BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Παίζουν από 70,5 έως 72,1 σεντς η λίμπρα τα συμβόλαια που στηρίζουν σύσπορο

Έσπασε το όριο των 70 σεντς η λίμπρα το βαμβάκι στο χρηματιστήριο, με τα συμβόλαια Δεκεμβρίου να διαπραγματεύονται στα 70,57 σεντς ανα λίμπρα, όσο το αμέσως επόμενο, του Μαρτίου, έχει φτάσει τα 71,40, με τα συμβόλαια Μαΐου να βρίσκονται πάνω από τα 72 σεντς.

pinnew

31
0

Πλέον η χρηματιστηριακή αγορά βάμβακος βρίσκεται πάνω από τα επίπεδα στα οποία την βρήκε η πανδημία στις αρχές της άνοιξης, ξεκινώντας ένα βραδυκίνητο ράλι από τις 2 Απριλίου του 2020 και μετά. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν όσοι υιοθετούν το ρητό «ποτέ να μην στοιχηματίζεις ενάντια στη τάση», τότε το επόμενο εύρος που αναζητά η αγορά είναι τα 72 με 73 σεντς ανά λίμπρα. Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνου που θεωρούν ότι η αγορά θα εμφανίσει από εδώ και πέρα σημάδια κόπωσης.

∆ιαπραγµατεύσεις ανάµεσα σε παραγωγούς και εκκοκκιστές, έδωσαν την εβδοµάδα που πέρασε µια νέα ώθηση στην τιµή του σύσπορου, το οποίο πλέον διαµορφώνεται στα 42 λεπτά στο χωράφι στην κεντρική Ελλάδα και στα 40 λεπτά βορειότερα. Επιπλέον υπάρχει πρόβλεψη για πριµ 3 λεπτών έξτρα στις ποικιλίες µε υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, που ανεβάζει την τιµή στα 45 λεπτά το κιλό. Σηµειώνεται ότι η αγορά εµφανίστηκε περισσότερο δραστήρια την εβδοµάδα που πέρασε, σε σχέση µε το προηγούµενο διάστηµα, µε τις πωλήσεις να προχωρούν µε αργούς µεν, αλλά σταθερά ανοδικούς ρυθµούς.

∆ιευκρινίζεται ότι σε µεγαλύτερο βαθµό οι πωλήσεις αφορούν τα λευκά βαµβάκια, ενώ στις υποβαθµισµένες ποιότητες, οι εκπτώσεις που διεκδικεί το εµπόριο είναι σηµαντικές. Παράλληλα το ενδιαφέρον της Τουρκίας δείχνει περισσότερο µετριοπαθές από άλλες χρονιές.  Όπως σηµειώνουν αναλυτές της αγοράς στην εφηµερίδα Agrenda, η πρόσφατη άνοδος στο χρηµατιστήριο βάµβακος, το οποίο βρίσκεται στα 69 σεντς ανά λίµπρα, συνιστά µια καλή ευκαιρία για κλείσιµο συµβολαίων. Βέβαια υπάρχουν αυτή τη στιγµή ενδείξεις που θέλουν το χρηµατιστήριο να συνεχίζει την ανοδική του πορεία ευνοηµένο από την βελτίωση που εµφανίζουν τα θεµελιώδη της αγοράς, µε τις απόψεις των αναλυτών να διίστανται ωστόσο επ’ αυτού. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία