BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Τα ζευγάρια των 16 του Champions League που επιστρέφει τον Φεβρουάριο

Ο Λιονέλ Μέσι επιστρέφει στη Μαδρίτη ως αντίπαλος της -πιθανότατα- επόμενης ομάδας του Κιλιάν Εμπαπέ ή αλλιώς η Παρί αντιμετωπίζει τη Ρεάλ, στο πιο ενδιαφέρον ζευγάρι που προέκυψε από τη νέα κλήρωση της φάσης των 16 του Champions League, η οποία ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου.

haller

705
1

Η επανάληψη της κλήρωσης της φάσης των 16 του Champions League έφερε ξανά αντιμέτωπους δύο γνώριμους. Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να μην αντιμετωπίσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως προέκυψε από την αρχική, λανθασμένη κλήρωση, αλλά θα αγωνιστεί με την Παρί κόντρα στη Ρεάλ, την ομάδα που κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κιλιάν Εμπαπέ. Τις δύο ομάδες ενώνει και ο εμβληματικός ηγέτης των Μερένγκες, Σέρχιο Ράμος, που πλέον ανήκει στο δυναμικό των Γάλλων. 

Σπουδαίο ζευγάρι είναι και αυτό μεταξύ της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Ίντερ, με την πάντα ισχυρή Λίβερπουλ, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα αντιμετωπίσει κι αυτός μια γνώριμη ομάδα, την αγαπημένη του στο σκοράρισμα όταν ήταν παίκτη της Ρεάλ, αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κληρώθηκε με την Ατλέτικο. 

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ανίσχυρων (οι ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση των ομίλων) στις 15, 16, 22 και 23 Φεβρουαρίου και οι δεύτεροι στις έδρες των ισχυρών (οι ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση των ομίλων) στις 8, 9, 15 και 16 Μαρτίου. Όλοι οι αγώνες στα νοκ άουτ θα διεξάγονται στις 22:00 ώρα Ελλάδας. 

Τα φετινά νοκ άουτ του Champions League θα είναι και τα πρώτα που θα διεξαχθούν δίχως τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, όπως συνέβη και στα προκριματικά. Αν οι δύο ομάδες σημειώσουν τα ίδια γκολ σε 180 λεπτά, θα χρειαστούν παράταση και ίσως πέναλτι, ανεξαρτήτως ποια έχει σημειώσει περισσότερα εκτός έδρας.


Champions League: Τα ζευγάρια της φάσης των 16

  1. Ζάλτσμπουργκ - Μπάγερν
  2. Σπόρτινγκ - Μάντσεστερ Σίτι
  3. Μπενφίκα - Άγιαξ
  4. Τσέλσι - Λιλ
  5. Ατλέτικο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  6. Βιγιαρεάλ - Γιουβέντους
  7. Ίντερ - Λίβερπουλ
  8. Παρί - Ρεάλ

Champions League: Τα γκρουπ δυναμικότητας

  • Ισχυροί: Άγιαξ, Μπάγερν, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Λιλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ
  • Ανίσχυροι: Ατλέτικο, Μπενφίκα, Τσέλσι, Ίντερ, Παρί, Ζάλτσμπουργκ, Σπόρτινγκ, Βιγιαρεάλ

Η κλήρωση διεξήχθη με περιορισμούς, αφού δεν επιτρεπόταν να πέσουν μαζί ομάδες από την ίδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ή ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο.

Η κλήρωση των προημιτελικών, του ημιτελικού και του τελικού θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στις 18 Μαρτίου και δεν θα έχει δικλείδες ασφαλείας. Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Απριλίου και οι δεύτεροι στις 12 και 13 Απριλίου. Οι ημιτελικοί θα αρχίσουν στις 26 και 27 Απριλίου και οι δεύτεροι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 3 και 4 Μαΐου. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 28 Μαΐου, στην "Γκάζπρομ Αρένα" της Αγίας Πετρούπολης.

Γιατί ακυρώθηκε η πρώτη κλήρωση

Το διπλό λάθος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς μπήκε στην κληρωτίδα ως υποψήφια αντίπαλος της Βιγιαρεάλ, ενώ δεν έπρεπε αφού είχαν βρεθεί στον ίδιο όμιλο του Champions League και εν συνεχεία δεν μπήκε στην κληρωτίδα ως πιθανή αντίπαλος της Ατλέτικο, οδήγησε σε φιάσκο την κλήρωση του Champions League. Οι διαμαρτυρίες της Γιουνάιτεντ, της Ατλέτικο και άλλων ομάδων που μετείχαν στην κλήρωση, οδήγησε την UEFA στο να διεξαχθεί ξανά τρεις ώρες μετά την αρχική διαδικασία.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

14-12-2021 09:05Ένας

Agronews εφημερίδα για αγρότες δεν είναι;;;το ποδοσφαιρο που κολλάει;;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία