BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Εδραιώνει τη θέση του στα 65 σεντς το βαμβάκι λούφαξαν οι εκκοκκιστές

Υψηλότερα χαµηλά αλλά και υψηλά πετυχαίνει πλέον το βαµβάκι στη Νέα Υόρκη, που δείχνει να βρίσκεται κοντά στην εδραίωση µιας βάσης γύρω από τα 65 σεντς. Ζητήµατα ποιότητας, ζηµιές λόγω ξηρασίας και µειωµένες αποδόσεις στις ΗΠΑ φαίνεται ότι βελτιώνουν τα θεµελιώδη του προϊόντος, µε τις αγορές από την Κίνα να διαµορφώνουν µια πιο θετική εικόνα στη φυσική αγορά.

22_pin_3

29
0

Μετά τα υψηλά της 6ης Αύγουστου, η τιµή γλίστρησε στο εύρος των 62 σεντς την εποµένη, προσπαθώντας καθ όλο το υπόλοιπο της περασµένης εβδοµάδας να καλύψει  τη χαµένη διαφορά της διόρθωσης.

Πλησιάζοντας το φθινόπωρο η ελληνική αγορά αναµένεται να δραστηριοποιηθεί εκ νέου, τόσο από την πλευρά των εµπόρων όσο και από τους παραγωγούς. Πάντως, η παύση πωλήσεων του Αυγούστου βρήκε αρκετά υποτονική την εγχώρια αγορά, στοιχείο που δεν απέβαλε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε αυτή την περίοδο, εν τω µεταξύ η βραζιλιάνικη σοδειά φαντάζει άλλωστε περισσότερο ελκυστική στις αγορές της Άπω Ανατολής και της γειτονικής Τουρκίας, µε τις προσφορές των ελληνικών οίκων να βρίσκονται περίπου 2 σεντς πάνω από τις αντίστοιχες της Βραζιλίας.

 

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφόρησε εκτάκτως την Παρασκευή 14 Αυγούστου.
 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία