BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Διεθνής διαγωνισμός οίνου και αποσταγμάτων

O Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Φεβρουαρίου 2019. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 το μεσημέρι.

adiagwnismosoinoiapostagmatwn19

18
0

Ο στόχος του διαγωνισμού, ήδη από την πρώτη διοργάνωση, ήταν να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Είκοσι χρόνια μετά, ο στόχος παραμένει σταθερός, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων από όλο τον κόσμο.
 
Το νέο σύστημα αξιολόγησης που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό του 2018, ακολουθώντας τα αυστραλιανά πρότυπα, έλαβε θετικές κριτικές από όλους τους εμπλεκόμενους, κριτές και παραγωγούς, καθιστώντας τον διεθνή διαγωνισμό Θεσσαλονίκης έναν από τους πιο σύγχρονους και αξιόπιστους διαγωνισμούς διεθνώς.

Στο οργανωτικό μέρος συμμετέχει όλος ο κλάδος του κρασιού, με την ενεργή παρουσία των κλαδικών οργανώσεων (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΑΟΠ, των έξι Περιφερειακών Ενώσεων Οινοπαραγωγών) στην Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού υπό την προεδρία του Master of Wine, κ. Κωνσταντίνου Λαζαράκη. 

Σημειώνεται πως 370 ειδικοί του κρασιού παγκοσμίως κατέχουν τον τίτλο Master of Wine. 

Σε μήνυμά του σχετικά με τη διοργάνωση ο Στέλλιος Μπουτάρης, Προέδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες παραγωγοί θα αγκαλιάσουν τον διαγωνισμό και αυτή τη χρονιά, υποστηρίζοντας τον θεσμό και κάνοντάς τον ακόμα πιο δυνατό. Όλοι μαζί θα πρέπει να βοηθήσουμε να γίνει ακόμη πιο αναγνωρίσιμος σε τοπικό επίπεδο στον τελικό καταναλωτή, χρησιμοποιώντας τα stickers στα βραβευμένα και μαθαίνοντας τους οινόφιλους να τα αναζητούν. Και όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε στο επώνυμο ελληνικό κρασί μια πιο ισχυρή παρουσία στο εξωτερικό με όλους τους δυνατούς τρόπους.»



Φέτος οι γευσιγνώστες-κριτές του διαγωνισμού θα είναι 25 και θα χωριστούν σε πέντε διαφορετικές επιτροπές (τραπέζια γευσιγνωσίας).

Όπως και πέρυσι, σε κάθε ομάδα θα προστεθεί ένας επιπλέον κριτής-παρατηρητής με την ιδιότητα του 'associate judge' (μαθητευόμενος κριτής).

Οι Πρόεδροι των πέντε συνολικά επιτροπών είναι κάτοχοι των υψηλότερων τίτλων εξειδίκευσης, με τους τέσσερις να είναι Masters of Wine και ένας Master Sommelier:

Konstantin Baum (Γερμανία) – Master of Wine

Emma Dawson (Ηνωμένο Βασίλειο) – Master of Wine

Paul Liversedge (Ελβετία) – Master of Wine

Madeleine Stenwreth (Σουηδία) – Master of Wine

Stefan Neumann (Ηνωμένο Βασίλειο) – Master Sommelier



Δηλώσεις συμμετοχής: Από 8 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου 2019

Παραλαβή των δειγμάτων: Από 4 Φεβρουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου 2019

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 το μεσημέρι και η απονομή των βραβείων θα λάβει χώρα το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens. 


Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους συμμετοχής εδώ και με τον κανονισμό εδώ

Αναλυτικά τα βραβεία οίνου που θα δοθούν εδώ και τα βραβεία αποσταγμάτων εδώ

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής εδώ

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.tiwc.gr και από τον κ. Σεραφείμ Θεοχάρη της ΕΝΟΑΒΕ στα τηλ: 2310 281617 και 2310 281632

Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
Γιαννιτσών 90, TΚ: 54627                                        
fax: 2310 281619                          
email: oinologos@wineroads.gr


Χορηγοί επικοινωνίας μεταξύ άλλων το agronews.gr και το περιοδικό WineTrails

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία