BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Σύμπραξη γαλλικών εξαγωγέων φρενάρει τα σιτηρά της Μ. Θάλασσας

Τρεις από τους μεγαλύτερους αγροτικούς ομίλους της Γαλλίας συμπράττουν στις εξαγωγές δημητριακών με σκοπό να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους στις υπερπόντιες αγορές, οι οποίες με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς κυριαρχούνται από εταιρείες στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας, όπως η Ρωσία και η Ουκρανία.

port-rouen-haropa-silo-cereales-854x568_2

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

76
0

Με στόχο την ετήσια εξαγωγή 4 εκατομμυρίων τόνων μαλακού σιταριού και κριθαριού για ζωοτροφή, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρουν πως εγκαθίδρυσαν τη μονάδα Grains Overseas τα συνεργατικά σχήματα InVivo, Axereal και NatUp.

Η κοινοπραξία, στην οποία η InVivo θα κατέχει το 60% και η Axereal με τη NatUp από 20% έκαστη, θα περιλαμβάνει συνεργασία στην εξασφάλιση ποσοτήτων δημητριακών και την από κοινού χρήση σιλό αποθήκευσης σε εμπορικές διόδους λιμανιών θαλάσσης και ποταμών, όπως αναφέρουν οι εταιρείες.

Η κοινοπραξία, βρίσκεται σε ισχύ από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους και στοχεύει να διαχειριστεί 2,4 εκατομμύρια τόνους δημητριακών στην πρώτη της κιόλας εμπορική περίοδο, προτού φτάσει το επίπεδο των τεσσάρων εκατομμυρίων σε ορίζοντα δύο ή τριών ετών, όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της InVivo, Thierry Blandinieres.

 O διευθύνων σύμβουλος της InVivo, Thierry Blandinieres


Η προμήθεια των δημητριακών θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας InGrains, που αναπτύχθηκε από την InVivo προ διετίας με σκοπό να προσεγγίσει πιο ανταγωνιστικές προσφορές.

«Επιθυμούμε να επιτύχουμε τους μεγάλους όγκους με καλά περιθώρια κέρδους», δήλωσε ο T. Blandinieres στο Reuters, ενώ συμπλήρωσε πως: «Δίνουμε στον εαυτό μας δύο χρόνια για να επιτύχουμε και να επιδείξουμε την ελαστικότητα του μοντέλου μας

Η InVivo, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς δημητριακών της Γαλλίας, έχει μειώσει μέχρι τώρα δραστικά τους όγκους σε μια προσπάθεια να κάμψει τις εμπορικές απώλειες, καθώς μέχρι πριν μερικά χρόνια προχωρούσε σε διαχείριση 7 με 8 εκατομμυρίων τόνων.Η InVivo αποτελεί η ίδια σύμπραξη περισσοτέρων από 200 συνεργατικών δομών που ανήκουν σε αγρότες. Η Axereal με βάση την Κεντρική Γαλλία, είναι επίσης μία από τις μεγαλύτερες συνεργατικές εταιρείες και παράλληλα μέλος του δικτύου της InVivo.
Όσον αφορά τη NatUp, έχει βάση τη Βόρεια Γαλλία και διαθέτει σιλό στο Rouen, το μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης δημητριακών στη χώρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία