Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Farming

Η ειδική θρέψη ρυθμιστής της αξίας

Με νέας τεχνολογίας προϊόντα όπως το Eurocereal και το Fertileader Gold, η Timac Agro–ΛΥΔΑ καλύπτει στο έπακρο τις ανάγκες λίπανσης σιτηρών και ελαιοκράμβης.

Dimitris_Reppas_Final

88
0

Hφθινοπωρινή λίπανση, μετά το όργωμα, είναι η πιο σημαντική γεωργική εργασία πριν από τη σπορά των σιτηρών και της ελαιοκράμβης. Προκειμένου να εξασφαλισθεί ένα υψηλά ποιοτικό και ποσοτικό αποτέλεσμα, είναι εξαιρετικά σημαντικό τα θρεπτικά στοιχεία του λιπάσματος να είναι συνεχώς διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας.

Το Eurocereal είναι ένα προϊόν που κατοχυρώνεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χάρη στη μοναδική τεχνολογία που περιέχει. Πρόκειται για ένα κοκκώδες λίπασμα ειδικά σχεδιασμένο για να απαντήσει στα σύγχρονα προβλήματα, στις προκλήσεις των εδαφών της Ελλάδας, καθώς και τις ευρύτερες συνήθειες της φθινοπωρινής λίπανσης. Το Eurocereal είναι αποτέλεσμα πολλών ετών έρευνας και ανάπτυξης, καθώς όλοι εμείς στην Timac Agro | ΛΥΔΑ θέλαμε να διασφαλίσουμε ένα προϊόν 100 προσαρμοσμένο στη γεωργία της χώρα μας.

Τι είδους λίπασμα είναι το Eurocereal;
Κοκκώδες λίπασμα τύπου NP που περιέχει όλα τα κατάλληλα μάκρο και μίκροστοιχεία για την ολοκληρωμένη λίπανση των σιτηρών συμπληρωμένο απο την τεχνολογία MPPA DUO. (10-24-0 +20 SO3 +0,1 Zn +0,1 B).

Η μοναδική τεχνολογία MPPA DUO

Το Eurocereal διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα κοινά λιπάσματα τύπου NP ή NPK. Ενσωματώνοντας την τεχνολογία MPPA DUO φέρνει στη μεγάλη καλλιέργεια την καινοτομία της εξειδικευμένης θρέψης, αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας και ανάπτυξης, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της παραγωγής και τη μεγιστοποίηση του εισοδήματος των παραγωγών.

Η τεχνολογία MPPA DUO βασίζεται σε δύο κύρια συστατικά:

Το σύμπλοκο MPPA, το οποίο αποτελεί μείγμα χημικών ενώσεων που προέρχονται από φυσικές ουσίες και είναι υπεύθυνο για την:

α) Προστασία των θρεπτικών στοιχείων του λιπάσματος καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας, καθώς προσφέρει ολοκληρωμένη και ισορροπημένη θρέψη με ταυτόχρονη προστασία των θρεπτικών στοιχείων. Ειδικά στην περίπτωση του φωσφόρου, το σύμπλοκο ΜPPA παρέχει 100 προστασία, καθώς ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο

δέσμευσης από τα ιόντα ασβεστίου σε αλκαλικά εδάφη, αλλά και από τα αντίστοιχα σιδήρου και αργιλίου σε όξινα εδάφη. Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό δέσμευσης του φωσφόρου σε ένα κοινό λίπασμα αγγίζει το 50-80 .

β) Κινητοποίηση των θρεπτικών στοιχείων του εδάφους για καλύτερη και πιο εύκολη απορρόφηση από το φυτό. Το σύμπλοκο MPPA κινητοποιεί τα κατιόντα του εδαφικού διαλύματος, καθώς και τα θρεπτικά στοιχεία που έχουν δεσμευτεί σε αυτό από προηγούμενες λιπάνσεις, καθιστώντας τα άμεσα διαθέσιμα στο φυτό.
Το ενεργό εκχύλισμα XCK διεγείρει το μεταβολισμό του φυτού και την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος με αποτέλεσμα την καλύτερη απορρόφηση νερού και θρεπτικών στοιχείων, εξασφαλίζοντας μια άριστη εγκατάσταση καλλιέργειας και μια διαρκή θρέψη, καλύπτοντας στο έπακρο τις ανάγκες της εκάστοτε καλλιέργειας.

Βιοδιεγέρτες για διαφυλλικές εφαρμογές 
Τα προϊόντα Fertileader αποτελούν μια σειρά λιπασμάτων, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των βιοδεγερτών, είναι κατάλληλα για διαφυλλικές εφαρμογές και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ρυθμίζουν και να ενισχύουν τις φυσιολογικές διεργασίες της καλλιέργειας. Περιέχουν την πατενταρισμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, τεχνολογία Seactiv®, η οποία ελαχιστοποιεί την επίδραση των αβιοτικών καταπονήσεων, ενισχύει τη μεταφορά και την ανακατανομή των θρεπτικών στοιχείων, ενώ αυξάνει σημαντικά την παραγωγή βιομάζας και διεγείρει τη φωτοσυνθετική δραστηριότητα του φυτού.
■ Αποτελεσματική απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων
Συνδυάζοντας τα επιλεγμένα ιχνοστοιχεία με τα κατάλληλα αμινοξέα που περιέχονται στην τεχνολογία Seactiv®, επιτυγχάνουμε μεγαλύτερο βαθμό απορρόφησης και καλύτερη αποτελεσματικότητα. Τα διαφυλλικά λιπάσματα FERTILEADER® εισέρχονται αποτελεσματικά από τα στόματα του φυτού, καταναλώνοντας ακόμα λιγότερη ενέργεια, ενώ εξασφαλίζουν την αποτελεσματική πρόσληψη όλων των θρεπτικών στοιχείων, χάρη στο ουδέτερο φορτίο τους και το χαμηλότερο, σε σχέση με τα αντίστοιχα κοινά χηλικά προϊόντα, μοριακό τους βάρος.


■ Αντιμετώπιση των αβιοτικών καταπονήσεων
Η τεχνολογία Seactiv®, περιέχει γλυκίνη- μπεταΐνη, μια ουσία που μειώνει την επίδραση των αβιοτικών καταπονήσεων κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των καλλιεργειών, μεγιστοποιώντας τις αποδόσεις.
■ Διέγερση φωτοσύνθεσης, μεταφορά και αναδιανομή θρεπτικών στοιχείων
Το σύμπλεγμα IPA που περιέχεται στα προϊόντα FERTILEADER® προστατεύει και επιτείνει τη λειτουργία των χλωροπλαστών, επιτρέποντας στο φυτό την καλύτερη παραγωγή βιομάζας δίνοντας τη δυνατότητα φωτοσύνθεσης για ακόμα μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Ταυτόχρονα, το σύμπλεγμα IPA προάγει την ταχύτερη μεταφορά και μετακίνηση των θρεπτικών συστατικών μέσα στο φυτό, καθιστώντας τα άμεσα διαθέσιμα όπου αυτά χρειάζονται.
Το Fertileader Gold με 5,7% Βόριο και 0,35% Μολυβδαίνιο αποτελεί ένα από τα κορυφαία προϊόντα της Timac Agro ανά τον κόσμο και πλέον είναι διαθέσιμο και στα χέρια του Έλληνα παραγωγού και βιοκαλλιεργητή από την TimacAgro | ΛΥΔΑ.

Με 40 γεωπόνους σε όλη την Ελλάδα, η Timac Agro | ΛΥΔΑ βρίσκεται σε κάθε νομό

Αναμενόμενη την αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων σκληρού σίτου, αλλά και της ελαιοκράμβης στην επερχόμενη καλλιεργητική περίοδο θεωρεί, ο γενικός διευθυντής της Timac Agro– ΛΥΔΑ Μπρούνο Καχρίλας, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζει εφικτό το στόχο αύξησης των πωλήσεων και ενίσχυση της θέσης της εταιρείας σε σχέση με πέρσι. «Είναι μέσα στις δυνατότητές μας. Άλλωστε έχουμε αυξήσει οργανικά το δίκτυό μας, με υφιστάμενους συνεργάτες που έχουν καλά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα μπαίνουμε και σε άλλες περιοχές με καινούριο δίκτυο», εξηγεί ο κ.  Καχρίλας. Συμπληρώνει δε, πως «έχουμε 40 γεωπόνους σε όλη την Ελλάδα, για να είμαστε σε κάθε χωριό και σε κάθε νομό και να έχουμε πολλούς τοπικούς συνεργάτες σε αυτό τον κύκλο, προκειμένου να εξηγούν κατευθείαν στον παραγωγό πώς λειτουργεί το προϊόν, πότε πρέπει να το εφαρμόσουν,  τη δοσολογία του και την προστιθέμενη αξία που προσδίδει στο τελικό προϊόν της καλλιέργειάς του».

Αναφορικά με τις προοπτικές του εγχώριου πρωτογενή τομέα, τόσο ο κ. Καχρίλας όσο και ο εμπορικός διευθυντής της Timac Agro- ΛΥΔΑ Δημήτρης Ρέππας, επιδεικνύουν μεγάλη εμπιστοσύνη και υπογραμμίζουν ότι ο αγροτικός χώρος έχει ακόμη πολλά να δώσει στην Ελλάδα. «Την πιστεύουμε πάρα πολύ την ελληνική αγορά και για αυτό, τόσο εγώ όσο και ο εμπορικός διευθυντής, αλλά και ο υπεύθυνος του μάρκετινγκ,  ενώ δουλεύαμε για την TimacAgro Νοτιοανατολικής Ευρώπης και χώρες όπως είναι η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ουκρανία και η Ρουμανία, μετά τις αλλαγές που συντελέστηκαν στο τέλος του 2019 στην Timac Agro – ΛΥΔΑ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε αποκλειστικά με την Ελλάδα, στην οποία βλέπουμε πως υπάρχει σημαντικό πεδίο για περαιτέρω ανάπτυξη», εξηγεί ο κ. Καχρίλας. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως όλα τα προϊόντα που λανσάρει η Timac Agro στην Ελλάδα δημιουργούνται στο κέντρο καινοτομίας και έρευνας του μητρικού ομίλου, το CMI που βρίσκεται  στο Σαν Μαλό. Εκεί εργάζονται σε νέες τεχνολογίες 120 επιστήμονες από όλο τον κόσμο και μεταξύ άλλων την περίοδο αυτή αναπτύσσουν και μια νέα τεχνολογία για τα σιτηρά, την οποία αναμένεται να λανσάρουν στην αγορά τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία