BACK TO
TOP
Branding

Κρασιά από...ατόφιο χρυσάφι για τον ΕΟΣ Σάμου

Στον διεθνούς κύρους διαγωνισμό «Concours Mondial de Bruxelles» με δύο ακόμη ΧΡΥΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ τιμήθηκαν τα εκλεκτά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, Samos Anthemis (εσοδείας 2013) και Samos Nectar (2012).

golden-2019-696x365

29
0

Ο διεθνής και με αυστηρά κριτήρια διαγωνισμός οίνων «Concours Mondial de Bruxelles» πραγματοποιεί επί 26 συναπτά έτη δοκιμές ελέγχου ποιότητας των βραβευμένων οίνων, με στόχο να αναδειχθούν εκείνα που πραγματικά αποτελούν τις καλύτερες επιλογές διεθνώς.

300 και πλέον δημοσιογράφοι, οινολόγοι, sommelier και γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο δοκιμάζοντας και αξιολογώντας 9.150 διαφορετικούς οίνους από 46 χώρες, επέλεξαν και φέτος να τιμήσουν την αδιαμφισβήτητη ποιότητα των παλαιωμένων γλυκών κρασιών του ΕΟΣ Σάμου και να τους απονείμουν 2 χρυσά βραβεία.

Αναλυτικότερα, απονεμήθηκαν:

ΧΡΥΣΟ στο Samos Nectar 2012, το γνωστό λιαστό του Συνεταιρισμού, παλαίωσης 6 ετών, με τον μοναδικό χαρακτήρα του λιαστού Άσπρου Μοσχάτου

και

ΧΡΥΣΟ στο Samos Anthemis 2013, το υπέροχα παλαιωμένο επί 5 έτη, με τη μοναδική πολυπλοκότητα και την εξαιρετική ισορροπία.

Και τα δύο αυτά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου δεν στερούνται μεταλλίων εφόσον κάθε χρόνο συγκεντρώνουν πλήθος διεθνών διακρίσεων.

Tο Samos Anthemis (εσοδείας 2013) παλαίωσε 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Στην όψη έχουμε ένα εντυπωσιακό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού, που μαρτυρούν την παλαίωσή του. Αρώματα μελιού, κερήθρας μελιού, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, κερασιών σε αλκοόλ με φόντο κακάο και σοκολάτα, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα.

Το Samos Nectar (2012) είναι ίσως το πιο ιστορικό κρασί του ΕΟΣ Σάμου κι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Παράγεται από υπερώριμο, λιαστό σταφύλι, που παλαιώνει για έξι χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Το χρώμα του είναι βαθύ κεχριμπαρένιο, με όμορφες πορτοκαλί ανταύγειες. Στη μύτη επικρατούν αρώματα σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων, μελιού και ξηρών καρπών. Καλή οξύτητα και μεγάλη επίγευση,  με ιδιαίτερες νότες καπνού και αμυγδαλωτών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία