BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Επιβεβαίωση της πτωτικής τάσης στο σκληρό

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου, προς επιβεβαίωση της πτωτικής τάσης των προηγούμενων εβδομάδων ήρθε ο νέος διαγωνισμός της Τυνησίας για την αγορά 125.000 τόνων σε τιμή 492 δολάρια ο τόνος παραδοτέα σε λιμάνι τους. Αυτή η τιμή είναι κατά σχεδόν 18 δολάρια χαμηλότερη από την προηγούμενη και ισοδυναμεί με περίπου 451 ευρώ ο τόνος. Αντίστοιχα, η εξαγωγή για τη σοδειά μας κυμαίνεται στα 410 ευρώ ο τόνος FOB λιμάνι μας

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_3_16

Γιάννης Παπαδογιάννης

1
7

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιμές στη λίστα της Φότζια μειώθηκαν κατά 20 ευρώ ο τόνος ανά ποιότητα. Συγκεκριμένα, γαι τα ποιοτικά σιτάρια με ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιμή αποθήκης εμπόρου διαπραγματεύεται στα 460-465 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα με ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 60% και πρωτεΐνη 11,5% η τιμή αποθήκης εμπόρου κυμαίνεται στα 450-453 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία, οι τιμές παραμένουν στα επίπεδα των 460 ευρώ ο τόνος, παρά τη διεθνή πίεση. Εκεί την κατάσταση φαίνεται οως βοηθάνε οι καλές πωλήσεις / εξαγωγές των προηγούμενων μηνών και η μείωση των αποθεμάτων.

Στο χρηματιστήριο του Σικάγο, τα μαλακά σιτάρια προσπαθούν να αντιδράσουν, εντούτοις ακόμα δεν πείθουν τους επενδυτές. Η γενικότερη αποσυμπίεση στα περισσότερα εμπορεύματα κυριαρχεί, ενώ και στη φυσική αγορά τα αμερικανικά δημητριακά χάνουν έδαφος έναντι των σοδειών της Μαύρης Θάλασσας. Στη Γαλλία, τέλος, αφού πιάσαμε τα επίπεδα των 279 ευρώ ο τόνος (χαμηλότερη τιμή από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2022) οι τιμές αντιδρούν τεχνικά προς τα 284 ευρώ ο τόνος. Φυσικά το ακριβό ευρώ δεν βοηθάει στην άνοδο.

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία