BACK TO
TOP
Προϊόντα

Πάσα από τα βερίκοκα περιμένουν οι παραγωγοί στα επιτραπέζια ροδάκινα

Προϋποθέσεις να κερδηθεί το χαµένο έδαφος από τρεις κακές χρονιές. Με κεκτηµένη ταχύτητα από τις υψηλές τιµές των εποχικών φρούτων.

19_pin_5

50
2

Μείωση του όγκου παραγωγής ροδάκινων στην Ευρώπη και σταθερή ζήτηση για εποχικά φρούτα, στρώνουν το έδαφος για µια χρονιά µε καλές προοπτικές στο προϊόν. Σε αυτό το πλαίσιο, το επιτραπέζιο ροδάκινο θα προσπαθήσει να πάρει πάσα από το βερίκοκο και το κεράσι, για τα οποία όλα δείχνουν ότι θα διατηρήσουν συµπαγές το ήδη διαµορφωµένο υψηλό εύρος τιµών, περιορίζοντας τα όποια περιθώρια υποχώρησης των τιµών του.

Να σηµειωθεί ότι το ροδάκινο προέρχεται από τρεις χρονιές που απογοήτευσαν εµπορικά τους παραγωγούς, µε τη µέση τιµή ανάµεσα στα 22 µε 28 λεπτά το κιλό. Την ελληνική παραγωγή φαίνεται ότι κρατάει εγκλωβισµένη σε ένα ανελαστικό εύρος τιµών και η εξάρτησή της από τις Βαλκανικές χώρες και τη Ρουµανία, έπειτα από την απώλεια της ρωσικής αγοράς, δεδοµένου ότι οι αγορές αυτές δύσκολα θα µπορέσουν να πληρώσουν την προστιθέµενη αξία που ταιριάζει στο ελληνικό ροδάκινο.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 16 Μαΐου.
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

17-05-2020 18:11ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΦΝΙΟΣ

Είναι ντροπή να βάζετε αυτές τις τιμές νόμιζα ότι υπήρχε ενημέρωση σε αυτό το σάιτ μάλλον και εσεις δεν εχετε καλές πηγές να σας ενημερώσω ότι στα ροδάκινα η τιμή ήταν 0,24 και στα νεκταρίνια ο μέσος όρος στα 0,35 λεπτά μέσο όρο γιατί η τιμές δίνονται με νουμερα

Απάντηση

17-05-2020 11:40Nikos

Τι 30 και 45 λεπτα ειναι ξεφτιλα η τιμη ρεεεεεεεεεε επισης ο εμπορας θα σου πει 40 και οταν πας να σε πληρωσει στο τελος σου κανει τον τρελο και σου δινει 20 αντε 25 αυτα γραψε στην πηγη σου απο εμενα τον αγροτη το υπογραφω με αιμα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία