BACK TO
TOP
Πληρωμές

Χωρίς αδειοδοτήσεις αιτήματα πληρωμής β' δόσης Νέων Αγροτών

Τη δυνατότητα τα αιτήματα πληρωμής β' δόσης Νέων Αγροτών (εντάξεις 2017) να υποβάλλονται χωρίς την ολοκλήρωση των εκπαιδεύσεων και χωρίς την έκδοση της απαιτούμενης αδειοδότησης στάβλου, γνωστοποιούν οι διαχειριστικές αρχές, ώστε να τρέξει πιο γρήγορα η διαδικασία.

img_1623

57
5

Αναλυτικότερα η σχετική ανακοίνωση από τον ΕΥΕ ΠΑΑ αναφέρει:

Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του μέτρου η δεύτερη δόση μπορεί να υποβληθεί μετά τη συμπλήρωση του τρίτου έτους από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την απόφαση ένταξης. Η προθεσμία αυτή αφορά την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του αιτήματος πληρωμής. Στη συνέχεια προβλέπεται προθεσμία δέκα εργάσιμων ημερών για την έγχαρτη υποβολή στη ΔΑΟΚ. Σημειώνουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία (άνω του 80%)  των δικαιούχων έχει ενταχθεί εντός του Ιουλίου του 2017.

Ωστόσο λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του CoViD-19, δεν έχει καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των εκπαιδεύσεων για το σύνολο των νέων γεωργών. Επίσης, για τους νέους γεωργούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αιγοπροβατοτροφίας είναι πιθανόν να μην έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έκδοση της απαιτούμενης αδειοδότησης (γνωστοποίησης λειτουργίας).

Για την αντιμετώπιση των ανωτέρω και προκειμένου να μην υπάρξουν εκπρόθεσμες υποβολές δεύτερων δόσεων οι οποίες θα οδηγούν σε απεντάξεις και αναζητήσεις ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, δίνεται η δυνατότητα τα αιτήματα πληρωμής να υποβάλλονται χωρίς τα ανωτέρω δικαιολογητικά.

Σε κάθε περίπτωση,

  1. η ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου του αιτήματος πληρωμής β’ δόσης γίνεται μετά την προσκόμιση βεβαίωσης επαγγελματία αγρότη από το ΜΑΑΕ όπου ο έλεγχος έχει γίνει με βάση τα εισοδήματα του έτους 2020 (φορολογική δήλωση 2021) και
  2. όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να προσκομιστούν σε χρόνο τέτοιο που να μην παραβιαστεί η προθεσμία της παραγράφου 2 του άρθρου 25 η οποία προβλέπει ότι η καταβολή της β’ δόσης πρέπει να γίνει εντός 5 ετών από την απόφαση ένταξης του δικαιούχου. Συνεπώς οι όποιες ελλείψεις πρέπει να έχουν θεραπευτεί το αργότερο δύο μήνες πριν την εκπνοή της προθεσμίας των 5 ετών.

 

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

12-06-2021 13:57Μάριος

Δώστε τα λεφτά μας ρε ξεφτίλες να ξεχρεωσουμε το εφκα και το κεαο να σηκωθούμε να φύγουμε έξω,να σώσουμε τις ζωές μας! δεν έχουμε να φάμε,μην ασχοληθεί κανείς με τα αγροτικά, συμβουλή από καρδιάς

Απάντηση

11-06-2021 21:52Χρήστος

Ρε μας δουλεύετε;;είναι οι φάκελοι κολλημένοι πόσους μηνες στις δαοκ δεν έχει άνοιξη το σύστημα τι σανό ειναι αυτό;;έχουμε πάει 100 φορές χαρτια!τα σεμινάρια τα κάναμε προπερσι!

Απάντηση

10-06-2021 18:12Παναγιώτης

Μπορεί να μας πει κάποιος τι συμβαίνει έχω τα χαρτιά όλα τον φάκελο ήδη έτοιμο από τις 29 Μαρτίου πείτε μου σας παρακαλώ και γενικά ενημερώστε μας πότε θα πληρωθούμε τι ισχύει γιατί υπάρχει αργοπορία και γιατι ταλαιπωρία ενώ έχετε όλα τα χαρτιά τι συμβαίνει επιτέλους έστω να μας ενημερώσετε να μας πείτε δεν θα τα πάρετε ποτέ ή θα τα πάρετε τότε ένας υπεύθυνος άνθρωπος μπορεί εν έτη 2021 να βγει υπεύθυνα και να μιλήσει ρε παιδιά αν υπάρχει θεός και βλέπει δηλαδή είναι για λύπηση η όλη κατάσταση και στο περίμενε που μας έχετε.. Δηλαδή μόνο εμείς θα είμαστε τυπικοί ότι μας λέτε το κάνουμε χαρτιά τρέξιμο τα πάντα όλα.. Εσείς τι????????!

Απάντηση

07-06-2021 11:08Γεωργία

Καλά μας κοροϊδεύετε πάλι; μέχρι τώρα μας λέγατε Ν περιμένουμε Ν ανοίξει το σύστημα τώρα θέλει το μααε του 2020 αφού οι φορολογικές δεν έχουν ανοίξει ακόμη....ελεοςπια

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα