήµατα, είναι καίρια και άκρως επίκαιρη.

Βέβαια, γενικά, δεν ζούµε και την καλύτερη κοινοβουλευτική περίοδο και µ’ αυτή την έννοια, πολλές από τις ερωτήσεις και επερωτήσεις του, χάνονται µέσα στον κουρνιαχτό που σηκώνουν οι οξείες και συχνά ανούσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις, η διαρκής σκανδαλολογία και το χαµηλό κατά βάση επίπεδο του πολιτικού λόγου.

Θα µπορούσε να πει κανείς ότι ο Μιχάλης Τζελέπης, όπως και πολλοί βέβαια από τους συντρόφους και συναγωνιστές του, είναι αυτό τον καιρό, λίγο µπερδεµένος. Αγροτοσυνδικαλιστικά, π.χ., ενώ οι παλιοί του συνδαιτυµόνες στήριξαν την πρωτοβουλία της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, αυτός και λόγω της στενής του σχέσης µε τον Αλέκο Κοντό, κράτησε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και µε το ΣΑΣΟΕΕ.

Στις αρχές της εβδοµάδας µάλιστα ήταν αυτός που εκπροσώπησε το Κίνηµα Αλλαγής στο συνέδριο του Κάραβελ, παρέχοντας µάλιστα ολόθερµη στήριξη στο εγχείρηµα , όταν στην Χαριλάου Τρικούπη, όπως και στην Κουµουνδούρου δηλάδή, συνεχίζουν να ψάχνονται. Σηµασία έχει ότι ακόµα και σε αβέβαιους πολιτικά καιρούς, ο Σερραίος βρίσκει τον τρόπο, όχι µόνο να προσαρµόζεται στις δύσκολες συνθήκες αλλά και να ανεβάζει τις µετοχές του στο πολιτικό χρηµατιστήριο. Έχει µάλιστα το χάρισµα, να µεγαλώνει το εκτόπισµά του, ακόµα και σε περιόδους που ο πολιτικός του φορέας χαρακτηρίζεται από εσωστρέφεια και δείχνει να κινείται σε αντίστροφη πορεία.

Βέβαια, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγµατα το Κίνηµα Αλλαγής αφενός δεν έχει περιθώρια περαιτέρω συρρίκνωσης, αφετέρου, αρχίζει να κρατάει το κλειδί των πολιτικών εξελίξεων. Ο Μιχάλης Τζελέπης θα είναι σίγουρα από εκείνους που θα επηρεάσουν καταλυτικά τη στάση της κοινοβουλευτικής οµάδας από δω και µπρος. Έχει δείξει απίθανη αντοχή και τεράστια ενεργητικότητα, χαρακτηριστικά τα οποία, ίσως είναι ώρα να κεφαλαιοποιηθούν.

 

Βιογραφικό

Ο Μιχάλης Τζελέπης γεννήθηκε στη Ν. Πέτρα Σερρών το 1961. Πτυχιούχος της Συνεταιριστικής Σχολής Θεσσαλονίκης, µε εξειδίκευση σε θέµατα ΚΑΠ και αγροτικής οικονοµίας. Ενταγµένος από το ‘79 στο ΠΑΣΟΚ, µε ιδιαίτερη αγωνιστική δραστηριότητα. Σηµαντική υπήρξε η συνεισφορά του και στο συνδικαλιστικό χώρο, καθώς διετέλεσε πρόεδρος Σωµατείου Εργαζοµένων στην Ένωση Σερρών, πρόεδρος της ΟΣΕΓΟ και µέλος Γεν. Συµβουλίου ΓΣΕΕ, µέλος ∆Σ της ΠΑΣΕΓΕΣ και υποδιοικητής ΟΓΑ. Εξελέγη βουλευτής Σερρών το 2009, το 2015 και σήµερα είναι υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης.

 

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

10-04-2018 00:17Νέος αγρότης απ'το "0"

Τον συνάντησε ο πατέρας μου κάπου και στην συζήτηση του ανέφερε για εμένα που έπιασα στην κυριολεξία να γίνω νέος αγρότης απτο "0".Στους 10 υποψήφιους ζήτημα είναι να είναι ένας τέτοιος απο νέους αγρότες.Ζήτησε να τον καλέσω για να του πω την άποψή μου για το πρόγραμμα των νέων αγροτών κι έδωσε το τηλέφωνό του στον πατέρα μου.Όπως κι έκανα.Όμως το βουλευτικό τουπέ πουναι γεμάτο έπαρση και πολυξεροσύνη τον ώθησε στην απαξιωτική αντιμετώπισή μου.Το χαρτάκι με το τηλέφωνό του στο καλάθι των αχρήστων και ακόμα κλαίω το λεπτό της ώρας που έχασα.

Απάντηση

03-04-2018 14:12george

ευχαριστω που με διαψευσατε

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία