BACK TO
TOP
Πληρωμές

Διευκολύνσεις για την πληρωμή της δεύτερης δόσης Νέων Αγροτών

Περιπτώσεις για τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης της πράξης µε µικρότερο φυσικό και οικονοµικό αντικείµενο, προβλέπει για τους Νέους Αγρότες (προκήρυξη 2016) νέα τροποποιητική απόφαση (ΦΕΚ 3182/Β’/2021), ώστε να µπορέσουν να προχωρήσουν στο β’ αίτηµα πληρωµής.

18-19_pin_9

367
17

Για να γίνει οποιαδήποτε πληρωµή, θα πρέπει οπωσδήποτε να πραγµατοποιηθεί πρώτα ο έλεγχος στο ΟΣ∆Ε του έτους 2021 και την εξατοµίκευσή του (εκδίδεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ), το ΜΑΑΕ (Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκµεταλλεύσεων) µε βάση τα εισοδήµατα του 2020 των κατά κύριο επάγγελµα γεωργών, τυχόν άδειες λειτουργίας σταβλικών εγκαταστάσεων κ.λπ. Μόλις παραχθούν στο σύνολό τους τα στοιχεία και δικαιολογητικά που απαιτούνται και προβλέπονται, θα εκτελούνται και οι πληρωµές, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ∆ΑΟ Λάρισας. 

Αναλυτικότερα, στην τροποποιητική απόφαση αναφέρεται πως κατά τη συµπλήρωση των πινάκων του τελικού αιτήµατος πληρωµής παρέχεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης της πράξης µε µικρότερο φυσικό και οικονοµικό αντικείµενο. Αυτό, γίνεται στις εξής περιπτώσεις:

Μείωση της τιµής του/των στόχων του επιχειρηµατικού σχεδίου, αλλαγής στη συνολική βαθµολογία. 

  Αλλαγή της µόνιµης κατοικίας του αρχηγού της εκµετάλλευσης. 

  Αλλαγή της τελικής παραγωγικής κατεύθυνσης. 

  Αλλαγή στα στοιχεία του δικαιούχου που αποτυπώνονται στην απόφαση ένταξης».

Παράλληλα, η απόφαση δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να προβούν στο δεύτερο αίτηµα πληρωµής χωρίς την προσκόµιση της βεβαίωση επαρκούς επαγγελµατικής ικανότητας, της βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΑΕ ως επαγγελµατία αγρότη και των παραστατικών αδειοδότησης της πτηνοκτηνοτροφικής εγκατάστασης, παρέχει νέα τροποποιητική απόφαση. Τα ανωτέρω προσκοµίζονται το αργότερο έως δύο µήνες πριν την συµπλήρωση πέντε ετών από την ηµεροµηνία της απόφασης ένταξης. Σε κάθε περίπτωση, η εκ των υστέρων προσκόµιση των δικαιολογητικών δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρέπει να τηρούνται οι προθεσµίες για την έκδοση αυτών ή οι προθεσµίες εκπλήρωσης των σχετικών υποχρεώσεων που ορίζονται από το θεσµικό πλαίσιο.

Σχόλια (17)
Προσθήκη σχολίου

13-09-2021 18:31Μιλτος

Πότε θα γίνει η πληρωμή της Β δόσης νέων αγροτών?????

Απάντηση

22-08-2021 20:50Χαρης Μαυρακης

Ξερει κανεις ποτε θα γινει η πληρωμη της β δοσης των νεων αγροτων??

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

19-08-2021 16:53Ανατολή

Με τα ροδάκινα και τα κεράσια εντάξει, άργησαν, αλλά έστω πήρανε ή θα πάρουνε μία προκαταβολή. Με τη φυτική παραγωγή, π.χ. φακές, τι γίνεται βρε παιδιά;

Απάντηση

10-08-2021 17:37Μιχάλης

Βρε απατεώνες; Βρε Λειψοί; Είναι δυνατόν να περιμένουμε ακόμα τη β' δόση; Ανίκανοι! Συνέχεια δικαιολογίες βρίσκεται.... Μια το ΠΣΚΕ ,Μια το ΟΣΔΕ, Μια το ΜΑΕΕ , Μια να δώσετε τους κωδικούς στους ανθρώπους της ΕΚΆΣΤΟΤΕ ΔΑΟΚ, ΤΩΡΑ ΜΙΛΆΤΕ για τροποποίηση ημερομηνίας πληρωμής μέχρι και το 2023;;;; Άχρηστοι. Έχω κλείσει το φάκελο από τον 04/21 και μέχρι σήμερα συνέχεια τον ενημερώνω (Φάκελο)με τον μελετητή μου για έξτρα δικαιολογητικά που εσάς σας ξύνετε και τα βάζετε ως απαραίτητα για να δώσετε παράταση στην πληρωμή μας. Ντροπή σας. Στην επόμενη τροποποίηση παλιό τσομπανακια να εντάξετε στους όρους σας ότι θα πρέπει να μας τα δώσετε και με τόκους καθυστέρησης.

Απάντηση

04-08-2021 22:00ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Πως είναι δνατόν να βγει το πρόγραμμα των Ν.Γεωργών του 2021 τον Σεπτέμβριο του 2021. αφού δεν θα έχει βγει η εξατομίκευση του 2021. Η πρώτη εξατομίκευση θα βγει στην πρώτη πληρωμή των δικαιωμάτων περίπου τέλος Οκτωβρίου. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν Νοέμβριο στο καλύτερο.

Απάντηση

02-08-2021 18:14Νέος αγρότης 2016

Την πρώτη δόση την πήραμε που ήταν και περισσότερα λεφτά και τώρα για τη δεύτερη δόση που είναι και λιγότερα μας έχουν βγάλει την παναγία.

Απάντηση

29-07-2021 12:00Μιχάλης

Στο διαλο όλοι,κολοχωρα γαμω τα σοψυχα σας να σηκωθούμε να φύγουμε να σώσουμε τις ζωές μας

Απάντηση

29-07-2021 11:59Μάριος

Άντε ρε παρτάλια μας τα χετε πρηξη με την κοροϊδία!Τελείωσε το πρόγραμμα και δεν πήραμε τα λεφτά ακόμα!Να τα δώσουμε σε φέσια και στους γεοπωνους!Και σεις ρε δημοσιογράφοι έλεος δηλαδή με τις αναρτήσεις,Έχουμε τους φακέλους στις Δαοκ ενάμιση χρόνο κολλημένοι τι παπαριές λέτε στο κόσμο;Δώσανε παράταση στον εαυτό τους και τους αβανταρεται?

Απάντηση

24-07-2021 15:10Κουκου

Γαμω το μουνι που σας πεταγε για κυβέρνηση.

Απάντηση

24-07-2021 06:46Νέος αγρότης 2014

Μην κάνετε το λάθος να καταθέσετε ξεχωριστά φακέλους για β' και γ' δόση, θα σας βγει μετά η πίστη..

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα