BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Στα 265 ευρώ Η εξαγωγή στο σκληρό σιτάρι

Στην αγορά µας έχει ξεκινήσει ο αλωνισµός στο σκληρό σιτάρι κατά τόπους για τα πιο πρώιµα χωράφια.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

6
0

Η πρώτη εικόνα είναι ικανοποιητική, αν και δεν µπορούν να βγουν γενικότερα ασφαλή συµπεράσµατα. Αναφορικά µε τιµές, ακούστηκαν δύο εξαγωγές στα επίπεδα των 265 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας για Ιταλούς αγοραστές. Στο εσωτερικό δεν έχουν διαµορφωθεί ακόµα οι τιµές παραγωγού, δεδοµένου ότι δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ ο αλωνισµός. Είναι και η σοδειά φέτος λιγάκι όψιµη και παράλληλα προβλέπονται βροχές ιδιαίτερα προς τη Μακεδονία.

Στα σκληρά σιτάρια, ακόµα δεν έχει συνεδριάσει η Φότζια για τιµές της νέας σοδειάς, οπότε και αναφέρουµε τις τελευταίες αναρτηµένες τιµές. Συγκεκριµένα τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης παραγωγού διαπραγµατεύεται στα 297-302 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης παραγωγού είναι στα 292-297 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία αντίστοιχα οι τιµές σκληρού σίτου νέας σοδειάς παραµένουν σταθερές στα 265 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι, χωρίς να σηµειώνονται ιδιαίτερες πωλήσεις. Παράλληλα οι καιρικές συνθήκες στον Καναδά παραµένουν ιδανικές για την καλλιέργεια.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τα µαλακά σιτάρια παρουσίασαν σταθεροποιητικές τάσεις και µόνο προς τα µέσα της εβδοµάδας κατέγραψαν µικρές απώλειες ως αποτέλεσµα της προτίµησης των Αιγυπτίων για τα µαλακά της Ρωσίας (στον προηγούµενο διαγωνισµό είχαν αγοράσει από την Ουκρανία). Από την άλλη µεριά, η πτώση του δολαρίου δίνει στήριξη στις χρηµατιστηριακές τιµές δηµητριακών. Στη Γαλλία, επίσης δεν είχαµε σηµαντικές µεταβολές µε τα συµβόλαια Σεπτεµβρίου ‘20 να κυµαίνονται στα 185 ευρώ ο τόνος. Επίσης αναθεωρήθηκαν από επίσηµο φορέα προς τα πάνω οι εξαγωγές µαλακού της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τρίτες χώρες και παράλληλα µειώθηκαν τα τελικά αποθέµατα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία