Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πληρωμές

Κομμένη ενίσχυση στα ζωικά βλέπουν μετά την πληρωμή οι κτηνοτρόφοι

Νέος κύκλος δυσφορίας ακολουθεί τη διαδικασία πληρωμής των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε βοοειδή και αιγοπρόβατα, αφού σε όλες της μεριές της χώρας καταγράφονται περιπτώσεις παραγωγών που είτε δεν έλαβαν την πληρωμή, είτε είδαν στους λογαριασμούς τους να πιστώνονται λιγότερα χρήματα από εκείνα που υπολόγιζαν ότι θα λάβουν βάσει των δηλώσεών τους.

ffgbdh

14424
18

Ειδικά στην περίπτωση των βοοειδών, όπως μεταφέρει παραγωγός στο Agronews, εμφανίζεται μεγάλη απόκλιση από το ποσό των 140,80 ευρώ ανά ζώο που όριζε η σχετική υπουργική απόφαση, με μεγάλη μερίδα βουτρόφων να βλέπουν στους λογαριασμό τους πίστωση που ανέρχεται σε 115 με 135 ευρώ ανά ζώο.

Ταυτόχρονα υπάρχουν και αιγοπροβατοτρόφοι που δεν είδαν καθόλου χρήματα στους λογαριασμούς τους, με ορισμένους να εικάζουν πως η απόκλιση ή η παράκαμψη της πληρωμής να οφείλεται σε μπέρδεμα με τις παραδόσεις γάλακτος που έχουν καταγραφεί.

«Θα φαμε πάλι καμία βδομάδα για να δούμε γιατί λείπουν από τα ψίχουλα που περνούμε..» σχολιάζει αναγνώστης της Agrenda

Σημειώνεται ότι η διαδικασία πληρωμής βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη για όσους διαθέτουν λογαριασμούς σε τράπεζες πέραν της Πειραιώς.
Σε κάθε περίπτωση το κλίμα είναι εκρηκτικό στους στάβλους της χώρας, με το σύνολο των κτηνοτρόφων να αποδίδουν την δυσαρέσκειά τους τόσο στην καθυστέρηση της πληρωμής των συνδεδεμένων, όσο και στην αύξηση του κόστους των ζωοτροφών, που εν πολλοίς απορροφά όποια αύξηση στην τιμή του γάλακτος.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε

Συνδεδεμένες ζωικών, 140,8 ευρώ βοοειδή, 10,5 τα αιγοπρόβατα

Ήδη φαίνονται στους λογαριασμούς των κτηνοτρόφων τα χρήματα για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στα βοοειδή και τα αιγοπρόβατα, η διαδικασία πληρωμής της οποίας ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 20 Μαΐου.
Μια είδηση, που έκανε γνωστή με δημόσια ανάρτησή της η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή το πρωί της ίδιας μέρας και επιβεβαίωσε ώρες αργότερα η ανακοίνωση του υπουργείου. Πιο συγκεκριμένα, στον λογαριασμό της στο facebook η υφυπουργός Φ. Αραμπατζή αναφέρει ότι: «Στους λογαριασμούς 8.539 βοοτρόφων της χώρας πιστώνονται σήμερα 33.073.496,89 ευρώ συνδεδεμένης ενίσχυσης βόειου κρέατος και σε 32.998 αιγοπροβατοτρόφους 46.968.729,63 ευρώ».

Το δρόμο της πληρωμής άνοιξη η έκδοση των σχετικών αποφάσεων με το ύψος των συνδεδεμένων ενισχύσεων, που πρέπει να σημειωθεί ότι απογοήτευσαν τους βοοτρόφους. Ειδικότερα, η ενίσχυση για το κρέας των αιγοπροβάτων καθορίστηκε στα 10,53 ευρώ ανά ζώο, στα ίδια σχεδόν επίπεδα με πέρυσι, ενώ η αντίστοιχη για το κρέας των βοοειδών μειώθηκε αισθητά στα 140,8 ευρώ το κεφάλι, αν και η ρητορική μέχρι την τελευταία ώρα ήθελε τη συνδεδεμένη στα βοοειδή να κινείται τουλάχιστον κοντά στα περσινά περί τα 155 ευρώ το κεφάλι.

Η πληρωμή έρχεται σχεδόν ένα µήνα αργότερα από το σύνηθες τα προηγούµενα χρόνια, έπειτα από δύο απανωτές αναβολές, μια την Μεγάλη Εβδομάδα και ακόμα μια την προηγούμενη. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής,  δεν υπάρχει κάποια επίσημη, με την τυπική σημασία της λέξης, ανακοίνωση.

Το δημοσίευμα του Agronews έρχεται να επιβεβαιώσει και σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,  η οποία δημοσιεύθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης 20 Μαϊου: 

Ξεκινά η πληρωμή 81 εκατ. ευρώ για συνδεδεμένες σε αιγοπρόβειο και βόειο κρέας και η ενίσχυση για τη διατήρηση αμπελώνων σε μικρά νησιά του Αιγαίου

Σε συνέχεια υπουργικών αποφάσεων του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού και της υφυπουργού Φωτεινής Αραμπατζή, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκινά την πληρωμή συνδεδεμένων ενισχύσεων στους τομείς του αιγοπρόβειου και του βόειου κρέατος και της ενίσχυσης για τη διατήρηση αμπελώνων των μικρών νησιών του Αιγαίου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Μελάς, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπολογισμού πληρωμής και ξεκινάει η καταβολή Άμεσων Ενισχύσεων για τις αιτήσεις έτους 2020 συνολικού ποσού 80.975.108,73 ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού, ήτοι 79.864.793,31 ευρώ αφορά σε συνδεδεμένες ενισχύσεις ζώων. Το ποσό αυτό αναλύεται σε:

  • 46.865.986,14 ευρώ σε δικαιούχους στον τομέα του αιγοπροβείου κρέατος,
  • 32.998.807,17 ευρώ σε δικαιούχους στον τομέα του βόειου κρέατος,  
  • 1.110.315,42 ευρώ σε δικαιούχους για διατήρηση καλλιέργειας αμπελώνων των μικρών νησιών Αιγαίου Πελάγους,

Υπενθυμίζεται ότι για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Υποδοχής των αιτήσεων ενίσχυσης, στο αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (210.880.2000) και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (1540), το οποίο λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες, μεταξύ 09:00 και 17:00. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δικαιούχων με τους εξής τρόπους:

Α. Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Καρτέλα του Αγρότη» (https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/login).

Β. Μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής «Δημοσιοποίηση Πληρωμών» (https://dip.opekepe.gr/) με χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών (TaxisNet).

Σχόλια (18)
Προσθήκη σχολίου

26-05-2021 00:22Ξανθοπουλος

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ . ΦΑΓΑΤΕ ΛΕΦΤΑ.... ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ . Η ΝΔ ΕΦΑΓΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ. Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ, ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ. ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

Απάντηση

24-05-2021 13:29....

εχουν περασει ποσες μερεςκαι ακομη δεν εχω δει χρηματα στον λογαριασμο μου στην εθνικη τραπεζα ...ελεος ...

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία