BACK TO
TOP
Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Επέμβαση για τη δροσόφιλα στις όψιμες κερασιές

Στα κτήματα στα όποια εντοπίζονται συμπτώματα προσβολής από δροσόφιλα και υπάρχει βεβαρυμμένο ιστορικό, συστήνεται ψεκασμός με εντομοκτόνο από τους γεωπόνους του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Δράμας, σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν.

plantnet-rootstock-cherry-dwarf-sir-don

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

230
0

Μεγάλη προσοχή συστήνεται στις μέρες από συγκομιδή, ενώ οι γεωπόνοι υπενθυμίζουν πως πραγματοποιούνται δειγματοληψίες για έλεγχο υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων στα πλαίσια του ετησίου προγράμματος του ΥΠΑΑΤ.

Ακολουθεί ολόκληρο το τεχνικό δελτίο:

ΘΕΜΑ: Προσβολές κερασιών από δροσούλα (Drosophila Suzuki).

Σάς ενημερώνουμε ότι γεωπόνοι του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτουγέιονομικου Ελέγχου διαπίστωσαν προσβολές σε καλλιέργεια κερασιάς από δροσόφιλα (ασιατική μύγα, Drosophila Suzuki). Η Υπηρεσία μας παρακολουθεί κάθε χρόνο, με την ανάρτηση τροφικών παγίδων, τη δραστηριότητα του εντόμου σε κερασιές, ροδακινιές, αμπέλια και ακτινίδιο.

Συνιστάται στις όψιμες ποικιλίες οι όποιες θα συγκομιστούν όψιμα να πραγματοποιηθεί επέμβαση με εγκεκριμένα εντομοκτόνα κατά της δροσόφιλας, σε εκείνα τα κτήματα στα όποια εντοπίζονται συμπτώματα και υπάρχει βεβαρυμμένο ιστορικό. Δεν συνιστάται επέμβαση σε ποικιλίες που συγκομίζονται ή θα συγκομιστούν σύντομα. Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες για την καταπολέμηση της δροσόφιλας είναι (εντός παρενθέσεως ημέρες προ της συγκομιδής): fatty acid potassium salt (3), phosmet (14), spinetoram (3), spinosad (7), thiacloprid (14).

Επισημαίνεται ότι οι καλλιεργητές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με το χρονικό διάστημα από την επέμβαση μέχρι τη συγκομιδή. Πραγματοποιούνται δειγματοληψίες για έλεγχο υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων στα πλαίσια του ετησίου προγράμματος του ΥΠ.Α.Α.Τ.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ

ΣΑΡΙΓΚΟΛΗ ΙΩΑΝΝΑ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία