BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Με 54,7 ευρώ το στρέμμα η ενίσχυση σταφίδας σε 5.909 παραγωγούς

Εγκρίθηκε έκτακτη κρατική ενίσχυση για 5.909 σταφιδοπαραγωγούς που ανέρχεται σε 54,7 ευρώ το στρέμμα, με το συνολικό ποσό ενίσχυσης να διαμορφώνεται σε 4,7 εκατ. ευρώ. Την απόφαση ενίσχυσης της κορινθιακής σταφίδας υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί.

stafides

4559
7

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εγκρίθηκε  από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά και αναπληρωτή Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη μέτρο στήριξης  που αφορά στην ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας προκειμένου να αναπληρωθεί η απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Το ποσό των 4,7 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε θα δοθεί, μέσω de minimis, σε 5.909 παραγωγούς που βρίσκονται στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων και καλλιεργούν 85.823 στρέμματα κορινθιακής σταφίδας. Το ποσό που αναλογεί ανά στρέμμα είναι 54,7 ευρώ.

Με το μέτρο αυτό  δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας.

Σχετική ανακοίνωση του ΑΣ Χανδρινού και Περιφέρειας:

«Μοιράζουν ψίχουλα στους  σταφιδοπαραγωγούς και το πανηγυρίζουν ύστερα από την ανακοίνωση του υπουργείου ότι μετά από ένα χρόνο δίνονται 4,7 εκ  μέσω de minimis για την σταφίδα. Άρχισαν λοιπόν για μια ακόμα φορά οι πανηγυρισμοί κυβερνητικών  στελεχών ότι δόθηκε λύση στο θέμα της σταφίδας.

Με ψίχουλα προσπαθούν να κλείσουν τα μάτια τον αγροτών  και σε καμία περίπτωση δεν λύνει το τεράστιο πρόβλημα  που η ίδια δημιούργησε και έφερε σε πολύ δύσκολη θέση  τους σταφιδοπαραγωγούς  και σε μεγάλο  κίνδυνο το ίδιο το προϊόν. Ανακοίνωσε   54,7 ευρώ το στρέμμα   που σημαίνει  από 15 έως 21 λεπτά  το κιλό στον παράγωγο ανάλογα την παράγωγη  ανά στρέμμα την ώρα που ο παραγωγός   με την κατρακυλά της τιμής   της σταφίδας  έχει χάσει  80  λεπτά έως και 1  ευρώ  με το κόστος παραγωγής  να αυξάνεται καθημερινά  δεν  φτάνει πουθενά. Η  υπόσχεση δε του  Λιβανού  για εγγύηση του παραγώγου  από την κυβέρνηση   στο 1,40 δεν πραγματοποιήθηκε ενώ συνεχίζουν να μας εμπαίζουν                  

Ζητάμε ουσιαστικά μετρά  στήριξη της σταφίδας  και τον σταφιδοπαραγωγών

Ζητάμε:

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για την σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.
  • Μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής με τιμή που να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς.
  • Κατάργηση ΦΠΑ σε μέσα/εφόδια, είδη πρώτης ανάγκης.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο. μείωση της τιμής αγροτικού τιμολογίου ρεύματος,
  • καμιά διακοπή αγροτικής – οικιακής σύνδεσης

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ »


Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

10-05-2022 18:05ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Είχα 40 στρμ. Σταφίδα,την έκοψα και έχω τώρα 20 στρμ. αμυγδαλιές και 20 στρμ. Καλαμών και σώθηκα δως και μένα μπάρμπα.....ξηρικές καλλιέργειες

Απάντηση

08-04-2022 13:50Denis

Ξεφτίλα και αηδία....

Απάντηση

07-04-2022 23:18ΚΩΣΤΑΣ

Μόνο ντροπή για τους κυβερνώντες! Λόγια ωραία και παχιά! Ψίχουλα, σε αυτούς που καλλιεργούν ένα προϊόν,που χρόνια πριν έσωσε το κράτος από χρεοκοπία! Εξάγεται σχεδόν στο 100% και έφερνε συνάλλαγμα! Ντροπή....

Απάντηση

07-04-2022 20:46Georgios

Αντίδωρο δώσατε αντίδωρο θα πάρετε στις εκλογές για να μη σας πω τίποτα χειρότερο τι ακριβώς άλλο θα πάρετε

Απάντηση

07-04-2022 11:55Αριστείδης βουλιερης

Ψυχούλα λες και ζητιανευουμε ντροπη δεν θα βρείτε ούτε το ψυφο σας τα καταστρέψατε ολα

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία