BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Φυγή προς τα εµπρός όσο είναι καιρός

Είθισται οι προετοιµασίες για την ετήσια διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης το Σεπτέµβρη να είναι εργώδεις µε τους παραγωγικούς φορείς να περιµένουν πώς και πώς τις εξαγγελίες της εκάστοτε κυβέρνησης. Πολλώ δε µάλλον της σηµερινής που η άνοδός της συνοδεύεται και από την άρση των capital controls και τις προσδοκίες για ανάταση της οικονοµίας – παρά τα σύννεφα στη διεθνή σκηνή – να είναι µεγάλες. Απλωµένος τραχανάς... και στο υπουργείο της πλατείας για το θεσµικό πλαίσιο σε συνεργατισµό, διεπαγγελµατικές οργανώσεις και ΕΛΓΑ, µε τις επαφές και τις διαβουλεύσεις στο ζενίθ.

48_6

10
0

Υβρίδια

-Το ενδεχόµενο να ενταχθεί η καπνοκαλλιέργεια στα Προγράµµατα Ολοκληρωµένης ∆ιαχείρισης και να ξαναµπεί στο µέτρο της απονιτροποίησης φαίνεται να συζητά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

-Σε συνάντηση που είχε µε εκπροσώπους της Πανελλήνιας ∆ιεπαγγελµατικής Οργάνωσης Ακατέργαστου Καπνού ενηµερώθηκε σχετικά για τα θέµατα του κλάδου, δηλώνοντας πως αντιµετωπίζει χωρίς διαφοροποιήσεις το εν λόγω προϊόν όπως µε τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα.

-Υπενθυµίζεται ότι σχετικό παράθυρο, είχε ανοίξει και η προηγούµενη πολιτική ηγεσία, υποσχόµενη τη δυνατότητα ένταξης του προϊόντος στην επικείµενη αναθεώρηση του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ατάκα κι επιτόπου

Το ‘πε και το ‘κανε ο υπουργός της πλατείας, ο οποίος κατήργησε την απόφαση Αραχωβίτη για το νέο πλαίσιο των ∆ιεπαγγελµατικών, όπως είχε δεσµευτεί έναντι των εκπροσώπων του συντονιστικού τους οργάνου. Άραγε τι θα φέρει στη θέση του, έχει σκεφτεί και µε ποιους ακριβώς θα το διαβουλευτεί; Ο Γίτσας και ο Τάκης µε τα λεµόνια χαίρονται.

               
Όλοι µέσα

Τριπλέτα συναντήσεων µε εκπροσώπους της βιοµηχανίας κρέατος, τη ∆ιεπαγγελµατική του Γίτσα και τους κτηνοτρόφους Αττικής είχε τις προάλλες ο υπουργός, υποσχόµενος διευθετήσεις. Στο πνεύµα αυτό και η πρόταση για κτηνοτροφικό πάρκο στην Ανατολική Αττική και η πρωτοβουλία στήριξης του θεσµού της Ηµέρας της Αγρότισσας.

               

Μελάνι

Τα µπαστουνάκια, ξηλώθηκαν οριστικά από το Ελεγκτικό που ως φαίνεται δεν πείστηκε από τις επεξηγήσεις της ευφυούς... µηχανοπαρέας, που απεργάζεται άλλους τρόπους για να πιάσει κορόιδα. Στο µέγαρο της πλατείας πάντως, τα µηνύµατα συγκεχυµένα, γιατί κάποιοι µυστικοσύµβουλοι συνεργάτες επιµένουν να ρίχνουν µελάνι και να θολώνουν την κατάσταση.

 

Με αγροτικό πρόσηµο και πολύ σαντιγί η τούρτα γενεθλίων του υπουργού Μάκη που απεικόνιζε ένα τρακτέρ. Ο ίδιος ανήρτησε µία οικογενειακή φωτογραφία στο Instagram και έγραψε: «Το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά µου!»

 

Τη δήλωση Μαυρουδή ότι οι ενισχύσεις «θα εξακολουθήσουν όπως γίνονταν. ∆ηλαδή το 70% της πληρωµής στο δεύτερο δεκαπενθήµερο του Οκτωβρίου και το υπόλοιπο 30% στο τέλος του χρόνου», γιατί κάποιοι την εξέλαβαν ως είδηση;

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία