Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Διεθνής διαγωνισμός οίνου και αποσταγμάτων

O Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Φεβρουαρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη.

adiagwnismosoinoiapostagmatwn19

94
0

Ο στόχος του διαγωνισμού, ήδη από την πρώτη διοργάνωση, ήταν να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Είκοσι χρόνια μετά, ο στόχος παραμένει σταθερός, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων από όλο τον κόσμο.
 
Το νέο σύστημα αξιολόγησης που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό του 2018, έλαβε θετικές κριτικές από όλους τους εμπλεκόμενους, κριτές και παραγωγούς, καθιστώντας τον διεθνή διαγωνισμό Θεσσαλονίκης έναν από τους πιο σύγχρονους και αξιόπιστους διαγωνισμούς διεθνώς.

Στο οργανωτικό μέρος συμμετέχει όλος ο κλάδος του κρασιού, με την ενεργή παρουσία των κλαδικών οργανώσεων (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΑΟΠ, των έξι Περιφερειακών Ενώσεων Οινοπαραγωγών) στην Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού υπό την προεδρία του Master of Wine, κ. Κωνσταντίνου Λαζαράκη.

Σε μήνυμά του σχετικά με τη διοργάνωση ο Στέλλιος Μπουτάρης, Προέδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες παραγωγοί θα αγκαλιάσουν τον διαγωνισμό και αυτή τη χρονιά, υποστηρίζοντας τον θεσμό και κάνοντάς τον ακόμα πιο δυνατό. Όλοι μαζί θα πρέπει να βοηθήσουμε να γίνει ακόμη πιο αναγνωρίσιμος σε τοπικό επίπεδο στον τελικό καταναλωτή, χρησιμοποιώντας τα stickers στα βραβευμένα και μαθαίνοντας τους οινόφιλους να τα αναζητούν. Και όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε στο επώνυμο ελληνικό κρασί μια πιο ισχυρή παρουσία στο εξωτερικό με όλους τους δυνατούς τρόπους, μεταξύ των οποίων και έναν διεθνή διαγωνισμό οίνου και αποσταγμάτων που γίνεται στην Ελλάδα.»


Δηλώσεις συμμετοχής: Από 8 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου 2019

Παραλαβή των δειγμάτων: Από 4 Φεβρουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου 2019

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 το μεσημέρι και η απονομή των βραβείων θα λάβει χώρα το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens

Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους συμμετοχής εδώ και με τον κανονισμό εδώ

Αναλυτικά τα βραβεία οίνου που θα δοθούν εδώ και τα βραβεία αποσταγμάτων εδώ

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής εδώ

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.tiwc.gr και από τον κ. Σεραφείμ Θεοχάρη της ΕΝΟΑΒΕ στα τηλ: 2310 281617 και 2310 281632

Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
Γιαννιτσών 90, TΚ: 54627                                        
fax: 2310 281619                          
email: oinologos@wineroads.gr


Χορηγοί επικοινωνίας μεταξύ άλλων το agronews.gr και το περιοδικό WineTrails

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία