BACK TO
TOP
Branding

Το νέο κρασί της σειράς κρασιών Inima είναι ροζέ

Το Inima Νεγκόσκα Ροζέ είναι παλαιωμένο ροζέ σε δρύινα βαρέλια για έξι μήνες. Η διαδικασία της οινοποίησής του έχει επηρεάσει καταλυτικά τα αρώματα και τη γεύση του. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα λουλουδιών και βανίλιας, σε συνδυασμό με νότες κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, ενώ στο στόμα είναι πληθωρικό, με αντίστοιχο αρωματικό χαρακτήρα, κομψή αίσθηση οξύτητας και πλούσια γεύση.

img-8-1020x600

26
0

Χαρακτηριστικά

Διαυγές ρόδινο χρώμα με σομόν ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα λουλουδιών και βανίλιας, σε συνδυασμό με νότες κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών. Στο στόμα είναι πληθωρικό, με αντίστοιχο αρωματικό χαρακτήρα, κομψή αίσθηση οξύτητας και πλούσια γεύση.

Ένα ροζέ κρασί με ιδιαίτερη προσωπικότητα.


Περιοχή         

Επιλεγμένο αμπελοτόπι στην περιοχή της Γουμένισσας. Πρέμνα ηλικίας περίπου 30 ετών με στρεμματική απόδοση έως 700 κιλά ανά στρέμμα. Το έδαφος είναι αμμοαργιλώδες με καλή στράγγιση. Το κλίμα της περιοχής είναι ηπειρωτικό με κρύους χειμώνες.

Τρύγος πραγματοποιείται τέλη Σεπτέμβρη.

Οινοποίηση

Ροζέ οίνος που παράγεται με τη μέθοδο της αφαίμαξης. Τα σταφύλια απορραγίζονται και μεταφέρονται σε δεξαμενή όπου εφαρμόζεται ισχυρή ψύξη. Η εκχύλιση λαμβάνει χώρα για μερικές ώρες και στη συνέχεια ο χυμός ελεύθερης ροής απολασπώνεται ελαφρά και εμβολιάζεται με επιλεγμένο στέλεχος ζυμομύκητα. Ακολουθεί η αλκοολοκή ζύμωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Μετά το πέρας της ζύμωσης ο νεαρός οίνος παραμένει για έξι περίπου μήνες στα βαρέλια σε επαφή με της λεπτές οινολάσπες πριν την εμφιάλωση του.

Στη βλάχικη τοπική διάλεκτο του Μετσόβου, ίνιμα θα πει καρδιά. Για το Κατώγι Αβέρωφ το νόημα της λέξης Inima είναι βαθύτερο και ουσιαστικότερο. Εκφράζει την ψυχή και αποτυπώνει τη διάθεση, το κέφι και το μεράκι όλων των ανθρώπων που συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής των κρασιών.

Ποικιλία: Νεγκόσκα

Συνοδεύει πιάτα με βάση το βάση κρέας ως εναλλακτική στο κόκκινο κρασί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία