Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πληρωμές

Μια λάθος λίστα των δικαιούχων απειλεί την εξισωτική

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ολοκληρώθηκε μέσα στην εβδομάδα που πέρασε η πίστωση της προκαταβολής των αγροπεριβαλλοντικών του 2019 και τώρα όλο το ενδιαφέρον αρμοδίων και αγροτών είναι στραμμένο στην εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης και στην πληρωμή της εξισωτικής. Βέβαια τα προβλήματα στις πληρωμές δεν φαίνεται να τελειώνουν ποτέ.

voskos_02

Ελένη Δούσκα

7712
5

Όσον αφορά τα νιτρικά, το πήραν πάνω τους οι αρμόδιοι της πλατείας Βάθη, η πληρωμή έγινε ανεξαιρέτως σε  όλους τους αρχικούς δικαιούχους, ωστόσο τώρα ακολουθεί μπόλικη γραφειοκρατία ενώ ελλοχεύει και κίνδυνος μέχρι και απεντάξεων. Όσοι τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες έγκαιρα αναμένεται να εξοφληθούν τον Φεβρουάριο.

Στα Βιολογικά από την άλλη πλευρά, εκτός πληρωμής έμειναν όσων οι δεσμεύσεις της παλιάς Βιολογικής για την τριετία τελειώνουν στις 30 Μαΐου του 2020 και η σύμβασή τους με τον σύμβουλο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Κι αυτό θα λυθεί, αλλά εν ευθέτω χρόνω. Πρώτα θα διευθετήσουν τα χαρτιά της ανανέωσης της σύμβασης και μετά θα διορθωθούν οι λίστες για να πληρωθούν με το καλό στην εξόφληση που τοποθετείται για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Καινούργια τρεχάματα αναμένεται να υπάρχουν και με την εξισωτική αποζημίωση του 2019, η πληρωμή της οποίας έχει δρομολογηθεί από τους αρμόδιους να γίνει μια εργάσιμη ημέρα μετά την εξόφληση της ενιαίας που αναμένεται για την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, δηλαδή τη Δευτέρα 23 του μήνα. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον ΕΦΚΑ έχει σταλεί στον Οργανισμό Πληρωμών ένα λάθος αρχείο εγκεκριμένων δικαιούχων, στο οποίο περιλαμβάνονται και συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη εκτός ΟΓΑ, οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες κάθε χρόνο μπαίνουν στους απορριπτόμενους. Αυτό σημαίνει καταρχήν ότι δεσμεύτηκαν λάθος χρήματα και κατά συνέπεια στην πληρωμή μπαίνουν περισσότερα άτομα. Μάλιστα εκφράζονται φόβοι από τα παραρτήματα των Περιφερειών ότι δεν αποκλείεται να μειωθούν και τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι. Βέβαια, οι συστάσεις έχουν ήδη γίνει, οπότε δεν αποκλείεται ο ΕΦΚΑ να στείλει εκ νέου το σωστό και διορθωμένο αρχείο. Το ζητούμενο είναι, αφενός αν θα το κάνει κα αφετέρου αν αυτό γίνει έγκαιρα ώστε να μην καθυστερήσει η πληρωμή των παραγωγών.

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

07-12-2019 14:03Παναγιώτης

1)Tο πρόγραμμα και οι πληρωμές λειτουργούν σχεδόν άψογα. Προτιμούσαν κάποιοι το παλιό σύστημα που έδινε τα χρήματα με καθυστέρηση 2 ετών? 2) Οσοι δεν πληρώθηκαν (εκτός της περίπτωσης των ακρόδρυων που δεν πληρώθηκαν καθόλου σαν κωδικός το οποίο θα λυθεί) μην ψάχνουν άδικα. Αν έχει γίνει σωστά η ΟΣΔΕ, με σοβαρό έλεγχο από τον μελετητή, έχουν ανέβει στο ηλεκτρονικό σύστημα τα σωστά δικαιολογητικά στον σωστό χρόνο και δεν έχει γίνει κάποιο λάθος από τον οργανισμό πιστοποίησης, ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ. 3) Επίσης το σύστημα δίνει την δυνατότητα ενστάσεων και διορθώσεων για προφανή λάθη. Είναι εύκολο να πατήσεις μια λάθος ημερομηνία , ειδικά όταν χειρίζεσαι μεγάλο όγκο μελετών. Οπότε και για μικρολάθη που τυχόν γίνουν πληρώνεσαι στην εξώφληση. Οπότε αν κάποιος δεν πληρώνεται καθόλου ή με μεγάλες ποινές να ψαχτεί με το μελετητή του. Αυτός ξέρει που είναι το πρόβλημα κι αν δεν μιλάει ξεκάθαρα ή δεν ξέρει την δουλειά του ή έχει λερωμένη την φωλιά του.

Απάντηση

06-12-2019 17:29Αλεξανδρος

Τα βιολογικά το ένα το Κομφούκιο το άλλο η εξισωτική το πάρα άλλο Κακές κλωτσιές που θέλουν μερικοί!!!δεν μπορούν να κάνουν μια δουλειά σωστή κ στην ώρα τους!!!

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία