BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Η ΚΑΠ έφθασε, οι αγρότες…φεύγουν

Ό,τι έγινε με τους πέντε άρτους και τα δύο ψάρια, μπορεί να γίνει αύριο με τα τρακτέρ!

48_160

6436
5

Καλά για το τι ειπώθηκε στην εκδήλωση της Κοζάνης για την ΚΑΠ πέρα από το πόσοι παρευρέθηκαν (500 άτοµα), πόσο διήρκεσε (4,5 ώρες), και πόσο ήταν το ενδιαφέρον (πολύ µεγάλο!), θα πει κανείς; Γιατί η απολογιστική ανακοίνωση της ∆οµοκού κινείται στο γνωστό µοτίβο «τι ωραία, τι καλά, σκίζει η βάρκα τα νερά». Κατά τα λοιπά, λέει η ανακοίνωση ότι σε περίπου 1,5 ώρα απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που υπεβλήθησαν από παραγωγούς, ενώ οι ενηµερωτικές ηµερίδες του Οργανισµού Πληρωµών θα συνεχιστούν ανά τη χώρα. Σηµειωτέον ότι η ΚΑΠ έχει ήδη φθάσει… µε πολλές εκµεταλλεύσεις στα όρια τους.

Υβρίδια

  • Η παγκόσµια ελίτ από τον κόσµο της πολιτικής και των επιχειρήσεων όπως σχεδόν κάθε Ιανουάριο εδώ και 53 χρόνια συναντάται στο Οικονοµικό Φόρουµ του Νταβός στις Ελβετικές Αλπεις.
  • Τα µεγάλα «αφεντικά» πηγαίνουν στο Νταβός µήπως και βρουν απαντήσεις στο σκοτεινό σύννεφο που αιωρείται πάνω από την παγκόσµια οικονοµία µε το κόστος ζωής και την κλιµατική αλλαγή να ταλανίζει τη γη.
  • Ενδεικτική η οµιλία του γ.γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «Ο κόσµος ζει έναν τυφώνα κατηγορίας 5. Ο κόσµος µας πλήττεται από µια τέλεια καταιγίδα. Οικονοµική κρίση, ύφεση, ανισότητες, διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα, πληθωρισµός, υψηλό κόστος ζωής. Και η πανδηµία».

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

26-01-2023 09:05Ο ελεύθερος

Αυτη η νέα ΚΑΠ,επομιζει στους αγρότες μονο καινούργιες και επί πλέον δυσβαχταχτες υποχρεώσεις , στην ουσία καταργείται η ιδιοκτησία με τοσους πολλους περιορισμους ,οι αγρότες γίνονται είλωτες των φρουιζελεδων των γραφειων , κάποτε δουλευανε για να τους μεινουν τουλαχιστον οι επιδοτησεις , αλλά τώρα ουτε αυτό θα συμβαινει και στο τέλος θα θέλουν πολλοί να εγκαταλειψουν την καλλιεργεια των αγρων και να τους νοικιασουν,αλλα το ερωτημα ειναι ποιός θα τους νοικιασει;

Απάντηση

24-01-2023 09:26Θανάσης

Πιστεύω ότι εννοείς η ΚΑΠ θα διώξει όλους τούς αγρότες από τά χωράφια. Διότι αυτός πού την έγραψε το μόνο που τον ένοιαζε είναι πώς να μας κάνει το βίο αβιοτο. Όποιος έχει μια στοιχειώδη γνώση από χωράφια και τίς εργασίες όπως και την διαχείριση τούς δεν θα έγραφε αυτά τα παλαβά. ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΟΙ ΥΠΗΡΈΤΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΆΣ ΦΈΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΌ ΣΤΟ ΤΡΑΠΈΖΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΌ ΚΑΙ ΤΖΆΜΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΆΘΕΣΤΕ ΑΡΑΧΤΟΊ ΣΤΙΣ ΠΟΛΗΣ. Αυτός που έγραψε την ΚΑΠ σίγουρα δεν αναγνωρίζει το επάγγελμα του αγρότη. Μάλλον για υπηρέτες μας λογιζει... Μακάρι να είχαμε διέξοδο και να μπορούσαμε να φύγουμε όλοι από τα χωράφια.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία