BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη βαμβακοκαλλιέργεια

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και της ενίσχυσης της αξίας του προϊόντος διοργανώνουν εσπερίδες σε Λάρισα (26 Φεβρουαρίου), Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), Σέρρες (05 Μαρτίου) και Ορεστιάδα (06 Μαρτίου).

adiepaggelmatikhbambakosesperides

67
0

Η εσπερίδα στη Λάρισα στις 26 Φεβρουαρίου θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, ώρα 17:00μμ και την έναρξη των εργασιών της θα κηρύξει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στις Σέρρες η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου, ώρα 17:00μμ στο Επιμελητήριο Σερρών.

Αποβλέποντας στη χάραξη μιας στρατηγικής με εθνικά χαρακτηριστικά για τη βαμβακοκαλλιέργεια, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα, θα αναλυθεί ο ρόλος που παίζει η καθεμιά στην ποιότητα της ίνας, ενώ θα μελετηθεί η σημασία των πιστοποιήσεων στην κλωστοϋφαντουργία.

Θα εξεταστούν, ακόμη, οι προοπτικές που διανοίγονται με τη χρήση τεχνολογιών ακριβείας, όπως drones με τη συνεπαγόμενη μείωση του κόστους βαμβακοκαλλιέργειας, θα γίνει συγκριτική αποτίμηση της θέσης του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά και θα εξεταστούν οι προοπτικές για την τιμή του προϊόντος την επόμενη καλλιεργητική χρονιά.

Στις εσπερίδες αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι όλων των σχετικών με τη βαμβακοκαλλιέργεια κλάδων στην Ελλάδα, παραγωγοί, αγροτικοί συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρείες σποροπαραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, λιπασμάτων και γεωργικών εφοδίων και ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας ενώ προβλέπεται χώρος για συζήτηση και ερωτήσεις.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Περισσότερες πληροφορίες:

Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος (ΔΟΒ)
Λ. Καραμανλή και Βιομηχανίας, ΤΚ: 41448 - Λάρισα
τηλ: 2410 555 507, φαξ: 2410 555 509
email: dov@hca.org.gr
www.hca.org.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία